Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!

Избраници от различни цветове се надяват да мине през нас
Обновена: 26 ное 2018 09:23 | 22 ное 2018 17:45,
169
Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!
Снимка: архив, Ройтерс

Публикацията на руското издание "Комерсант", в която се съобщава, че втората тръба на "Турски поток" ще преминава през България, породи коментари и в Народното събрание, а депутатите бяха единодушни, че България не трябва да изпуска възможността да бъде част от проекта.

Още по темата
В днешния си брой "Комерсант" пише, че руският газов гигант "Газпром" е взел решение за маршрута и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" определи новината като много добра и добави, че така ще станем една от сериозните транзитиращи страни.

"Голямата заплаха, че ще бъдем заобиколени от тръбата на "Турски поток", не се случи", каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ също каза, че с преминаването на "Турски поток" през България ще се запази водещата роля на страната ни като транзитна. По думите му обаче въпросът дали ще бъде спазен срокът за изгаждането на трасето, е притеснителен.

"Изключително кратки са сроковете. Знаете, че една процедура е съпътствана с различни обжалвания. Така че тук трябва да се положат всички усилия от страна на правителството и в най-кратки срокове това, което зависи от нас, да го изпълним", допълни още Ненков.

Рамадан Аталай от ДПС пък посочи, че все още няма официална информация и допълни, че не трябва да се коментира публикация във вестник. Въпреки това обаче каза, че трябва да се стремим газът да минава през България.

"След всички тези безобразия, които се случиха досега, че да няма нито "Син поток", нито "Южен поток", сега не трябва да изпуснем поне част от "Турски поток", който трябва да преминава през България. Ако изпуснем и това, означава, че трябва да чакаме нашите съседи да благоволят да ни доставят газ само за нас", каза той.

"Решението, което се взема, е добро за България, защото няма да бъдем заобиколени, но не е най-доброто. Най-доброто щеше да е директен мост през Варна“, каза и червеният депутат Таско Ерменков.

Той заяви и че БСП ще подкрепи усилията в интерес на сигурността на българската енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
10
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ И РУБЛАДЖИИ!
121
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и азербайджанска или иранска газ да докарат на три пъти по ниски цени българите при капитализма и демокрацията винаги ще бъдат бедни,това не ви ли стана ясно за 30 години. Може да изчакат още 50 години, може да им се изясни.
120
7
 
10
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
По добре да не минава през България за да не могат комунистите да крадат. По добре да купуваме шистов газ от САЩ който от пристанището да се доставя директно на демкратични капиталистически фирми и така ще се избегнат кражбите, щото комунистите знаят само да крадат.
119
6
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
Аз пък викам ...."другарите" да почнат да си правят "сюнет" за-- "вечна дружба " с Ердо!Мин. на Здравето да им открие "клинична пътека" , финасирана от ДПС!
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горете стари гуми по евтино излиза.
117
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това.Е същият РУСКИ ПОТОК.Който просто.Преди да премине през България.Ще захрани Турция! Така че.Драги "комунисти дърти в парламента.Преименувани на "демократи! Трябва да отстоявате интересите ни пред Прословутият ЕС.И тръбата.Трябва да мине през БГ! Тогава се наведохте пред ЕС.И се отказахте .Защото така искала Америка и ЕС! Е сега интереса ни е по важен! И нека 1 вият ни в държавата.Не се чуди примерно.Защо унгарците държат на Орбан! Просто е! Има топки човека! -:)
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "началниците" дали също го харесват?
115
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако минаваха 4-те тръби през България щяха да могат да крадат четири пъти повечеНямаше. Най-много да им шитнат строителството, примерно. Еднократна далавера. Всичко ще отива в Москва, а ако има негативи, нашите го отнасят. Никой няма да се навие на такава куца оферта.
114
6
 
28
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Путин обяви Борисов за неудачник пред цяла Европа и сега суджука за жълти стотинки краката ще му целува.
113
2
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Както казва съпругата ми ,ако над България завали златен дъжд ,това правителство и всички подобни на него,под чуждо давление, ще опънат такъв чадър, та нито една златна капка да не падне у нас
112
4
 
24
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
България никой не я смята за сериозен и отговорен играч на енергийния пазар,със собствено виждане и мнение по тези въпроси.Просто на колониалната администрация се спускат някакви директиви,от някакво треторазрядно чиновниче от едно посолство намиращо се ул.Козяк и правителството ще си изпочупи краката от бързане ,за да ги изпълни
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е окраинските *** да не изпуснат издухването Те най си го заслужават.
110
3
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ние вече бяхме на газовата карта на Европа,като най-вероятно повече няма да бъдем.Тогава г-жа КлинтОн,проведе такава стегната и мотивирана строева подготовка на правителството,че само спомена за този исторически момент,кара участвуващите да изпадат в свещен ужас и бързо да припкат към кабинетите си за смяна на долното бельо.Тогава през България щяха да се транзитират 64 милиарда м3 газ, а сега се състезаваме с Гърция за 16милиарда м3 ,като шансовете не са на наша страна.
109
4
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Едно не мога да разбера .Толкова ли са загубени нашите управници.Нима не разбират ,че ако минаваха 4-те тръби през България щяха да могат да крадат четири пъти повече отколкото от една при един същ процент кражби.Ами те така си удрят по собствения джоб.Сега по-трудно ще има вила на Сейшелите или на Марбея.Сега Гваделупа ще им се види като далечен мираж.Нека го погледнем и от тази страна
108
3
 
30
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ще цитирам самохвалебствие на Борисов:Борисов:"Спрял съм три големи руски енергийни проекта""След това следват конгратюлейшъни
107
2
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Нищо от изписаното не казва за хъбчето ,което трябваше да хъбарира газ ,най-вече руска на всички страни ,както слънцето праща лъчи.Дано сервилното посещение на Борисов през юни ,когато клечеше на килимчето пред кабинета на Путин ,като някой чичо от село,който е донесъл домати на началството,да има резултат=
106
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сенаторите идват! Ше сложиме точка и на тоя поток.
105
7
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Транзита през България е в ръцете на Частни Фирми - това е ограбване на България от ГЕРБ .Ако минава този транзит през България трябва да се възложи Управлението на Президента или Народното Събрание - ГЕРБ са изкупили земите на тръбата и са Регистрирали Частни Фирми за Турски Поток .
104
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
американците получават втечнен газ с танкери от руското находище ямал- северен ледовит акеанно от къде под.лоите на банкянската под.лога да го научат като си четат само опорните точки и плещят глупотевиниа това с турски поток си е направо гавра със страната ни и тия гробари бият тъпанаабе само народен съд
103
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Даскал Кольо: Кольо, това НАЗ е някакво съкращение. Сигурно означава нещо, но какво, ще го научим в предаването "Стани Богат".Или пък авторът на статията и липсвал от часовете по български език в училище.