Съветът по сигурността: Русия и Украйна да се разберат!

София призова Москва да освободи задържаните екипажи
Обновена: 28 ное 2018 15:25 | 28 ное 2018 14:37, Веселина Йорданова
98
Съветът по сигурността: Русия и Украйна да се разберат!
Снимка: МС

В интерес на всички е Руската федерация и Украйна да проявят сдържаност, а напрежението да бъде преодоляно с диалог.

Това е позицията на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който проведе заседание днес под ръководството на премиера Бойко Борисов.

Позицията идва след сблъсъка между украински и руски кораби в района на Керченския пролив и Азовско море.

Още по темата

Опасното нарастване на напрежението доведе до задържане на украински кораби и техните екипажи, както и до раняване на украински военнослужещи. Съветът по сигурността счита, че тези действия от страна на Руската федерация са недопустими, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Призоваваме руските власти да освободят незабавно задържаните плавателни съдове и техните екипажи. Очакваме Руската федерация да зачита свободата на преминаване през Керченския пролив в съответствие със задълженията на руската страна съгласно действащото международно право", пише още в позицията.

Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи внимателно ситуацията, включително в тясно сътрудничество с партньорите в ЕС и НАТО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
2
 
! Отговори
Руско пиратство преди 5 години
Русия и Украйна да се разберат!Трудно ще се разберат. Руските окупатори са водили разпитите на пленените украинци на окупационен руски език, украинците са им отговаряли на украински. Това е вбесило окупаторите и те са били принудени да намерят преводач. Заради това окупатора в крайна сметка е осъдил на 2 месеца строг тъмничен затвор украинските матроси, оковали са ги във вериги и са ги изпратили в затвора в Симферопол.
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Вова,Великата Русия вече се занимава и с погранични конфликти. От 60-те години на миналия век такова чудо не се беше случвало. Бежанците от Донецк и Луганск още живеят във вагони, ти за украинските граничари си се загрижил.Върви ли износът на жива плът? Били хубави и напоследък много евтини?
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко и компания управиха България ,сега ще управят и международното положение!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владетеля на Всите Континенти, Везедесъщият и Всемогъщ, той, Боеко Борисоф, и Свещенният Съвет на Мъдреците, се изказаха! Алкохолизирана Рашка, да се капитулира незабавно и безусловно на малка, клета, Уркаина. Иначе Владетеля на Всите Континенти, Вездесъщият и Всемогъщ, той, Боеко Борисоф ще нареди на Великите и Славни Български Войни, да нападнат като храбри Левове и да унищожат и изравнят със земята Алклохолизирана Рашка!
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пороженковски театър!Следващата година има президентски избори ,а шоколадовия бос е с катастрофално нисък рейтинг,и решил че е лошо да си оправи имиджа,като прати 3 воени кораба в руското морска територия в Керченския пролив ,обаче от към Крим!Опасна игра в която може да загинат украйнски военни!
67
1
 
17
 
! Отговори
ЛЯВ преди 5 години
А защо не прозовават:Англия да върне Гибралтар на ИспанияТурция да върне Северен КипърПрибалтийските републики да спазват правата на човек аи да премахнат статута "негражданин"
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.До От какъв зор.прИзидентМунчо, ти си май функционално неграмотен.
65
1
 
3
 
! Отговори
И ПЕСЕН ЩЕ ПЕЯТ преди 5 години
В Луцк често има митинги с искане да се направи референдум за връщане към майката-родина Полша.(Както в Крим). По-голямата част там са католици и говорят полски език.Унгария пък раздаде на всички в Закарпатието унгарски пъспожрти и сега те си пътуват свободно в ЕС, докато укрите не могат.
64
2
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Спорът ще се разреши едва тогава когато Украйна се върне в Русия. Там където и е мястото.
63
10
 
2
 
! Отговори
о иее преди 5 години
Вие таваришки, руснаци ли сте, путински пyтета ли сте ? Кво сте ??
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядя Адолф по4ти беше оправил света , но янките и ингилизите дойдоха и оттърваха " медведя " от дръвника , бит ,изнемощял , приготвен за дране .
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛЕДАМ ТОВА СТАДО БЕЗПОЛЕЗНИ ХАЙЛАЗИ ОКОЛО МАСАТА НА СНИМКАТА И СИ МИСЛЯ,КОЛКО ПАРИ СЕ ОГРАБВАТ ОТ НАРОДА ДА ИМ СЕ ПЛАЩАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И БОНУСИТЕ.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ 108 ООО КВ. КИЛОМЕТРА във Волинска и Лвовска области, заграбени от Сталин в 1945 г. Украйна също трябва да върне заграбените земи в Галичина и Закарпатието на Унгария и Словакия. Имат да връщат и на Румъния.
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ТЪЖНА е съдбата на Украйна! През омразния комунизъм са с над 50 милиона население, произвеждат самолети, танкове, електроцентрали, ядрени глави, каквото се сетиш! Имат развито земеделие. Хора от целия Източен Блок ходят да работят там. Една от най-могъщите страни в цял свят с 1700 ядрени глави!Сега са с 12 МИЛИОНА по-малко, нямат никаква икономика, управляват ги фашисти и олигарси и са в конфликт с Русия! Това според американските слуги е демокрация и благоденствие!Звучи ли ви ПОЗНАТО?
58
0
 
17
 
! Отговори
ОТБОР ЮНАЦИ преди 5 години
УКРАЙНА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕВРЕИНА ПЕТРО ВАЛЦМАН (КОЙТО Е ВЗЕЛ ФАМИЛИЯТА НА МАЙКА СИ ПОРОШЕНКО)а премиерът им е евреинът Гройсман.
57
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе,декларацията на СЗ е учудващо адекватна!Точно така трябва:-Да не вземаме ничия страна в тоя конфликт,защото нещата въпреки че са пределно ясни,са..."комнлицирани" в голяма степен..Русия и Украйна ТРЯБВА да заровят томахавките!..Иначе,както вече отбелязах,.."Двама се карат,трети ще спечели"..
56
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До гурбетчийски поздравкъде си на гурбет,бе кукло?..Некой мошеник ли пълни празната ти главица тия глупости,или нещо си сънувала?!Знаеш ли кога и как Щатите се включиха във ВСВ?..Викаш:-"Американски кораби и подводници започват да патрулират около руските пристанища за да пречат на германците да атакуват от там с цел спиране на помощите за СССР"..?!?!..ох,посмях се здраво..Ей,същество смешно,ВСИЧКИ СА БЯГАЛИ от спреща с немските подводници,защото изхода е бил предизвестен:-НА ДЪНОТО!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гурбетчийски поздравТи си супер невеж, недей да пишеш не ти е простата фб страница!
54
0
 
14
 
! Отговори
До гурбетчийския поз преди 5 години
След това ,което си написал е безмислено да се спори с теб.Англичаните си пазят острова и хич не им е до Съветския съюз.И те и американците просто наблюдават как настъпва Хитлер и се надяват той да им свърши мръсната работа като победи комунистите.И едва кога хода на войната се обръща безвъзвратно се втурват да спасяват приятелите си.Американците даже забравиха да се изтеглят от Германия.Тя още е окупирана от тях
53
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 90те години когато в Русия по магазините нямаше НИЩО американците им пращаха помощи за да не умрат от глад.