Над 143 млн. за ремонти на виадукти по "Хемус" и "Тракия"

Обновяването на виадукта при тунел "Витиня" на финална права
5
Над 143 млн. за ремонти на виадукти по "Хемус" и "Тракия"
Снимка: Булфото, архив

Със средства от бюджета през тази и през следващата година се ремонтират 17 виадукта на автомагистралите "Хемус" и "Тракия". Инвестицията е за над 143 млн.лв., съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при инспекцията на заключителния етап от ремонта на виадукта при тунел "Витиня".

Съоръженията не са обновявани от построяването им преди повече от 30 години, подчерта министърът, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Аварийният ремонт на виадукта и на тунел "Витиня" в посока София се е наложил заради изключително тежкото му състояние, отбеляза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов. Той напомни, че през миналата година е било ремонтирано съоръжението в посока Варна.

Ако времето не се влоши рязко, се очаква ремонтът да завърши до края на седмицата. Утре започва монтажът на мантинели и и полагането на шумяща маркировка.

Продължават ремонтите на останалите съоръжения по магистрала "Хемус". Стремежът на АПИ е ремонтът на тези съоръжения да завърши през следващата година.

През 2019 г. ще продължи ремонтът на тръбата за София на тунел "Витиня", който има конструктивни дефекти, проявени при експлоатацията му. Предстои рехабилитация и на тръбата за София на тунел "Ечемишка", но тя е в по-добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТАРА ЧЕРВЕНА ОПОРКА- АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ- НОВА ОПОРКА- ВАШИТЕ МАГИСТРАЛИ УБИВАТ- .....ЧЕРВЕНАТА ИСТЕРИЯ Е В СТУПОР...ПРИБРАХА ОРЪЖИЕ И ПАСПОРТИ, ХВАНАХА ЯХТАТА С НАРКОТИЦИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ, ДЪРЖАВАТА ИМ РАЗБУТА ЕДРИТЕ СПОНСОРИ, СЕГА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ И НА БСП ИМ ОСТАВАТ СВЕТЛАТА ВЯРА В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ- ЗАЩОТО ТЕ В УСТАВА СА ЗАПИСАЛИ- ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА/УСТАВ ОТ 2.2017Г/
3
0
 
5
 
! Отговори
Боко гробариста преди 5 години
Трее да се гепи, че явно и тоя мандат няма да го изкарам и ще трябват кинти да се плаща на мексиканците като дойдат изборите
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ебас и аз съм на 40 и кусур години от 20и кусур тез виадукте и тунели все се ремонтират? Абе министри и пр. Сол *** измислени нищо друго!
1
0
 
7
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Лелееее, тези милоно ги нямат за нищо. Наемете една чужда фирма и ще ви ги направи за половината пари.Някой ще се нагъчи яко с мангизи, и няма да е баба Пена дето едвам изкарва с пенсия от 200 лв.