Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов

Премиерът цитира цифри от БНБ, смята, че те не се знаят
Обновена: 22 ное 2018 14:34 | 22 ное 2018 12:30, Веселина Йорданова
409
Срив на инвестициите? Не, ръст и то сериозен, отсече Борисов
Снимка: БТА, архив

Ще се срещнат ли двамата първи мъже президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, за да обсъдят актуални теми от управлението на страната?

Въпреки изразената готовност и от двете страни, официално насрочен разговор няма, но периодично едната или другата страна отправя поредната реплика.

Още по темата

Днес задочно премиерът Бойко Борисов отговаря на думите на държавния глава за срив на инвестициите, цитирайки данни на БНБ.

"Готов съм да приема лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот", бяха думите на Румен Радев.

По думите на министър-председателя от данните се вижда, че чуждите инвестиции у нас са със сериозен ръст само за 1 година.

"Считам, че говоренето за "катастрофален срив на инвестициите" е по-скоро непознаване на данните", коментира Борисов в профила си в социалната мрежа. 

Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво. От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти, изтъква Борисов.

По думите му общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места.

До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
21
 
! Отговори
И преди 5 години
До Капиталист И не разбрали,че тоя Капитал с някои псевдокомунисти-кариеристи тук ни чистят. И затуй сме 6 млн я има я,няма чистя кръв е останала.Не разбра ли най накрая кой те чисти и защо те чисти.И защо си на тоя хал.Защо си на тоя хал.
254
5
 
17
 
! Отговори
Абе празна Къртуно преди 5 години
До Капиталист.Ще се изчистиш от Комунистите ,после Капитала ще поизчисти населението на Планетата.Ти не разбра ли ,че с Капитала е свършено в тоя му вид.Следват централизирани Социални системи на Управлнеия в Целия Свят.Системата ще е Социалистическа и Централизирана.Само че преди това може да се случи една Трета Световна за да поизтребят ,товя Капитал да ни поизтребе,че с тоя долар барел и нафта е свършено .И н еможем да я караме по старо му.Само твойта празна къртуна не разбра ли?
253
1
 
40
 
! Отговори
seira преди 5 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,КАТО ТВЪРДИТЕ ТИЯ НЕЩА, ПОНЕ "ВЕРВАТЕ" ЛИ СИ?!
252
26
 
14
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Требе България да се изчисти от комунистите ако иска да се оправи.
251
4
 
23
 
! Отговори
Пимпона от Банкя преди 5 години
Ръст на инвестиции в правене на фалшиви алкохоли , цигари и дрога за нашия и западния пазар.Гарантирано от цялото НС ! Да съм жив и здрав да ме храните и да ви оправям до живот!
250
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧистачI SEGA PAK KOMUNISTI NI UPRAVLIAVAT
249
6
 
27
 
! Отговори
До Чистач преди 5 години
България никога не е "фалирала" до 1989г Това са цветни сънища в твоята главица и буламач за наивници,на който да се връзват.По твойта логика и САЩ са във фалит, и Германия, и Италия и Япония.За едни Международната банка казва ,че може,за други Не .Загряваш ли за кои може и за кои не.България беше между 30 те най развити страни в ЦЕЛИЯ СВЯТ.Тва загряваш ли го или не.Или понеже имаше само Панасоник и Хитачи ,па не кара Кадилак сънуваш цветни сънища и дрънкаш глупости.Че чуждата буля по убава:)
248
2
 
27
 
! Отговори
До безпристрастен преди 5 години
В София си ги пази! Той коня в ряката,ама един подкупен 2млн град и фишчето,....мамата на цялата държава.Какви инветсиции-идва Кауфланд и му работиш като роб.Каква е покупателната способност на тия фишчета? Превърнаха ни в ЮжноАмериканска бананова Република тия твойте инвестиции.Да рзанасят хората стекове тоалетна хартия по 16 часа с Бусовете и да горят нафта.Големи инвестиции,няма що!
247
2
 
26
 
! Отговори
реалист преди 5 години
АКО БНБ ЛЪЖЕ СЪС СТАТИСТИКАТА ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА УГОДИ НА "ПРАВИЛНАТА ПОЛИТИКА" .... ОСТАВКА !!! ИСКАМЕ НЕЗАВИСИМА БНБ !!!
246
5
 
33
 
! Отговори
до чистач преди 5 години
Борисов до сега е взел 40 милиарда заеми. Това го крепи на власт, с тези пари си купува благоволението на Патриоти и ДПС-та, с тях хвърля по някоя жълта стотинка на електората да не вземе да се гътне и да няма кой на гласува за него.
245
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ЧистачПрез последните няколко години увеличението на доходите е в рамките на инфлацията.Ама не инфлацията на пианата и гардеробите,а тая на хляба,сиренето и останалите неща без които не може!На практика се повтаря историята от 80-те години-вдигане на доходите и голям напредък,ама в задънена улица,т.е. перспективата за бъдещето я няма.
244
1
 
23
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До ЧистачДобре, че са мутрите и олигарсите, че да има икономика. Оставка и съд !!!
243
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаЧесто и едно камъче обръща каруцата , ще почакаме и ще видим .
242
2
 
39
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А бе всичко е точно,държавата процъфтява под мъдрото ръководство на банкянското безалтернативно слънце!Само дето хората кой знае защо не щат да го разберат и бягат кой накъдето му видят очите....
241
30
 
11
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
До ИКОНОМИСТКато няма икономика,от къде идват увеличенията на заплати,пенсии,бонуси.... ,кажи бе,нагъл комунисте? Комунистите половин век съсипваха държавата,за да ни докарат до 2 фалита на България !!!! Имаше само намаляване на заплати и пенсии до 5 долара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това го помним ,червена хлебарко!
240
3
 
27
 
! Отговори
Стъни преди 5 години
Как така ревизиите на БНБ повишават инвестициите.Всеки нормален човек е наясно , че инвестициите се повишават , ако ги внесе инвеститор , а не от БНБ.Някой наясно ли е защо Бойко упорито , на инат, не подаде оставка ?Очакват се големи парични потоци от ЕС, но той на други не ги дава.В келепира му е майката, би казал Бай ***.
239
3
 
13
 
! Отговори
До питам Ви! преди 5 години
Никой не е свалял Тодор Живков." КГБ" и Горби си го свалиха.Продажната Корпокрация от СССР .Инак Васко "Мръвката" и целия цирк сме го гледалпи.И 1 млн обоначени протестиращи " интелектуалци" Българският народ никога не е решавал нищо.Беше насочван и манипулиран по най елементарен начин.Както и в момента
238
6
 
33
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
КАКЪВ РЪСТ, КАКВИ 5 лв. ИКОНОМИКА НЯМА, НЯМА.......
237
1
 
3
 
! Отговори
До 296 преди 5 години
Ами Не е! Както и Великбритания.А защо ли?
236
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, лъжецо!Отвори на сайта на БНБ - ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА ТАЗИ ГОДИНА СА СПАДНАЛИ С 71 %.Айде сега им изпрати едно смс-че и им се скарай.