Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!

Избраници от различни цветове се надяват да мине през нас
Обновена: 26 ное 2018 09:23 | 22 ное 2018 17:45,
169
Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!
Снимка: архив, Ройтерс

Публикацията на руското издание "Комерсант", в която се съобщава, че втората тръба на "Турски поток" ще преминава през България, породи коментари и в Народното събрание, а депутатите бяха единодушни, че България не трябва да изпуска възможността да бъде част от проекта.

Още по темата
В днешния си брой "Комерсант" пише, че руският газов гигант "Газпром" е взел решение за маршрута и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" определи новината като много добра и добави, че така ще станем една от сериозните транзитиращи страни.

"Голямата заплаха, че ще бъдем заобиколени от тръбата на "Турски поток", не се случи", каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ също каза, че с преминаването на "Турски поток" през България ще се запази водещата роля на страната ни като транзитна. По думите му обаче въпросът дали ще бъде спазен срокът за изгаждането на трасето, е притеснителен.

"Изключително кратки са сроковете. Знаете, че една процедура е съпътствана с различни обжалвания. Така че тук трябва да се положат всички усилия от страна на правителството и в най-кратки срокове това, което зависи от нас, да го изпълним", допълни още Ненков.

Рамадан Аталай от ДПС пък посочи, че все още няма официална информация и допълни, че не трябва да се коментира публикация във вестник. Въпреки това обаче каза, че трябва да се стремим газът да минава през България.

"След всички тези безобразия, които се случиха досега, че да няма нито "Син поток", нито "Южен поток", сега не трябва да изпуснем поне част от "Турски поток", който трябва да преминава през България. Ако изпуснем и това, означава, че трябва да чакаме нашите съседи да благоволят да ни доставят газ само за нас", каза той.

"Решението, което се взема, е добро за България, защото няма да бъдем заобиколени, но не е най-доброто. Най-доброто щеше да е директен мост през Варна“, каза и червеният депутат Таско Ерменков.

Той заяви и че БСП ще подкрепи усилията в интерес на сигурността на българската енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току що по БНТ 1 Ерменков си каза ,че България има договор до 2030 г по тръбите през Украйна да получача такси пренос БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ МИНАВА ГАЗ. Та другари ТИХО!
101
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само българските рубладжии не разбраха ,че Русия напъва за тръба през България. ИСКА СЕ АКЪЛ! Има готова мрежа, готови станции ,само иска да се добави трае.Ще излезе евтино.А и Сърбия иска 12 млрда куб газ. Италия си има ТАНАП< *** и Ийст мед. Плюс находището в Египет. Та затова и викнаха руската пионка Радев. Да не се унижава Путин. Отделно сега разходите ще са 3 пъти по-малко,а трасето през БГ ще е по-дълго- повече такси. Пък рубладжиите да си плюят.
100
2
 
7
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 5 години
"Избраници от различни цветове се надяват да мине през НАЗ"Днес, оправете си правописа ... поне в подзаглавията.... Ще пишем двойки по български език....
99
4
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонименdo 108 ....nabii si go ti !!! Otdelno ot tova ,che vsichkite ni "partniori " ni go nabivat ..ama zdravo a kato kapak i sobstvenoto ni pravitelstvo !!! Dano pone da izpitvash mnojestven orgazam !?! Inache glupostta si e diagnoza i niama lechenie !!!
98
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е под руска власт. Като се сети човек как викнахабг президента и той отиде да не може да каже дума....И то понеже Путин приказвсше а опря пак до България. Чак беше смешно. Но уви. И кво стана. Уж ЮП 4 тръби и бла бла. Сега 1 тръба и Путин се чуди къде да дене втора. То е ясно- Сърбия и Унгария. Сърбите си заявиха. Ясно е че натискат да е през България ама нали Путин трябва се прави на велик...Как ще признае че от много плюване пак кацна на българска...земя. Сега да се извини!!!
97
2
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Поредната хибридка.
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин им пуска кукучки и нашите алчни шаранчета кълват ли, кълват!
95
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонимен...do 107...napalno ste prav kolega !!! Da stanesh profesor sasho ne e leka rabota ! Iskat se mnogo znania i mnogo trud ! Chetene na debeli knigi ! Ne e kato da stanesh deputat...ili "biznesmen " !!! Praktikata go e dokazala ! Deputat i " biznesmen " moje da stane absoliutno vseki v Balgaria ! Profesor obache ne moje !!! Uvajavam kazanoto ot profesora i go podkrepiam !!!
94
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип ли сте не.адекватни или какво? Преди 2 часа Хинов си каза по БТВ че ЮП е една голяма далавера почнала уж от 1, 8 милиарда стигнала до 3,8 милиарда ЕВРО в която България дори няма право на дума. Демек....само набутваме пари и уж имаме нещо ама реално НИЩО. ЮП го спря Путин защото Италия се отказа. Италия и сега не иска руски газ. Руснака се натиска защото има една тръба до Турция и до там. А за Бг има газ от 3 места занапред. НАБИЙТЕ СИ ГО.
93
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ммдддааааааа............ако не беше толкова жалко, щеше да е напълно смешно!!!! Да изпуснеш питомното и да гониш дивото.............майко мила!!!! И после се обиждайте на професора за "приказката" му за 80%!!!!!!!!
92
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 91ти си идио...... това е факт!
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Газпром казват че не са взимали решение тоя поток да мине през България обаче тука някви си фантазират ! - не че мине и това е даже и маршрута е ясен къде щял да се гмурне в Черно море и къде щял да излезе.Ще излезе в ромската махала у Филиповци те ромите вече са приготвили бидоните ще наливат та че се късат.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно всички кацат на Ердовия!
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислеха, че са незаобиколим фактор на Балканите. Сега се радват на една тръбичка газчица. Диверсифицираха се, огледаха се - няма газ. Следваше фалит на газопреносната мрежа.Май трябва да затваряме тецовете, а ядреният синтез на Да, България, ДСБ и СДС пак им закъснява с няколко седмици. Пак някой ги е забременил с чужди интереси. Появяват се пак старите лобисти "експерти" по траншове и пълнене на сметките си с долари и евро от държавни чужди фондации. Пак трябва да заработват, да лъжат.
88
2
 
15
 
! Отговори
Ели преди 5 години
При всички случаи ще има хора, които ще умират студ по домовете си.Поради непосилни сметки на ток и парно, газ.Да загубиш ЮП с лека ръка, да бъдеш страна транзитьор - половин милиар лева годишно.Димитров загуби Северен Поток - нямало да бъде построен, еми построиха го.Да не можеш да защитиш народът си?Не виждам светло бъдеще пред България.Много, много ще страда този народ, тепърва предстоят увеличения драстични.
87
1
 
12
 
! Отговори
една студена вода преди 5 години
Едва ли ще мине през наЗ,защото политиците са скарани с дипломацията.Който много лае го хапят.
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леко бе, хаирсъзи, ще вземете да се гътнете от завист и злоба, когато комшията ви вземе да си готви и да се топли с руски газ, а вие не щете да ползвате такъв омразен газ! Съвет, затваряйте здраво прозорците, когато вятърът е от североизток! Не пийте руска водка! Има полска, литовска, шведска. Шпроти - може, те са натовски, латвийски, протестантски! Важното е на етикета да не пише на руски!
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо Анонимен 95Какви партньори да питат , ние суверенна държава ли сме или ....... В какъв смисъл "или"? Няма "или". България е васален протекторат на САЩ и Запада, за каква суверенна държава става дума?!
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току що казаха по новините че Газпром не е взимал решение Турски поток да мине през България ! - и кво излиза гладна кокошка просо сънува.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95Какви партньори да питат , ние суверенна държава ли сме или ....... Кой пита тези партньори за Северен поток ? Айде стига толкоз сме навеждали глава .