Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!

Избраници от различни цветове се надяват да мине през нас
Обновена: 26 ное 2018 09:23 | 22 ное 2018 17:45,
169
Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!
Снимка: архив, Ройтерс

Публикацията на руското издание "Комерсант", в която се съобщава, че втората тръба на "Турски поток" ще преминава през България, породи коментари и в Народното събрание, а депутатите бяха единодушни, че България не трябва да изпуска възможността да бъде част от проекта.

Още по темата
В днешния си брой "Комерсант" пише, че руският газов гигант "Газпром" е взел решение за маршрута и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" определи новината като много добра и добави, че така ще станем една от сериозните транзитиращи страни.

"Голямата заплаха, че ще бъдем заобиколени от тръбата на "Турски поток", не се случи", каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ също каза, че с преминаването на "Турски поток" през България ще се запази водещата роля на страната ни като транзитна. По думите му обаче въпросът дали ще бъде спазен срокът за изгаждането на трасето, е притеснителен.

"Изключително кратки са сроковете. Знаете, че една процедура е съпътствана с различни обжалвания. Така че тук трябва да се положат всички усилия от страна на правителството и в най-кратки срокове това, което зависи от нас, да го изпълним", допълни още Ненков.

Рамадан Аталай от ДПС пък посочи, че все още няма официална информация и допълни, че не трябва да се коментира публикация във вестник. Въпреки това обаче каза, че трябва да се стремим газът да минава през България.

"След всички тези безобразия, които се случиха досега, че да няма нито "Син поток", нито "Южен поток", сега не трябва да изпуснем поне част от "Турски поток", който трябва да преминава през България. Ако изпуснем и това, означава, че трябва да чакаме нашите съседи да благоволят да ни доставят газ само за нас", каза той.

"Решението, което се взема, е добро за България, защото няма да бъдем заобиколени, но не е най-доброто. Най-доброто щеше да е директен мост през Варна“, каза и червеният депутат Таско Ерменков.

Той заяви и че БСП ще подкрепи усилията в интерес на сигурността на българската енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
чистота преди 5 години
Да не го изпуснем, че голяма далавера се оформя.ФИЛМА ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да благодарим на Ердоган за това. "Вината " е негова.Приятел.
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ще станем една от сериозните транзитиращи страни....Ей Василио къде си учила български език? По темите граматика, правопис имаш огромни възможности за развитие!
139
2
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Приемам залози. Ако мине тръбата през Гърция и Италия, на 10 поредни избори ще гласувам за БСП!!! Айде да видим :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
138
0
 
0
 
! Отговори
ДО 150 преди 5 години
много си начетен и компетентен
137
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоя дето се тупаше в гърдите, че спрял три руски потока, къде се скри пак ?
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като чета небивалиците на на дежурната гербократунковска армия от драскачи започвам да разбирам защо всички важни неща заобикалят българия кой е луд да си има работа с тотални мал.оумнициче и начело на държаватате могат само дасе напътстват в "правилната" за напътстващия посока
135
1
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Изтървахте питомото, сега драпайте за дивото ! Умувайте още и него ще ни го лапнат, благодарение на някои тикви !
134
7
 
2
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 години
Тръби, да! Но не на всяка цена! Не като при Южен поток, където Газпром беше собственик на тръбите! Да видим какво ще кажат еколозите на министър Ненов? Какъв е рискът? Щом старите коли му замърсяват въздуха...
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия гербави кра.тунковци не спят - дращят ли дрящят само и само да оправдаят действията на банкянския крату.нковеци колкото по-големи небивалици пишат толкова повече се радват на про.стотията сивашите началници от краваршингтон си доставят газ с танкери от ямалското находище на русия ако искате помолете им се да доставят и на вас от нея - но ще ви покажат от трите най-дългото- това е кра.тенковци авие си драскайте и се развайте на обогатяването на главния кра.тунковец и сриването на българия
132
2
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Време е българските стратези,да разберат,че България е заобиколима.Та затова Гърция напира за втората или другите тръби.През Гърция през плиткото Адриатическо море направо се отива в средна Италия,другия вариант през Македония и Сърбия направо в средна Европа.Някои сънуват катарска газ,а как ще дойде като разстоянието е голямо,а държавите през,които трябва да мине са нестабилни.Ако е чрез кораби,цената става космическа ,през Босфора не ги пускат,а интерконектор с Гърция няма ,а е предвиден с мал
131
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изтърваха питомното, сега ще гонят дивото. Колко ли е лапнал Бойко за да погребе трите проекта, които щяха да ни оправят икономиката поне на 50%...
130
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците се намесиха в Сирия за да предотвратят Катарската газ за Европа.Иначе ставаше лошо за тях.САЩ направиха всичко възможно да скарат Русия и Турция ,но не успяха.Не успяха и в Сирия.Затова има Турски поток а и Северен 1 и 2 .
129
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цепелина от тука мина о боже мой.Нищо няма да минава през България.Тръби и руска газ може само да сънувате.Руснаците ни освободиха от турско робство ,но от тази русофобщина през последните години пак ни върнаха под турско владичество.Ердоган ще ни клати.
128
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 142Русия не е искала да ни заобикаля. Нашите продажни политици по натиск от посолство гпряха ЮП и навредиха безкрайно на България. Бяха достатъчно ***, да си мислят, че ако те са готови ние (не те) да умрем от студ, но да пречим на Русия, то и на другите държави политиците са толкова покварени.
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен142 ФАНТАЗЬОР СИ.Азерите пускат , Сащ и Гърция пускат , Скоро и Израел пускат към нас ГАЗ от БОБ. Очаквай
126
3
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"Да не го изпуснем!"Ще го хванете! За...
125
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така или иначе русия неможе да заобиколи България. Това им е ясно. Опитаха се да блъфират с турция ...Но там тръбата си беше предвидена . Въпроса са западните балкани и централна и южна Европа. А до там се стига през Бългсрия. Нетаняху беше в България за да предложи газопровода от Израел да мине през България. ..И ето че Руснаците пак напълниха гащите и ще се молят :) Нямат избор. Ние имаме. Азерите пускат , Сащ и Гърция пускат към нас , Скоро и Израел.
124
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА,ХА,ХААААААААА....ГЕРБАВИТЕ КОМУНИСТИ И ТИКВАТА НАЛИ СИ НАПРАВИХА ,,СЮНЕТ,,С ТУРСКИ ПОТОК ,АККУЮ И ЗАТРИТИЯТ ,,НЕФТОПРОВОД ,,,ЧЕ И ВТОРИ ПЪТ ,,СЮНЕТ,, С ПРИСЪСТВИЕ ,ВЛАДИЧЕСТВО ,СЪЖИТЕЛСТВО ,КЕМАЛ И МЮНИРЕ -ЯТАЦИ НА ЛЕВСКИ .
123
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SS Тези които спряха руските енергийни проекти и се хвалеха и налево и надесно сига вкупом и при г-н Путин на килима за прошка. Колко пари изтървахте от транзита ако имаше " Южен поток" , а сега като не им се връзва бюджета да си измислят нови данъци. Старите коли, екологията, второ жилище, шесто жилище и пр.