Децата и интернет: Силна, но опасна връзка?

Половината малчугани се ровят в нета преди да станат на 7 г.
22 ное 2018 20:23,
0
Децата и интернет: Силна, но опасна връзка?
Снимка: Reuters, архив

Макар и да предлага стотици хиляди възможности, Интернет крие много опасности, особено за онези, които не знаят как да гарантират своята сигурност. Децата и до днес остават една от най-уязвимите групи.

Според статистиките 50% от подрастващите вече използват Интернет и то преди да навършат 7 години. Често започват да общуват с различни хора през екрана, а това е идеална възможност за педофили и измамници.

Рискове крие дори невинното наглед публикуване на снимки в мрежата, които не са с подходящо съдържание, което може да доведе до тормоз и изнудване. Експерти сочат, че един от най-важните фактори, с които да гарантираме сигурността на нашите деца в Интернет, е да изградим силна връзка на доверие.

Колко опасен може да бъде Интернет за децата – колко време прекарват те в мрежата и знаят ли как да се пазят от виртуалните опасности – коментар в предаването "Директно“ по телевизия Bulgaria ON AIR на Антоанета Василева и Димо Александоров.

"Родителите трябва да имат непрекъснат контрол върху това какъв достъп имат децата до Интернет. Много хора казват, че днешните деца са родени да са грамотни в мрежата. Това, че се справят добре, не ги прави дигитално грамотни и не ги прави защитени към всички рискове онлайн", коментира Антоанета Василева.

По думите и над 50% от децата споделят, че стигат до информация в сайтове с неподходящо съдъражение и то без да го искат, а това е много вредно за тях.

"Родителите дори не подозират, че децата често стигат и до неподходящи за тях игри - такива с насилие", сподели още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: интернетдецаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари