Политолози: Симеонов трябваше да подаде оставка!

Способна ли е властта да угоди на протестите?
Обновена: 22 ное 2018 06:38 | 21 ное 2018 22:22,
11

Днес стана ясно, че овакантеното място на вече бившия вицепремиер Валери Симеонов ще бъде запълнено от шефа на парламентарната група на НФСБ Марияна Николова. Протестиращите все още не са се прибрали по домовете си.

"Според мен политическата криза не е получила своя епилог. Оставката на Симеонов беше дългоочаквана. Направи ми впечатление маниерът по назначаването на Николова. Кабинетът на Борисов се върна назад. Оставката на Симеонов бе гласувана против установения ред. Не знам дали опозицията ще реагира. Също така, резултатът от гласуването не го обяви Борисов, а Каракачанов. Всичко това сочи за олигархичния и корпоративен политически живот в България. Както и където да се крие министър-председателят – той не може да избяга от проблемите. Олигархичният модел в България е очевиден", подчерта политологът доц. Мария Пиргова.

Още по темата

В студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев също се съгласи, че Валери Симеонов е трябвало да подаде оставка. Според него това станало с очевидната намеса на премиера Борисов.

"В период на протести, които искат повече пари и по-евтин живот, трябва да се говори с браншовите организации. Парламентарната практика предполага премиерът да отговаря за рокадите в кабинета. Симеонов също не присъстваше в залата при обявяването на новото вице. Не присъстваха и депутатите от "Атака". Сидеров умело използва политическото си тесте с карти. Той знае как да постига целите си", отбеляза доц. Стойчев.

"Хората в България са крайно уморени. Политическата власт не прави абсолютно нищо. Борисов се интересува само от това да прибере протестиращите. Демонстрантите искат да се премахне олигархическият модел. Моралът все още не си е отишъл съвсем. Не може да ни крадат толкова безочливо. Институциите не работят, гражданите не са защитени, здравните услуги не са на ниво", допълни доц. Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора доц. Стойчо Стойчев изтъкна, че на изборите за европейски парламент ще си проличат политическите сили в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VALERI SIMEONOV NE TREBVASHE DA PODAVA OSTAVKA.SRAMUVAM SE OT BOIKO,ZASHTOTO NE GO ZASHTITIHA OT KREKASHTITE KOKOSHKI.ZASHTO NIKOI NE KAZVA,CE V BALGARIA SE PODMENYAT ZENNOSTITE.NAEMASH EDNA GRUPA KREKASHTI,PLASHTASH NADNIZA PO 15-20 LV.I SVALYASH VLASTTA.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7 АБЕ ЮНАК,ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ ТОЛКОВА *** ,ИЛИ ТАКЪВ СЕ ПРАВИШ
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Осман ИМАШ МАЛКО АКЪЛ, ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЛКО СИ ***
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казано по жаргона на нашето село - отиде си Винкела, дойде Винкеловица
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистката Пиргова разбира от крадене, нейната партия БСП цял живот е крала от българите.
5
4
 
9
 
! Отговори
И какво? Имаме преди 5 години
два резултата:1. Беше махнат от поста му онзи, който искаше да направи ревизия и да установи кои са фалшивите инвалиди. Това имаше предвид, когато каза "уж-болни деца". Заради платените истерички не можа да изпълни намерението си и ние ще продължим да даваме на незнаен брой измамници от нашите изкарани с труд пари. Управляващите отстъпиха под натиска на улицата. Резил! Ощетени сме ние, работещите коректни данъкоплатци.2. На поста на В. Симеонов бе сложена БИВША ЮРИСТКА НА ТЕЦ-а! Без коментар
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига не само управлението е проблем на държавата - има демографска криза и много търтеи от малцинствата... Няма как да има повече пари при толкова малко работещи. В този ред на мисли точно тези които протестират са на издръжка от държавата т.е. от другата част на населението което се гърчи по цял ден в офисите!
3
11
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
На Пиргова не само косата й е червена. И червата и душицата й са такива. Така че нейното мнение е ясно преди да каже каквото и да е.
2
4
 
15
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Много нагъл. Толкова нагъл че си назначи любовницата да го замества. Борисов пък е много хитър. Върна им го тъплано за всичко което бяха изговорили за него преди изборите. Сега са в Шах и Мат. Нарочно не ползва Марешки. Той беше резервна патерица. Тези ги омacкари добре. Сега ще подготвят Слави. Той е бъдещата патерица. Борисов е много хитър.
1
2
 
18
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Политолозите трябваше да подадат оставка.