Ад и Рай: Митрополит Николай пред миряните – класа и лукс!

Митрополитът в снимки пред катедралата "Александър Невски"
23 ное 2018 18:15, Александър Попов
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 23 ноември православната църква почита паметта на Александър Невски. Днес празнуват всички, носещи имената Александър и Александра, но акцентът ще падне върху един Николай – Пловдивският митрополит Николай.

Той ще празнува имен ден след по-малко от две седмици, но пък в днешния ден той изпъкна и демонстрира пред миряните класа, лукс и технологичен напредък.

Митрополитът влезе в полезрението на обществото като любител на скъпите вещи преди повече от 5 години, когато акцентът падна върху златния му Ролекс - мечтата на борците от средата на 90-те.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира тогава митрополита и допълни крилато: "По-добре без Ролекс в рая, отколкото с Ролекс в ада".

Той дари часовника на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", за да бъде продаден и със средствата да се покрият следващите сметки за ток.

Тогава отчето преодоля съблазънта (в очите на медиите), но видимо няма намерение да се лиши от всички земни блага.

На паветата пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди.

Преди години църквата анатемоса концерта на Мадона в София, но пък Николай и Мадона си приличат - използват една и съща марка смартфон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
8
 
! Отговори
Хъхъхъ преди 5 години
А на шлема на Ахил е пишело "секиш сикиджам" Само вмятам....за онзи по-отворения. И ще му кажа още че обрязването е започнало в ислямските държави поради липса на ластици за косите на жените...
64
1
 
3
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 5 години
Май не вдявам връзката между нашето отче и великия аллах ,а ти как мислиш.
63
4
 
3
 
! Отговори
фактите преди 5 години
После какво да очакваш от хора , имащи се за атеисти . После им били виновни ислямистите , че превземали Европа. Една Великобритания , - християните са малцинство !!!!! Мнозинство са - атеистите и мюсюлманите . Имат стандарт на живот десетки пъти по-висок от тези в Африка и Азия , ама не им се разваля рахатлъка с раждане на деца
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме и малката му армия от охранители, чиято задача е да изблъсква от пътя му простолюдието, докато Негово Светейшество превръща в злато земята, по която стъпва.
61
1
 
30
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Как може Българската църква да търпи такова цинично, нахално и алчно човече като Николай Пловдивски.
60
14
 
6
 
! Отговори
това не го разбрах преди 5 години
".....днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди....."------------какво ли е искал авторът да каже с това ??? . Като цяло безсмислена статия
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Александър Невски на шлемът е пишело ,,Алах Акбар''.....само за информация го подметвам....,за по-отворените.
58
4
 
3
 
! Отговори
за Александър Невски преди 5 години
чийто баща е католик не може да се каже че е приел исляма, но е пръв приятел на татарите.Те убиват брат му, за да няма конкуренти, но пък той им дава да плячкосат Киев, както и други руски градове.По-често пребивава в стана на татарите, отколкото другаде.Не е имал лоши помисли за тях, и мирно е приемал робството, без никаква съпротива.Руски светец, неизвестно за какво, както и онзи адмирал Ушаков.
57
2
 
7
 
! Отговори
Сатанаил преди 5 години
Тоя е мой.
56
1
 
14
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
Баща му е милиционер, който по-късно оглавява взвод в Специалното поделение за борба с тероризма при Шесто управление на Държавна сигурност.Те са навсякъде.
55
3
 
8
 
! Отговори
Алколсун бе, машала преди 5 години
"Хвала! А той, Александър Невски е мюсюлманин! :)))Пишете в Гуугъл, "шлем Александър Невски". "Даже и Акександър Македонски е мюсюлманин. А даже и Адам. А даже и Създателят на Адам. Всички са мюсюлмани. И абсолютно сигурно е, че Големият взрив е дело на мюсюлмани. Шахидска грешка някаква. Аферим, бравос, евалла!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и ,,Графиня Камастра'' се появи около БПЦ,работата замирисва все повече на международени трафици на хим. субстанции и др.Сделките на БПЦ не се проверяват и проследяват,работят само с международни трансфери чрез фондации.ДАНС са им подчинени,защото БПЦ ако им откаже оферта,ченгетата увисват за джуката,и не могат да правят кинти от далавери.Увързани са като свински черва.Ама да са живи и здрави миряните,колкото повече овце в лоното на БПЦ,толкова повече млако и вълна за папазите.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исусе, слез да изгониш търговците от храма...
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ми добре, щом гугъл така казва"И официалната история така казва. Дори руската.
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блажиш ли, блажиш ли, дедо попе?
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвала! А той, Александър Невски е мюсюлманин! :)))Пишете в Гуугъл, "шлем Александър Невски". ми добре, щом гугъл така казва
49
3
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Църквата е създадена от Павел, който всъщност е Шаул от Тарс - фарисей, гонил християните. Никога не срещал Христос, но провъзгласен от църквата за Апостол, при това равнопоставен с Петър.
48
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На 23 ноември православната църква почита паметта на Александър Невски."Хвала! А той, Александър Невски е мюсюлманин! :)))Пишете в Гуугъл, "шлем Александър Невски".
47
1
 
14
 
! Отговори
Друг Православен преди 5 години
Съветвам автора да отиде на църква в Баткунския манастир, където отец ники често разпуска в приятна компания. Там ще се убеди, че отеца е наистина земен човек и нищо човешко не му е чуждо;))
46
4
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Попове, ходжи, равини....всички са безполезна ...или поне 99 процента от тях....мхм...