За смърт на пътя – таван на парите за далечни роднини

Бюджетната комисия одобри той да е 5 хиляди лева
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обезщетения до 5 хиляди лева за неимуществени щети ще се получават при смърт на пътя от далечни роднини, включително брат и сестра на загиналия.

Това записаха депутатите от бюджетната комисия в Кодекса за застраховането на второ четене.

Още по темата

За близките роднини - съпруг, съпруга, деца, родители, обезщетението няма да има таван, предаде БНР.

Текстовете ще важат следващите шест месеца, през които трябва да бъде изготвена методика за формирането на лимитите за обезщетение на застраховката "Гражданска отговорност".

Предложението за поправка идва заради скока на жалбите, след като през юни тази година с тълкувателно решение ВКС разшири кръга от лица, които могат да получат обезщетение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
За 2017 година има 682 загинали.Ако за всеки загинал застрахователите плащат по 100 000 лева това са 68 200 000 лева.В България има 4 милиона автомобила,така,че за тези пари от всеки автомобил са достатъчни 17лева.В момента плащаме 10-15 пъти повече!Преди да напишеш емоционален коментар,размисли!Езикът на числата е винаги точен.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамота! Толкова обезценен е живота на нормалния човек?
9
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Само спорт и уроци на едното дете са към 360 лв. месечно, а учебници, речници, дрехи - тези деца растат, храна, лекарства, битови? Те се нуждаят 20 г. да бъдат обезпечени, докато завършат висше, нуждаят се от 3 хиляди лв. на месец, и то скромно. Или половин милион трябва да е обезщетението на тези хора.Само съпруга и деца, и ако няма съпруга и деца, родители.Това е, просто и ясно!По логиката на ВКС, дайте да платим и на кучето, и то изпитва емоционални страдания при загуба на собственик
8
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Тук има логика, преки наследници за мен са: съпруга и деца, ако няма съпруга - зеца, ако няма съпруга и деца, майка и баща. Какво значи някакъв ронина приятел, братовчедка, сестра, които загиналият не е виждал десет год.?Представете си: загива съпруг оставя две деца на 5 и 6 г., печелил е между 5 и 6 бона.Тази майка, ако не е работила на 30-35 -тя никъде няма да бъде взета на работа, едва на 62 ще получи вдовишки. Как ще живеят тези хора с 20 бона?Уроци и спорт на едно дете месечно са: към 35
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма оправия с тоя. Време им е вече. Без връщане този път. И дано да се подобри живота на българите.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех че брат и сестра са далечни роднини. Евала на мента. Застрахователен агент 1.
5
2
 
6
 
! Отговори
ПРОТИВ БОНУС-МАЛУС преди 5 години
Аз няма да я плащам- и без това ми я вдигнаха, миналата година 185- сега 270. 85 лв, това са си две коледни надбавки за пенсионери, както казва Бойко.
4
1
 
5
 
! Отговори
3 000 000 лв на ден преди 5 години
А и ние можем да смятаме: 4 милиона коли x 300 лв = 1 200 000 000 лв. делено на 365 дни = 3 200 000 лв на ден в ръцете на частни фирми.
3
1
 
9
 
! Отговори
Гражданска лудост преди 5 години
Значи моя далечен роднина - брат ми - му бяха направили щета за 350 лв. и нашият велик застраховат му палти само 100, дори без обяснения! За какво ми е тая гражданска?
2
1
 
6
 
! Отговори
Долни гнусни преди 5 години
Принудени сме от държавата да склчваме граждански договори, където уж волята на страните е важна, без никаква възможнсот да договорим каквото и да е.
1
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Брат и сестра далечни роднини, тия пак са пили нещо.