Чудо! Ослепеният от лекарска грешка Кирил – прогледна

Парите за операцията на мъжа бяха събрани за дни
5 дек 2018 13:30, Анисия Иванова
20

Ослепеният от лекарска грешка Кирил от Варна възвърна зрението си. Преди дни ви разказахме историята на 38-годишния Кирил, който преди 10 години заради лекарска грешка губи зрението си. Следват множество прегледи и диагнози, а българските медици са категорични, че надежда за бившия лекоатлет няма.

Той имаше нужда от 9000 лева за операция във Виена, където му обещаваха 70% възвръщане на зрението. Благодарение на добрите хора в България парите бяха събрани.

Още по темата

"Имахме много малко време и сме много щастливи, че успяхме да съберем около 9000 лв. за операцията на Кирил. Той вече е във Виена и каза, че може да вижда. Чуваме се всеки ден с него. Чувството да помогнеш е напълно естествено, не се чувстваме специално. Сутрин се будим с усмивка и това е", отбеляза Константин Костадинов.

Той посочи пред пред Bulgaria ON AIR, че помагането увлича, особено с това, че те кара да се чувстваш добре.

"За Кирил успяхме да организираме концерт. Събитието събра около 1000 лева", допълни Костадинов.

В помощ на Кирил бе създаден и благотворителен календар с черно бели снимки на голи мъже.

"Имаме следваща кауза. Останаха ни пари от продажбата на календара. Решихме да помогнем на Тони да се пребори с левкемията. Помагането носи огромна радост. В календара ни няма нищо профанско, не е провокативен. Получихме дарения от всевъзможни места. За няколко дни събрахме около 9000 лв.", сподели създателят на календара Никола Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.