Съветът по сигурността: Русия и Украйна да се разберат!

София призова Москва да освободи задържаните екипажи
Обновена: 28 ное 2018 15:25 | 28 ное 2018 14:37, Веселина Йорданова
98
Съветът по сигурността: Русия и Украйна да се разберат!
Снимка: МС

В интерес на всички е Руската федерация и Украйна да проявят сдържаност, а напрежението да бъде преодоляно с диалог.

Това е позицията на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който проведе заседание днес под ръководството на премиера Бойко Борисов.

Позицията идва след сблъсъка между украински и руски кораби в района на Керченския пролив и Азовско море.

Още по темата

Опасното нарастване на напрежението доведе до задържане на украински кораби и техните екипажи, както и до раняване на украински военнослужещи. Съветът по сигурността счита, че тези действия от страна на Руската федерация са недопустими, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Призоваваме руските власти да освободят незабавно задържаните плавателни съдове и техните екипажи. Очакваме Руската федерация да зачита свободата на преминаване през Керченския пролив в съответствие със задълженията на руската страна съгласно действащото международно право", пише още в позицията.

Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи внимателно ситуацията, включително в тясно сътрудничество с партньорите в ЕС и НАТО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полските шлю.хи да си върнат германските земи дето са една трета от днешне полша и винаги са били германски до 45 годинаи да направят паметници на сталин щото той им ги уреди
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
генерал Джон Абизаид -специален съветник на украинския военен министърсъс цял етаж от военното министерство на украйна - помощници американски офицериукрите са като папуасие правят каквото им наредят и немогат да направят и една крачка самостоятелнопочти като нашите управляващитака че ясно е кой прави и защо го прави - няма нужда от поясненияние сме затънали в проблеми и занимаваме хората с проблемите на американцитесрещу русия- банкянския папуас да се разкарва трябват ни нормални хора
50
12
 
1
 
! Отговори
Крим бил руски преди 5 години
Да ама Източна Европа е натовска вече 20 години и Путин за това газ пик...ай
49
2
 
23
 
! Отговори
До Привет от Дойчлан преди 5 години
Когато САЩ и Англия откриха Втория фронт ,руснаците вече бяха минали границата на Дойчланд.И се намесиха не да помагат на Руснаците ,защото те и без това вече ви бяха прегазили,а се намесиха да попречат на Сталин да завладее цяла Европа.Иначе САЩ продаваха оръжие и техника както на Съветския съюз така и на Германия-просто бизнес
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи според нашите умници ,Русия трябва да спазва еди какво си.А Украйна не трябва ли също да бъде посъветвана да спазва правилата.Как ще се разберат като единия спазва ,а другия нарушава правилата.Иначе ,не ,че и западните преятели на нашите умница са нещо повече от тях.Трябваха им три дена докато разберат къде е станал инцидента-в Азовско или в Черно море
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашистката хунта в Киев и фашизирана Полша представляват ОГРОМНА опасност за бъдещето на Русия и на Европа! Във всеки един момент могат да предизвикят трета световна война за кефа на САЩ! Добре че руснаците издържат на провокациите... иначе СТРАШНО. При трета световна война Европа никога повече няма да бъде същата! ДАНО евролидерите оценят КОЙ им е истински враг.Оста на злото - САЩ - Англия - Израел - Саудитска Арабия - Полша - фашистката хунта в Киев.Русия иска МИР. СЪБУДЕТЕ СЕ.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 48А дано!!! АМИН!!!
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ДойчландНад Берлин руснака си вя знамето, а нацистите подписаха най-унизителната безусловна капитулация. Помни и плюй гущери. Сега германия е едно амер. васалчеКрим е руски. Въпроса е прикючен.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Дойчланд 52А най-добрият вариант е да се обадя на 112 и спокойно да си те приберат в психиатрията!!! А заедно с тебе и тия от "съвета за сигурността", дето ВМЕСТО ДА СИ ОПРАВЯТ НАШИТЕ ВЪТРЕШНИ ДЕЛА, седнали да "оправят" света!!! Хи-хи-хи.......да дават акъл или пък още по-смешно, да "нареждат" на Русия!!!!! Абе, ПО-ГОЛЯМА НЕЛЕПОСТ СКОРО ДА СТЕ ЧУВАЛИ!!???????
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Дойчланд Как е еврейски джендърино клатят ли те редиовно поканените от еврейското лезби Меркел бежанци.Чак до Германия ли отиде да им се радваш а ....
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво има да се разбират? Крим е руски. Фашистката хунта в Киев да пада и да спре да използва нещастните украинци за пушечно месо и да им промива мозъците. Ейй, скарахте братските народи фашисти гaдни :(
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва края на фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Петро Потрошенко...................................фашистите в Киев ще си платят за престъпленията.........за убийствата на руски деца, жени и мъже!!!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Дойчланд-Колко и да се пънеш трансексуален джендърино скоро Русия ще затрие и закрие вашата еврейска ***.
39
2
 
13
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
До привет от ДойчландТова което секретарката на Бойко е писала у фейса, няма нищо общо с нещата които си фантазираш. Голяма каша е в главата ти.Свободно преминаване през проток, територии и териториални води са различни неща. През керченския проход има свободно преминаване, независимо на кого е крим.Просто плавателните съдове трябва да спазват установения протокол за комуникация.Което украинците не го правят с цел да става шоу.
38
0
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Аз бих казал, че Борисов е прав, по простата причина, че все още ЕС и САЩ не са излязали с позиция. Като се има и предвид "моща" на армията ни (и да не ставаме мишена на матюшката), тази позиция е съвсем резонна.Това решение трябва да го вземат големите сили, а Петко не трябва да се бута между шамарите!
37
14
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Уж референдума в Крим беше нагласен, а досега не съм видял никъде новина за протест, атентат срещу новата власт там,Не заблуждавай, че си пезпристатен, безочливо, първо.И второ не си видял протести в Крим, защото това не е ЕС и САЩ и ако си позволят да запалят снимка на Путин, както го правят с Меркел и Тръмп, немедлено ще бъдат самоубити. Е за това няма и да видиш!
36
0
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Е щом съвета по сигурността към министерския съвет каза да се разберат значи добре. Сега може да си отдъхнат всички. София взе нещата в свои ръце.
35
0
 
15
 
! Отговори
Гръм и трясък преди 5 години
36! виж 27! Това дори не е СС към ООН! Това са нашите ***! Бъди сигурен, че даже не са се събирали! Просто метресата обслужваща Фесбука Му е написала как -,,Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи внимателно ситуацията, включително в тясно сътрудничество с партньорите в ЕС и НАТО."
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Москва ни чу и каза окей.
33
1
 
8
 
! Отговори
SOFIA PRIZOVA преди 5 години
AMA NAISTINA,CHTE STOIM NA STUDENO TAZI ZIMA.