Вегани плачат! Янките ще хапнат 46 милиона пуйки

Причината е празникът за Деня на благодарността
22 ное 2018 13:15, Красимир Ангелов
30
Вегани плачат! Янките ще хапнат 46 милиона пуйки
Снимка: Reuters

Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки само за ден - в четвъртък в Деня на благодарността, като празникът по традиция се фокусира върху храната, семейството, приятелите и американския футбол, отбелязва ДПА.

Според проучване на специализираната Национална федерация за производство на пуешко месо, то е предпочитаното ястие за празника, който се чества в четвъртия четвъртък на месец ноември. Анкетите сочат, че 88 процента от американските семейства ще сервират пуешко на празничната трапеза.

Около 46 милиона пуйки ще бъдат изпечени или приготвени по някакъв друг начин. Това представлява 18 процента от отглежданите 245 милиона пернати от този вид в американските ферми.

Заедно с пуйката на трапезата в Деня на благодарността се сервират картофено пюре, зелен боб и пай от тиква. Съществуват и предпочитани местни специалитети като хляба от царевица в южната част на САЩ и печената тиква в Североизтока.

Освен с богата трапеза, празникът по традиция се отбелязва с парад в Ню Йорк, с мачове по американски футбол, със срещи с приятели и със старта на коледното пазаруване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
дядо Тричко преди 5 години
ние пък ще изядем 1 млн *** и ще изпием 10-20 млн литра червено вино.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плачат активистите. Истинските вегани знаят, че всеки има право да избира какво да яде и че на никого нямаш право нищо да налагаш или да му даваш наклон на органите.
26
1
 
7
 
! Отговори
До Иванчо преди 5 години
Чичко президент подари живота на две, не на една пуйка! Това се казва президент, не като предните да спасява по една пуйка. Но със сигурност ще омаха две пуйки днес.
25
2
 
5
 
! Отговори
свинята преди 5 години
а аз ще хапна както винаги - поне 1 кило свинско на ден, живея за да ям свинско!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганизмът е хранително разстройство с психиатрични корени.
23
0
 
13
 
! Отговори
Иванчо от ІV А клас преди 5 години
Да, ама чичко Президент ще подари живота на една от тях, това е традиция.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуйка се казва и Турция на английски, а някой викат пуйка и на женски полов орган на пенсионерка, което прави статията наистина интересна.
21
1
 
1
 
! Отговори
Сега разбрах преди 5 години
що е тоя празник....колко пара ще направят от продажба на пуйки .....
20
1
 
9
 
! Отговори
Бай 100ян преди 5 години
Ех дедо и бабо ,лека ви пръст.Едно време щу ***(пуйки) сме изяли.Домашни ,вкусни.Сега взимам от Билата една ,тя остана на половина докато я опека !!!
19
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Горките пуйчета...
18
0
 
7
 
! Отговори
дедо поп преди 5 години
а веганите какво ручат ?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз смятам и прасе да си заколя .
16
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПРЕЗ 1789 Г. първият американски президент Джордж Вашингтон обявява Деня на благодарността за национален празник. Ден, в който целия народ с молитва благодари на Бога. Семейства пътуват стотици километри, за да се съберат с родителите и близките си. Това е семеен празник, но общинските власти организират и публични тържества.На празничната трапеза има много ястия, но по традиция винаги има печена пуйка и тиква.
15
0
 
10
 
! Отговори
Уртоце Пагане преди 5 години
Тия ги боли главата.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има ли снимки от протеста на веганите, които се правят на печени пуйки в центъра на Ню Йорк. Софийската им инсталация се получи добре, доста се забавлявахме на снимките.
13
5
 
13
 
! Отговори
дедо Шишарко преди 5 години
Голям праз. Ако щат да изядат и 46 млн. патки .Ако не им стигнат - да ми ядат и мойта *** !
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия вегани незнаят каква вкусотии е пуйка със зеле. Добре че е един празник в годината за тия животни. Иначе няма как да се изхранят ако често отиват на трапезата.
11
3
 
19
 
! Отговори
Виц преди 5 години
Една пуйка гледа на кафе на друга пуйка. - Виждам, че е уютно и топло. Заобиколена си от задружно и приятно семейство....о, ама това май не е твоето семейство...
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горгите ГМО животни!
9
3
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее пак им дойде на акъла да зачепят тая тема бе, то няма празнкик на който да не напомнят за тях си...Ама мен ми се мисли, че туй в глава на мръвкар се ражда а не на някой със соеви люспи в главата.Ей тъй, да почовърка и подразни хората, ама на тех пък толкоз им пука, та редовно си ядат мръвки и си облизват пръстите.