Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!

Избраници от различни цветове се надяват да мине през нас
Обновена: 26 ное 2018 09:23 | 22 ное 2018 17:45,
169
Депутати харесаха маршрута на "Турски поток": Да не го изпуснем!
Снимка: архив, Ройтерс

Публикацията на руското издание "Комерсант", в която се съобщава, че втората тръба на "Турски поток" ще преминава през България, породи коментари и в Народното събрание, а депутатите бяха единодушни, че България не трябва да изпуска възможността да бъде част от проекта.

Още по темата
В днешния си брой "Комерсант" пише, че руският газов гигант "Газпром" е взел решение за маршрута и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган присъстваха на церемония за края на изграждането на морската част от "Турски поток". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" определи новината като много добра и добави, че така ще станем една от сериозните транзитиращи страни.

"Голямата заплаха, че ще бъдем заобиколени от тръбата на "Турски поток", не се случи", каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ също каза, че с преминаването на "Турски поток" през България ще се запази водещата роля на страната ни като транзитна. По думите му обаче въпросът дали ще бъде спазен срокът за изгаждането на трасето, е притеснителен.

"Изключително кратки са сроковете. Знаете, че една процедура е съпътствана с различни обжалвания. Така че тук трябва да се положат всички усилия от страна на правителството и в най-кратки срокове това, което зависи от нас, да го изпълним", допълни още Ненков.

Рамадан Аталай от ДПС пък посочи, че все още няма официална информация и допълни, че не трябва да се коментира публикация във вестник. Въпреки това обаче каза, че трябва да се стремим газът да минава през България.

"След всички тези безобразия, които се случиха досега, че да няма нито "Син поток", нито "Южен поток", сега не трябва да изпуснем поне част от "Турски поток", който трябва да преминава през България. Ако изпуснем и това, означава, че трябва да чакаме нашите съседи да благоволят да ни доставят газ само за нас", каза той.

"Решението, което се взема, е добро за България, защото няма да бъдем заобиколени, но не е най-доброто. Най-доброто щеше да е директен мост през Варна“, каза и червеният депутат Таско Ерменков.

Той заяви и че БСП ще подкрепи усилията в интерес на сигурността на българската енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
12
 
6
 
! Отговори
За къФ чеп ни е преди 5 години
Прескъпия рушки газ ?Малко ли са ни изедниците Лукоил?!
61
1
 
8
 
! Отговори
Джендърите преди 5 години
У парламенто бързат да фанат *** за....тръбата
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
американците получават втечнен газ с танкери от руското находище ямал- северен ледовит акеанно от къде под.лоите на банкянската под.лога да го научат като си четат само опорните точки и плещят глупотевиниа това с турски поток си е направо гавра със страната ни и тия гробари бият тъпанаабе само народен съд ще ни оправи
59
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полша не случайно не даде тръбите на северен поток да минат през нейна територия.Руснаците ги прекараха през морето на ужасна цена.Сега Полша си е екстра без руснаци.
58
7
 
5
 
! Отговори
Блядовете продават преди 5 години
На султана газ за 100 долара на метричен тонА нас за 400Да ходят да търсят баками другаде
57
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Антинародните представители вече започнаха да правят метани за единия метан.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За къФ ух им еТи за транзинтни такси които идват в държавата само от това че минават тръби, който са милиони чувал ли си ?
55
8
 
4
 
! Отговори
Кремълският педерст преди 5 години
Разпалва войната в Сирия за да не дойде катарска тръба в ЕвропаОбаче израрлците му го втъкнаха Отзаде-пускат своя тръба по дъното на Средиземно море
54
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Славун и това забрави да попита вчера вожда. Как се чувства със загубените първи 400 млн. от отказа за тръбата да мине през нас. Щото тази година щеше да е първата вноска за транзита. Отделно цената на газта щеше да е по друга за нас. Надявам се някой ден да го разпита подробно истински независим прокурор
53
10
 
5
 
! Отговори
За къФ ух им е преди 5 години
Потреблението на газ у нас е смешно малкоМожем да си гл доставим отвсякъде И без ледерхските изнудвачиАре у лево
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на поляците не дадоха тръбите на северен поток да минат през Полша.Евала...
51
5
 
22
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
Чета коментарите и за пореден път се уверявам , че няма по загубени политикани от цървулите български !!!! То не копаха за нефт и газ , то не таковаха мамата на гадните руснаци ,то не нацелуваха американските *** с цел доставка на втечнен газ от Америката , то не бе чудо ... За справка на драскачите тук : 1.САЩ внася втечнен газ в огромни количества от Русия 2. Турция си оплете кошницата с ..Русия 3. Европа си оплете кошницата с Русия 4. Азия си оплете кошницата с Русия . Ручайте жабета
50
5
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 5 години
Ти пеерезд ли си или да? Невинната сирийска детска кръв е пролята от ислямисти, финансирани от САЩ и СА. Някои куршуми и оръжията, от които са изстреляни имат цифрата !0 в кръгче и са произведени в китно подбалканско градче и изнесени със знанието на сегашното ни марионетно правителство. А Б.Б. и Негово Величествено Величество играха танц със саби (не по Хачатурян) със саудитските престъпници. По-голям срам изпитах само, когато нашичкият ходи да плаче пред Путин, но му показахаКузькину мать!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама както виждам министърка на туризмаОооооо, ама ти си бил русский человек бе, що направо не си каза?
48
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябвал руски газ , по-добре бил втечнения американски . Верно ли ? Затова ли баба Меркел си построи Северен поток и здраво смучи от тоя гаден руски газ , докато на нас ни забрани Южен поток. Ей много са прости тея германци , евала *** цъвтиш от ум !
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, българинът зависел от руските туристи... Ти майтапиш ли сеХахаха, българската министърка на туризма се набира на крака в Москва да моли за руски туристи, майтап бе!
46
1
 
7
 
! Отговори
до неразбралите преди 5 години
Ако знаехте, колко руски туристи летуваха в Крим, това лято,щише по-различно да говорите.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко му трябва на Андрешко за да изпадне в еуфория от един фейк. А още по яко ще го преметнат, ако не е фейк !Рускотурския паток ще още по-дебел от украинския, ама ще е братушко-аркадашки !
44
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Стига сте врЯкали, бе !Ран-Ът трябва да изпълнявате !
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руснаците от България. Вън !!!!!!!!!!!!!!