Ад и Рай: Митрополит Николай пред миряните – класа и лукс!

Митрополитът в снимки пред катедралата "Александър Невски"
23 ное 2018 18:15, Александър Попов
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 23 ноември православната църква почита паметта на Александър Невски. Днес празнуват всички, носещи имената Александър и Александра, но акцентът ще падне върху един Николай – Пловдивският митрополит Николай.

Той ще празнува имен ден след по-малко от две седмици, но пък в днешния ден той изпъкна и демонстрира пред миряните класа, лукс и технологичен напредък.

Митрополитът влезе в полезрението на обществото като любител на скъпите вещи преди повече от 5 години, когато акцентът падна върху златния му Ролекс - мечтата на борците от средата на 90-те.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира тогава митрополита и допълни крилато: "По-добре без Ролекс в рая, отколкото с Ролекс в ада".

Той дари часовника на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", за да бъде продаден и със средствата да се покрият следващите сметки за ток.

Тогава отчето преодоля съблазънта (в очите на медиите), но видимо няма намерение да се лиши от всички земни блага.

На паветата пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди.

Преди години църквата анатемоса концерта на Мадона в София, но пък Николай и Мадона си приличат - използват една и съща марка смартфон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
Православен християн преди 5 години
До БауЦърквата е небесна и земна. Що се отнася до земната и особено тази БПЦ в момента е ченгеджийска и подвластна на РПЦ - КГБ и с основание вярващи и невярващи са отвратени, но идеала и авторитета на Спасителя Иисус Христос стават вечни защото Той е жив и вчера и днес и утре! Той Божия Син Иисус Христос ще съди всички ни, включително и самозабравилия се така наречен мутрополит Кукулин и шайката му ближелизци и тогава ще бъде страх и скърцане със зъби - амин!
84
1
 
4
 
! Отговори
Тото преди 5 години
До Анонимен: А, "македонците" гонят премиера си да го вкарват в затвора ,че закупил подобна кола ! Ако е за това ,нашите момчета всички трябва да са в затвора-начело с Бойко и Цвъки апартамента.
83
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Истина ви казвам:-По лесно камила ще мине през иглени уши,отколкото богат да попадне в Царството Небесно"....Е,"свещенослужителите" не верват на Тоя,който УЖ им е Бог,за това и трупат богатства тук,на земята...Разбира се,за техен късмет има ИСТИНСКИ вярващи,заради които Той още не е посегнал към "метлата"..Знаете защо Бог е забавил изтреблението на Содом и Гомор,нали?..-Защото в тях ВСЕ ПАК са се намирали праведни,които Сърце Му не Му е дало да ги унищожи.До последно,когато чашата преляла
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен православен мутрополит, това е дришльото Николай. Благодарение на разюзданото си поведение арогантността, нахалството, наглостта, алчността и безбожието си е отказал от БПЦ хиляди българи. Той и варненския мутрополит са главните агенти на руската порнославна църква в България. Що за "светец" е Ал. Невски приел католицизма след него православието и накрая исляма. Руски тиран набучвал на кол за най-малкото провинение с единствената заслуга че е вкарал Русия в Азия и я отделил от Европа.
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По Мерцедеса ще го познаете..."
80
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми да слушам за дс и комунисти и люспите им. Ще взема и аз да ида чак зад океана. Ега ти, генетичната обърквация
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е калугерите от висшия клир да се покаят вкупом и да изобличат *** от своята среда
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В попските среди му викат Лудото Коле.Преди време се прочу като велик реформатор като залепи тапети в някаква църква и шокира целия град.
77
0
 
10
 
! Отговори
Сп??нс до ... преди 5 години
тукашния кмет го возят в служебно А6 , което по цена не отстъпва на Мерцедес от същия клас, но не бие на очи , а в БГ ако не пръцкат в Мерцедес и незнам кво ще им стане , да не говорим че да се измъкнеш от седалката е кофти занимание,
76
1
 
16
 
! Отговори
Все едно преди 5 години
гледам мафиотски филм с Ал Пачино. Божислужител ? :/
75
0
 
13
 
! Отговори
75 до малкия преди 5 години
Шеф на баретите...към 6-то управление на ДС нали!
74
5
 
13
 
! Отговори
Дядо Бенц преди 5 години
Завистта също е грях чада мои
73
1
 
18
 
! Отговори
До борбътъ преди 5 години
То и бойко борисов е българин. Това прави ли го духовен по презумция. Или пък онези отпадъци в биг брадър. Хората с право протестират срещу лицемерието да проповядваш едно, а сам ти да живееш по друг начин. Това само отблъсква хората от вярата. И християнството е нещо доста по-сериозно от повод да си показваш патрЕотизма и да търсиш конфронтация
72
4
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
такава е Божията воля ,чеда!
71
22
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ето това е църквата. Ама има все още баламурници, които вярват в исуската или други приказки. И църквата си прави парички. "Всички" са доволни.
70
4
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
дали са му хората и има човека, що да не показва? не са му хвърляли парите си от балконите... и както казват братята американци: "ВСИЧКО е бизнес, нищо лично!" :-)))
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ники наистина не е от ДС, но татко му е началник на отдел на ДС. Круита не пада по далеч...
68
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали някой който да вярва на сатаните попчета. Аз не и никога няма да повярвам в измислена религия. Когато прочетох библията там ми направи огромно впечатление един пасаж. В него пише. Не си създавай Идоли не се кланяй на измислени Светци и Икони. Кое от това е спазено в Попската религия. Черквите са пълни с Икони създават Светци от простосмъртни. Е на кой да вярвам на поповете или на Библията. Не съм атеист вярвам в Бог Отец и Син но не вярвам на Попове и Поападиики.
67
2
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Кое му е духовното на този?
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шарлатанин