Почина експравосъдният министър Васил Гоцев. Поклон!

Панихидата ще се състои на 23 ноември в храм "Света София"
21 ное 2018 12:52,
57
Почина експравосъдният министър Васил Гоцев. Поклон!
Снимка: архив, Булфото

Внезапно почина видният български юрист и политик Васил Стоянов Гоцев, съобщиха за БТА неговите близки.

Панихидата ще се състои на 23 ноември в храм "Света София", от 12 часа.

Васил Гоцев е роден на 21 юли 1929 година в София. Завършва право в Софийския университет "Климент Охридски" през 1951 година, след което работи като адвокат в Перник и София.

От 1986 година преподава гражданско право в Софийския университет.

Гоцев става член на възстановената Демократическа партия, част от Съюза на демократичните сили, и от 1991 година е избиран три пъти за народен представител.

От 1997 до 1999 година e министър на правосъдието и правната евроинтеграция в правителството на Иван Костов.

От 2001 до 2011 година Васил Гоцев е съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Поклон пред паметта му!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприятията бяха източени от директорите си, които бяха в сговор с частни фирми на входа и на изхода. Дълги години нарочно не приемаха закон за обществените поръчки, какъвто има сега. Днес, всеки от тези "директори" директно би попаднал в затвора по сегашните закони. За по-лесното ограбване, се бавеха закони, умишлено се протакаше защитата на националните и структуроопределящите заводи и индустрии. такива закони биха попречили на приватизацията и ограбването.
9
5
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
как враг на народа е завършил право при гадните комунисти
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негово Реститутско Величие има запазено място в седесарския рай.
7
5
 
16
 
! Отговори
до стария седесар преди 5 години
Няма лошо да има такъв закон. Проблема беше, че освен да си прекарат този закон, СДС не направи нищо добро. Костов раздаде големи и още печеливши предприятия на куцо и сакато. Тези предприятия още имаха живот и ако се стегнеха можеха да работят още дълго. Но СДС МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАПОМНЕНИ САМО С НЕЩА, С КОИТО ДЪРЖАВАТА СЕ РУШЕШЕ, А НИЩО НЕ СЕ ИЗГРАДИ. Затова и изчезнаха. А хората от подарените за без пари предприятия останаха без работа. Това беше първата голяма вълна безработни.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По соца беше пръв комунист /като Борисов/. Успя да се уреди на много сладка работа - при международни правни проблеми ходеше по света и представляваше ДЪРЖАВАТА. Обиколи целия свят. После след 90 стана пръв седесар. Усети се накъде духa вятъра преди Костов. Костов се колебаеше няколко години. Стана министър на правосъдието и тогава прокара закона за реституцията. Върна си сума имоти по центъра - главно магазини и изкарваше големи пари от наеми.
5
13
 
10
 
! Отговори
Стар седесар преди 5 години
Бог да го прости.До 1И да не беше той, реституция пак щеше да има. Ще те питам теб, ако с лишения и много труд си успял да направиш два апартамента, за да има и за детето ти, когато се ожени, а после изведнъж идват някакви на власт и ти взимат второто жилище, заради което си работил на две места и си се лишавал от много неща. първо искайте сметка за милионите, подарени в червени куфарчета, после гледайте в паницата на ограбените, на които след десетилетия им е било реституирано нещо!
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред покровитела на мутрите!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някои доживеят до неговите 90 години да ми се обади по Водопровода. Които са лежали на гърба живеят дълго. Такива като нас ако доживеят до 70 години трябва да викат ура. Защо Ура ли. Защото с тази химическа храна с това озъбено здравеопазване и с такива управници които ни вдигат пенсоионната възраст едвали ще доживееме 65 години. Искахте демокрация и свобода. А дали живеете демократично и свободно. Въпрос с повишена трудност. Както казваше Вучков водещ на предаването минута е много.
2
4
 
16
 
! Отговори
bunak преди 5 години
kakvo mu e wnezapnoto.4e toi stanal na 90 godini.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този прокара навремето закона за реституцията.