Глас от ГЕРБ: Най-добрият възможен бюджет!

Най-много средства отиват за образование и социални дейности
Обновена: 29 ное 2018 22:50 | 29 ное 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
31

Депутатите окончателно приеха Закона за държавния бюджет. След близо 10 часа дебати днес, най-накрая държавните финанси за догодина са ясни. Не бяха нанесени никакви корекции на текстровете, предложени от Министерския съвет.

В заключение финансовият министър Владислав Горанов заяви, че дебатът е бил по същество и е оптимистично настроен за изпълнението на Бюджет 2019. Той благодари на партиите, които са подкрепили текстовете, и на тези, които са имали алтернативно виждане.

"Приетият бюджет беше най-добрият възможен. Имаше сериозен дебат и много предложения. Най-важното обаче е, че все пак успяхме да вземем разумни решения", коментира пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Бюджетната комисия Евгения Ангелова.

Тя отбеляза, че най-много пари ще бъдат отделени за приоритетите, които управляващите налагат, и за които се говори от няколко месеца насам. А именно - образование, социалната сфера и отбраната.

"Това, което трябва да постигнем за отбраната, са 2% от БВП на страната ни. Предвидено е да има и повече средства за модернизация на армията, тъй като сме длъжни да изпълним и някои задължения към Европейския съюз", каза Ангелова.

Предвидени са 39 млн. лева за увеличение на индивидуалните основни работни заплати на непедагогически персонал и съответните разходи за осигурителните им вноски за сметка на работодателя.

Анексът предвижда промяна и при назначаването на психолози, педагогически съветници или социални работници. 1 щатна бройка ще се разкрива при над 350 ученици в училище, а не както досега при над 400 ученици, а 2 щатни бройки – при над 800 ученици, досега това се правеше при над 900 ученици в училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и 1 лев да има в бджета пак същото ще кажат цените растат ли нагоре непрекъснато ? Hе могат да овладеят инфлацията дори при валутен борд пълни ***.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски глас.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добрия бюджет е революция, национализация, конфискация от богатите, разпределяне между всички и забрана на другите партии освен БСП за да има справедливост и равенство