Студът настъпва. Снегът – и той, достатъчен ще е за преспи!

Започва рязко застудяване от утре, възможни са поледици
27 ное 2018 15:45, Красимир Ангелов
17
Студът настъпва. Снегът – и той, достатъчен ще е за преспи!
Снимка: БТА

Студът ще се настани трайно в страната от тази нощ, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта валежите ще обхванат страната, ще се усилят и на места ще са значителни. До сутринта почти навсякъде в Северна България дъждът ще премине в сняг, с изключение на североизточните райони, където все още ще превалява дъжд при отрицателни температури и ще се образуват поледици и обледеняване на проводници.

В сряда в Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Ще духа умерен, в Източна България - силен до бурен север-североизточен вятър, и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен денонощен ход. Сутринта температури ще са минус 2-0 градуса - в Северна България, до 4-8 градуса - в Южна България, но през деня ще падат.

През нощта срещу четвъртък снеговалежите ще продължат, значителни ще са в Южна България и там ще се образува снежна покривка, с изключение на крайните югозападни райони. В Северна България снеговалежите ще отслабнат.

По Черноморието ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има валежи, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижават. Температурата на морската вода е 10-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В четвъртък и петък снеговалежите ще отслабнат, през първия ден ще са главно в Предбалкана и в югоизточната половина от страната, през втория - в Източна България. В югоизточните райони и в Родопите валежите ще са умерени и там ще продължи да се натрупва снежна покривка.

По-късно през деня в петък от югозапад облачността ще се разкъса. В четвъртък все още вятърът ще е умерен и силен - с него застудяването ще продължи, в петък - ще отслабва.

Минималните температури в петък в цялата страна ще са отрицателни, предимно между минус 7 и минус 2 градуса, най-ниски в Северна България - до минус 10 градуса. Максимални - между минус 6 и минус 1 градуса, в крайните югозападни райони и на места в Горнотракийската низина - 3-4 градуса над нулата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Е как може да ми махнете главната дума п а ч а?!!Явно е робот...и заложени думи с друг подтекст..
9
2
 
4
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Аааа,слагам ушетата и крачетата от прасето и почвам да варя ***!После камината и ме чакайте...
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OsmanА ти що не заминаваш за новокузнецк, а се мъчиш тука с нас?
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сняг няма да има!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв сняг бе? Глупости.На връх ботев и мусала може.
5
4
 
12
 
! Отговори
Столична Община преди 5 години
Снегът ще ни изненада точно в 7 сутринта.
4
10
 
20
 
! Отговори
Osman преди 5 години
На жена ми в града (Новокузнецк - Южен Сибир) снега падна началото на октомври. Оттогава вали с кратки паузи по ден-два. Температурите са отрицателни, като на над -10 се радват и изкарват децата за игри навън. Останалото време стига и до -25. Затова там останаха истински мъже и жени. А тук сте се размрънкали от седмица, че ще вали сняг. И то, ако хване пак.
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, крайно време е! След ден-два идва декември, не виждам нищо ненормално и необичайно в това да завали сняг. Само вие от медиите изпадате в делириум при всяко понижение на температурите!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зима е!Вънка вие вук,тати маа пръжки с лук..
1
8
 
12
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
уха гооооооооот