Каракачанов: Офицерите ни трябва да осъзнаят, че са лидери!

"Когато армията е отсъствала, обществото е боледувало"
26 ное 2018 17:30,
59
Каракачанов: Офицерите ни трябва да осъзнаят, че са лидери!
Снимка: Булфото

Българските офицери трябва да живеят със съзнанието, че са лидери в българското общество. Това каза във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той участва в тържественото събрание, посветено на 140 години от създаването на първото военно училище и началото на военното образование в България.

"Преди 140 години в първия випуск на Военното училище са постъпили 165 млади български мъже. Те са показали наученото още през 1885 година в Сръбско-българската война. В последствие възпитаници на Военното училище са водили битките по бойните полета на Тракия, Македония и Добруджа и са воювали, за да осъществят българския национален идеал - обединението на всички български земи", припомни Каракачанов.

Още по темата

Според него тази военна история, която те са написали, нямат много от днешните съюзници на страната, които се опитват да дават съвети как да изграждаме съвременните въоръжени сили и армията.

"Само за 66 години след Освобождението на България Военното училище е дало на българското общество трима председатели на Народното събрание, десетки народни представители, петима министър-председатели. В по-нови времена един вицепрезидент и един президент на България - сегашният", каза още министърът.

По думите му това е послание към днешните курсанти, които се готвят не само за военни специалисти и военни командири, но трябва да живеят със съзнанието, че са лидери в българското общество. "Тогава, когато армията е отсъствала от българския обществен живот, българското общество е боледувало", подчерта той.

В словото си той посочи, че трудните времена, в които оцелява българската армия са от 28 години.

"За да се промени това още в ранна училищна възраст трябва образованието да възпитава в дух на родолюбие", настоя той.

"Няма държава, която да е силна и просперираща, ако чака някой друг да гарантира нейната сигурност. Териториалната цялост и независимост на България ще зависи от днешните и бъдещи офицери", посочи Каракачанов.

"Идеологиите идват и си отиват, а българските офицери трябва да имат един национален идеал - силна, просперираща и благоденстваща България", отбеляза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Баста преди 5 години
Има ли шанс "Вездесъщият" да стигне до "Оскарите"?Стига сте гледали назад. Ето това заглавие има значение, за мен ще бъде истински празник да спечели. Представете си само. Успех на филма, на целия екип!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
А за черните европейски граждани с български паспорти - нито дума .
49
0
 
3
 
! Отговори
простаци преди 5 години
До идиотиДа! армията не се занимава с политика даже и вестници не трябва да чете!
48
0
 
2
 
! Отговори
идиоти преди 5 години
До Анонимен100% от офицерството са партийни членове и руски възпитаници!!!!!!!!!!!!!!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Да бе, сигурно е така, ама като едвам преживяваш с 1000-1200лв. в София какъв лидер може да си? То на приказки всичко е лесно! Има общежития, да, ама къде са столовете към тях, каквито е имало на времето?
46
0
 
0
 
! Отговори
Balachik преди 5 години
Kelneri i kamerieri si kupihte, are sega voennite lideri da gi obuchavat i v voenni nauchni igrichki....
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvoto sme im kupuvali, stroili, podariavali na bg soldatite, sichko sa prahosvali i razbili megalomanski i partizanski v tih gluh mir....
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко набирания можеш да направиш ?Ше изкривиш висилката !...ако ,изобщо ,можеш да е стигнеш !
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Каракачанов: Офицерите ни трябва да осъзнаят, че са лидери!"*** ЛИДЕР! Ох леле - Милиционерия! Силяндурия над шия!
42
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Защо се дава трибуна на Иван, по баща - Дончо.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското офицерство беше погребано след 09.09.1944 г. А след 10.11.1989 г. не му се позволи да се зароди отново. Ако в тая държава имаше офицерство вас нямаше да ви има. Отдавана да са ви изяли червеите. Не, че това не ви е ясно и за това няма и да позволите да има истински офицери а само послушковци и чиновници. Нал' тъй?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШКЕМБО, КАТО ЗАПАСЕН ОФИЦЕР ОТ НШЗО НА ВОЕННАТА КНИЖКА ПИШЕ МОГА ДА ПОЛЗВАМ КАТО ПЕНСИОНЕР ВМА. КАЖИ КАК ЩЕ СТАНЕ , И ИМА ЛИ *** ДА ТИ ВЯРВАТ.
39
2
 
8
 
! Отговори
nabliudatel преди 5 години
Тоя е на път да стане министър на асансьорите или водопадите. Нека всеки асансьор да осъзнае, че е лидер!...сред асансьорите. Армията е пълен разпад - нема ора, нема финанси, нема техника, нема части, НЕМА МОТИВАЦИЯ! Всичко е на доизживяване, докато хората все още кретат на заплатките и привилегийките, които все още имат. Стане ли напечено забрави за армия - всичко ще се откаже моментално!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искал да каже "глидери".
37
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Торбата л-на",агента на комунистическата ДС /на режима,който ОФИЦИАЛНО беше обявен за "престъпен"/,фанал да "дава акъл" на българските офицери..?!..Сън ли е това?!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н министър,а докога ще ги държите тези които три години са на заплата и пенсия и как да има работа за нашите деца..........
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Plevneluev i gerb sa vinovni sa situaziata na voikata ni davat oari na polizaiite bija4i a na armiata na ofizerite nischto kade e akademista v pleven v sofia sa intelig voenni to ministers bana vid no igrae v tv s kristina dimitrova
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toja e mn smeschen ja proverete imotite i milionite mu bg nama armia bedna armia bedni voenni
33
0
 
10
 
! Отговори
друг преди 5 години
Армията ни като министъра на отбранатаСпорта като министъра на спортанай бедна държава в ЕС , защото самото нашите управници са с интелект на шимпанзепрасовъдният министър ли е на мястото си?Калинки навсякъде..на какво да са лидери??на пищова в крачола най много
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агент Иван, преведе ли 240-те милиона лева на Путин? Побързай че *** е останал съвсем без пари и не може да продължи войните които е започнал.