Спряха търга за теснопътните товарни вагони в БДЖ

Министър Желязков наредил спирането на скандалния търг
Обновена: 23 ное 2018 20:20 | 23 ное 2018 20:10,
11
Спряха търга за теснопътните товарни вагони в БДЖ
Снимка: архив "Булфото"

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков разпореди на заместник-министър Велик Занчев, в качеството си на председател на борда, да предложи на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД да спре провеждането на повторен търг за продажбата на теснопътни товарни вагони, съобщиха от министерството.

Още по темата

Търгът бе планиран за 30.11.2018 г.

Мярката се налага до удостоверяване на икономическия ефект, който би имал обявеният търг за продажбата на 359 броя вагона от посочения тип.

Припомняме, че вагоните се продавали с тайно наддаване срещу скандално ниски цени от 2315 до 3921 лв. за вагон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Ооо, фалшификатора от Костинброд.И министър ли го направиха гербаджиите.За особени заслуги навярно."---А ти, приятелю, какво мислиш? Не познавам читав човек, на позиция в герб.Има все още някой заблудени, симпатизанти, но наскоро и те почнаха да се усещат и мълчат като изпуснали се в маршрутка, като ги попитам за коментар на последните събития, свързани с финансовото виждане за просперитет на държава и население, изповядвани от герб.
4
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен6 Една бутилка пропан-бутан струва 20 лева, една бутилка кислород, малко повече, рязането на вагона не струва повече от 100-тина лева консумативи, товаренето и транспорта-още толкова, надници-100-150 лева максимум, , така че-ще има печалба, спокойно.Така бяха нарязани почти всички камиони на БНА, пуснати на търг от БА, така бяха нарязане корабите на ВМФ, така бе налязана инустрията ни.По едно време даже мисрех, че ше променят герба ни на ацетиленова горелка за рязане.....
3
0
 
9
 
! Отговори
железничар преди 5 години
Не го спират заради това. Оказва се че половината от тия вагони ги има само на хартия, другата половина ги няма - откраднати!
2
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
И след вагоните, ще остане ли още матреял... эа предаване беииий
1
1
 
5
 
! Отговори
Publichni finspravki преди 5 години
A tasto ne sa iavni targovete i iavna finansovata strana na bedeje, nali tova e nationalna bg kompania?!