Бети и Божана – спасени! 13 часа операция на 2600 м височина

Красимир и Иво рискуват живота си, за да помогнат на кучетата
Обновена: 22 ное 2018 09:30 | 22 ное 2018 09:30,
55

Млад мъж се превърна в герой, след като рискува живота си, за да спаси бедстващи кучета, заседнали на един от върховете на Банско. След 50 часа на студа, Бети и Божана вече са в безопасност.

Само няколко секунди били нужни на Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни – Бети и Божана.

Красимир не е лицензиран спасител, но се припознава като такъв по душа, отдал сърцето си на планината.

Преди седмица получил обаждане от приятели - за бедствена ситуация в планината. Първо помислил, че го молят да спасява хора, но бързо разбрал, че става въпрос за две кучета, отделили се от ловна дружинка, тръгнала за диви прасета.

Вместо по следите на глигани, Бети и Божана подгонили диви кози и се озовали по средата на нищото - без шанс да се измъкнат живи, разказва Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че са се заклещили в малка ниша по средата на "Котешкия чал" на над 2600 метра надморска височина.

След 13 часа катерене и обезопасяване, Красимир стигнал до Божана и Бети, а Иво - негов приятел, му помагал, поемайки същата тежест като него.

Днес откриваме малката Божана отново при собственика си от ловната дружинка - щастлива, игрива и готова за нови приключения. След дълги години вярна служба, Бети пък е изпратена в заслужена пенсия.

Колкото до Красимир, историята за него също завършва щастливо. Макар, че слязъл от планината със сериозна контузия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
14
 
! Отговори
Емил преди 5 години
Браво.Но такива хора са рядкост.Аз където живея не само че не ги спасяват ами ги избиват.Гледам три бездомни в къщи,и помагам на още три улични,за това че им давам храна са пуснали жалби и даже искат да ме бият това ми го каза кмета
34
3
 
5
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Спасителите в Банско са перфектни, очевидно и любителите такива също.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако на някой му е любопитно, ето кратко описание от първа ръка: https://facebook/groups/810198452352136/permalink/2019067818131854/
32
2
 
26
 
! Отговори
Шофера преди 5 години
Браво Юнак.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36 Колко кучета са с човешки имена ?!?!?*** няма да ти падам на нивото ..
30
45
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни Бети и Божана."Бети и Божана? Бети и Божана са КРАСИВИ, ЖЕНСКИ, ЧОВЕШКИ ИМЕНА, ПОДХОДЯЩИ ЗА МАЛКИ ДЕЦА- МОМИЧЕТА И ЖЕНИ, а НЕ за животни и п.с.ета!Колко трябва да си Т.Ъ.П И ПСИХИЧНО БОЛЕН човек, че да се наричат животни (в случая П.С.Е.ТА) с ЧОВЕШКИ ИМЕНА? И още нещо: Постъпката на тоя Красимир НЕ заслужава похвала, а ПОРИЦАНИЕ.Не може човешкият живот да бъде жертван заради разни ***.и!
29
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Красимир да реши, че ще рискува живота си, за да помогне да двете бедстващи животни Бети и Божана."Бети и Божана? Бети и Божана са КРАСИВИ, ЖЕНСКИ, ЧОВЕШКИ ИМЕНА, ПОДХОДЯЩИ ЗА МАЛКИ ДЕЦА- МОМИЧЕТА И ЖЕНИ, а НЕ за п.с.ета!НЕ животни и Колко трябва да си Т.Ъ.П И ПСИХИЧНО БОЛЕН човек, че да се наричат животни (в случая П.С.Е.ТА) с ЧОВЕШКИ ИМЕНА? И още нещо: Постъпката на тоя Красимир НЕ заслужава похвала, а ПОРИЦАНИЕ.Не може човешкият живот да бъде жертван заради разни ***.и!
28
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жив и здрав този смел и благороден мъж!!! Такива хора са нужни на България!!!
27
0
 
15
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Вие нищо не слушате и четете. Тази случка е вече на няколко седмици. Кадрите които виждате са любителски и са правене с гопро сигурно когато са ги спасили. Иначе тези са били на лов долу на границите на парка, но явно са тръгнали нагоре и после съвсем са се отклонили след козите и козите са ги закарали там. Минавал съм по чала не е за разходка а при тях лошото е че слезли надолу от ръба и после не са могли да се върнат.
26
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко готино! Супер! Да са живи и здрави и той и приятеля му и кучетата! Малко хора като него останаха, за съжаление!
25
5
 
31
 
! Отговори
В преди 5 години
Кучетата Бети и Божана да са живи и здрави... Но бих искал да знам въпросната ловна дружина дали и как ще бъде наказана за очевидното си бракониерстване в национален парк!
24
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Респект към този голям човек! Браво!
23
16
 
2
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Не съм от кучешкия поток и се доверявам на написаното преди мен.Никакви кучета не са спасявани.В текста липсва опиянението за роман-тична достоверност.Тогава?РЕКЛАМАТА.Банско много си евтин.Измисли реклама.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Ако някои пита как България ще се оправи, ей с такива и подобни хора.
21
2
 
6
 
! Отговори
гошо преди 5 години
В Банско няма върхове, Банско е град, върховете са по планините
20
0
 
7
 
! Отговори
:D преди 5 години
До Посмалете малкоВръх Мусала - 2925,40м надморска височина.В часовете по география сигурно си люпил семки или си гледал през прозореца.
19
2
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
Котешки чал вече ще се нарича 'Кучешки чал" ;)
18
10
 
4
 
! Отговори
Посмалете малко преди 5 години
Ей тоя котешки чал , по-висок от Мусала бре. *** то у Банско е така, най-дълги им са пистите , най-евтини са им хотелите, защо пък и върхът да не им е най - висок.
17
28
 
11
 
! Отговори
гошо преди 5 години
Трябвло е да гръмант кучетата да не се мъчат, а ловците да ги глобят за безотговорност и множество нарушения и да им отнемат правата и пушките до живот.Що се отнася до действоята на спасителя, те са глупост. Има един класически разказ "Лъвска кожа", там е описана подобна ситуация
16
3
 
23
 
! Отговори
Off преди 5 години
Кой бракониерства в НП Пирин?