Премръзнал, но чака линейка... два часа – бездомният Петър

Спи на студа, защото е сам, случайни минувачи се погрижиха за него
4 дек 2018 11:00, Нели Христова
45

Зад автобусна спирка близо до БАН, случайни минувачи откриват Петър. Той е завит с няколко извехтели юргана.

Спи на студа, защото няма дом. Няма и семейство.

Хората, които го намират подават веднага сигнал на Бърза помощ, но на мъжа в безпомощно състояние му се наложило да чака линейката цели два часа, съобщава Bulgaria ON AIR.

Петър е на 45 години. През последните 15 живее на улицата. Прибран е в кризисния център в "Захарна Фабрика". Той приютява тези, които нямат покрив над главата си между 18.00 и 10.00 часа.

Над 90 души са редовните посетители на центъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДОСТА ЯСЕН ПРИМЕР ЩО ЗА ОБЩЕСТВО СМЕ....
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Zvetsnov ima 6 apartamenta da gi priuti goranov borisov da gi priutat gorkite hora milionerite pluskat pijat i se veselat mutri s mutri
27
5
 
3
 
! Отговори
varg преди 5 години
Нали демокрация искахте,не си ли дадохте сметка тогава,че именно това ще е съдбата ви ?
26
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименКак ще са небходими такива заведения, нали трябва да си направим хотелите и да се пъчим сред хай лайфа?!
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето клошари са хора с психически заболявания или алкохолна зависимост. Трябва да бъдат настанени в спец. центрове, където да се грижат за тях и да им се даде възможност да работят нещо...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата я няма никаква. За толкова години как на никой не му дойде на ум, че трябва да се направят сгради за бездомните хора, както трябва да се строят и старчески домове, но властта не вижда далаверка там и затова не се прави.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни имахме подобен случай на човек паднал пред нашия офис. Съвсем нормално извикахме линейка, която се забави доста. В това време от близкия блок излязоха съседи с одеяла, за да не умре от студ човекът докато дойде линейката. Чакахме близо час, в това време човекът се съвзе и дори седна, дадохме му чай и нещо за ядене и докато дойде линейката беше ок. Оказа се, че е припаднал от глад. Ама нямаше как да разберем. Видяхме го, че лежи и звъннахме на 112. Толкова по въпроса с питането.
22
1
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
някакви ту пани, дето не са си мръднали пръста за никого през живота си, дават акъл вкущи от диванчето защо не си направил това и онова. Общество от марули.
21
6
 
7
 
! Отговори
доцента преди 5 години
По минусите на определени коментари съдя, че масата народ възприема за основна функция на Спешна помощ да прибира и транспортира пияни, бездномни, клошари или комбинацията от трите. НЕ Е ! Линейките са малко, екипите също, а София е над 2 млн. вкл. близките села. После не се чудете, защо закъснявала линейка за майка Ви, или за детето Ви(недай си Боже). Вероятно в момента транспортира клошаря, за когото точно Вие сте звъннал 10мин. преди да се приберете у дома.
20
3
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Ами отиди и го попитай от какво има нужда, как се чувства, гладен, жаден, не си е пил лекарствата или просто е прекалил със спирта... Недей стоя на 20 метра от нуждаещия се човек с телефон в ръка, измивайки съвестта си с обаждане към 112. Желанието да помогнеш наистина не се изчерпва с "нямам номера на социалните". Евтини оправдания
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казвате защо не извикали такси. Ами аз не съм лекар, като видя човек легнал на улицата няма как да знам какво точно му е състоянието, дали му трябва само легло и топъл чай или се нуждае от лечение. Освен това някой знае ли телефона на социалните? Аз не го знам. Звъня на 112,пък те идват и преценяват какво да правят.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип тел.112 е за спешни повиквания! За тези хора се грижат социалните служби и би трябвало да имат телефон за подаване на сигнали към тях.
17
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо не извикахте такси да го закара до центъра за бездомници. Линейката не е затова да разкарва бездомници.
16
1
 
32
 
! Отговори
Невена преди 5 години
Не мога да го приема за нормално, душата ми се противи, сърцето ми също и мисля,че всички ние, които подминаваме бездушно бездомници и гладни хора,просещи, сме съпричастни, защото в големия си егоизъм и безсърдечие си мислим,че това няма да ни се случи,но НЕ Е ТАКА.Ние сме държавата и обществото и позволяваме това да се случва по света и тук!!!
15
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаКаквото и да е в Детройт не може да е по-зле от Якутия.Няма по-мизерно място на света, а на площ е колкото 5 пъти Франция.Не, че останалата част от Русия е много по-добре.
14
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияИскаш да кажеш че в Германия няма бездомни германци ли? Вземи се разходи малко оз големите градове вечер и стга с глупостите. Бездомници съм виждал навякъде с изключение на Китай, но в Китай съм бил сравнително кратко - само 2 месеца. Във ФАЩ е пълно, в Англия също, в Холандия, Белгия и Чехия също има. Стига с глупостите за Афро-Германия.
13
6
 
23
 
! Отговори
тонката преди 5 години
след като се нагледате на Русия, напишете Detroit poverty и се насладете на неограничените...мизерии ;)
12
25
 
20
 
! Отговори
?!?!? преди 5 години
Линейка за какво ? Къде е спешността? На "линейката" пише - Спешна медицинска помощ(т.е инфаркт, инсулт, ПТП), не е такси, транспорт до болница, безплатен преглед или "да си го вземете тоя, че като лежи тук и плаши хората". Като има толкова много съвестни граждани да се организират, с личен транспорт или такси и в Захарна фабрика, в приюта....ама никой не иска да си изцапа автомобила изпуснатия по малка и голяма нужда човек. Иначе хуманисти се пишат - Позьори !!!
11
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек е психично болен и трябва да бъде настанен в център за Постоянно бребиваване ! утре в 8ч трябва да напусне и къде ще иде ? - ми пак на улицата.Всички центрове за Временно пребиваване да се Закрият - няма никаква полза от тях ,само се източват държавни пари.
10
3
 
36
 
! Отговори
тонката преди 5 години
мислите се за велики, имате депозит в банката или може би мезонет. Трябва ви точно едно земетресение и оставате на улицата по пижама. Изведнъж вие сте станали *** и намирате полагащото ви се съчувствие у околните - 0. Интересно, а? Гадна работа е съдбата