Реалистичен бюджет или? Кога ще усетим добри доходи?

Прогноза: Тепърва ще има протести заради цените
Обновена: 29 ное 2018 22:20 | 29 ное 2018 22:15, Екип на Bulgaria On Air
4

Депутатите приеха Бюджет 2019, но нито едно предложение на опозицията не беше подкрепено. Очаквано управляващите сипят похвали по адрес на бюджета, а опозицията го разкритикува.

Опозицията иска невъзможното, управляващите дават възможното, посочи журналистът Ива Николова пред Bulgaria ON AIR.

"Няма как да усетим добрите пари, докато не се превърнем в страна производител. Ние сме страна, която е износител на ресурси и страна на услуги. Това не носи добавена стойност", обясни тя.

Политологът доц. Петър Чолаков застъпи тезата, че от ГЕРБ са завишили бюджета заради натиска от протестите и предстоящите избори.

"Обещани са известни увеличения, но над 1 милион са тези, които получават най-ниските пенсиии. Категорично инфлацията ще изяде тези пари. Правителството се опитва да запуши раните, които вече са се отворили в неговия имидж и опитва да изпревари някои удари. Това е популистки бюджет", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Според него тепърва ще видим засилваща се протестна вълна заради сметките, които трябва да плащаме. Политологът смята, че протестите в голяма степен са автентични, а хората поставят реални искания и проблеми в системите.

"Държавата продължава да бъде най-бедната и най-корумпираната в Европейския съюз", подчерта доц. Петър Чолаков.

Ива Николова не се съгласи с него и настоя, че на протестите се събират абсолютно нехомогенни групи, които нямат никакъв общ интерес.

"Не бива да се самоунижаваме с машинно гласуване. Прилага се в държави с много ниска грамотност", каза още тя.

Николова обаче се обяви за електронното гласуване и не се съгласи с довода на управляващите, че ще последват хакерски атаки, ако то бъде въведено на изборите у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бюджета, а хората които го правят са популисти. Защото си гласуват пари и привилегии за тях, а за народа мизерия! Нека не гласуваме за нито една партия и да се издържат от членския си внос! Мизерници!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГАБРОВО С ИВА НИКОЛОВА ПЛАШАТ ДЕЦАТА.Само като им я покажат на снимка и всичко става мирно и тихо.
2
3
 
15
 
! Отговори
антифриза преди 5 години
добри доходи с гербаджиите на куков ден
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, ***!