Десетки поискаха: Стоп на насилието над жени

Протестиращите се събраха на "Орлов мост" с ясни искания
26 ное 2018 20:23, Красимир Ангелов
63

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест срещу насилието над жени се проведе тази вечер в столицата и във Варна. В София протестиращите се събраха на "Орлов мост", където поискаха реални и работещи мерки срещу агресията.

На протеста присъстваха и близките на малката Никол и майка й Дарина, които бяха убити от бащата на детето преди няколко седмици, а случаят шокира обществото.

Протестиращите поставиха конкретни искания към властите, сред които създаване на обща база данни в МВР за жертви и извършители, въвеждане на програми за превенция, криминализиране на всички форми на насилие, основано на пола и още други.

Вижте кадри от протеста през погледа на фотографа на Investor Media Group Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
3
 
! Отговори
Този с бокса преди 5 години
Коментарът ти е толкова несъстоятелен, че дори няма да му отговоря. Местя.:)
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък я набих, и се кротна. Сякаш нищо не е било. Пречисти се един вид. И за този с бокса ще кажа. Закона не е за патологични случай,а за житейски ситуации в нормални семейства. Останалото е за други служби, които и сега би трябвало да си вършат работата.Физическото въздействие си е инструмент, за постигане на определени цели. Важно е да умееш да прецениш кога, колко и кого. Ако и това не помогне, няма нужда да повтаряш. Изпуснал си точния момент, правилната доза или не си оценил човека.
55
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 5 години
Освен това, преди развода, може да се опита семейна психотерапия. Аз не смятам, че помага особено, но самият факт, че двамата сте решили заедно да подобрите брака си, е нещо позитивно. Разбира се, тя струва доста. Вслушването в по-възрастните хора също помага и не струва нищо.
54
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Явно не ме четеш внимателно или просто не искаш да ме разбереш. Ако не си я бил и децата те обичат, кой съд ще ти вземе децата? Не, няма да се откажа от децата. Или ще остана във връзката (без да я бия), или ще се разведа (без да я бия). Децата порастват и всичко им става ясно един ден. Говоря от собствен опит, "скъпи".:)
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има нужда да боксира, да иде в залата за бокс. Или да се бие с мъже. Да биеш жени е едно от най-гадните неща на света.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрави, "скъпи"! Психическият тормоз на жените над мъжете е труден за разбиране, докато не го преживееш. Винаги мога да си тръгна, и да я оставя да се оправя сама, но цената е непоносима. Ти от децата си ще се откажеш ли с лека ръка?
51
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не, скъпи, не са теоретични, в щастлив брак съм вече 30 години и два месеца.:)
50
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 5 години
А, и да те питам, след като обичаш децата, родени от нея, толкова ли не можеш да й простиш приказките?Може просто да смята, че това, което казва е по-добро за всички, дори и за теб.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Знанията ти за отношенията мъже-жени са чисто теоретични, нали?
48
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Еми, в това е силата на мъжа, не да удари, когато може, а да НЕ удари, когато може. Силата става двойна, когато към физическата се прибави психическата. Нищо чудно един ден да си доволен, че те е предизвиквала да надминеш себе си.:) Ако децата ти те обичат, и съдът ще го разбере.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Ти с радиото надприказвал ли си се?И никога не съм я удрал. Казвам само, че тя ме провокира да я ударя и ме пробва докъде може да стигне. Досега не мога да си позволя да я цапардосам. Съдът няма да пита децата дали ме обичат. Няма да ги видя повече, а те ще ме мразят.
46
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 години
И как ще ти вземе децата, ако те те обичат? И защо изобщо трябва да я удряш? Надприказвай я, ако си прав. Или спри да я слушаш като каканиже:) Жените много се ядосват като не ги слушаш.:)
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даммм... Провокира ме постоянно и ми вика: "А удари ме де! После няма да си видиш децата." Мен кой да ме защити?
44
0
 
2
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Ха-ха-ха!Покажи ми ти!
43
2
 
3
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Лъжецо, защо не съм те виждал преди? Я покажи авторско право над емотикона!
42
0
 
4
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До ;-)За псевдонима, ти си самозванецът. Този си го ползвам от години.
41
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Да попитам и аз - защо участничките са на Орлов мост, а не в "Св. Наум"?
40
2
 
2
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Някой ми копира псевдонима. Ха сега де!
39
4
 
5
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Впрочем, забелязахте ли знамето с цветовете на дъгата?
38
5
 
3
 
! Отговори
Жена преди 5 години
Тогава какво те задържа при нея? Явно не е толкова лошо, колкото да лежиш в Интензивното след някоя "любовна нощ". Мога да кажа от собствен опит: физическото насилие е в пъти по-лошо от психическото. На психическото можеш да реагираш с поведение, с разговор. При физическото просто се молиш да оживееш.