Починали от студ в Бреница? Май не е съвсем така

Случаите били от ноември, а тогава времето било топло
13

Мъж скандализира социалните мрежи с информация за починали хора от измръзване и глад в село Бреница. Селото е в близост до Кнежа - една от най-студените точки на България.

Още по темата
В село Бреница зимата е изключително студена. Понякога термометрите показват под минус 30 градуса, а това е научило хората тук да са издръжливи на студ.

В първите дни на тази зима Павлин Дошмановски сигнализира във Facebook за починали от студ и глад възрастни хора. Подава и сигнал до общината за бедстващи жители на селото.

Истината за смъртните случаи в селото обаче се оказа друга. Хората са починали през ноември, кокато температурите бяха между 10 и 20 градуса. Според заключения на лекар през месец ноември смъртта на общо трима души в село Бреница е настъпила вследствие на хронични заболявания, а при единия от случаите - от съпътстващ алкохолизъм.

Въпреки това кметът на община Кнежа проверява сигнала за бедстващи хора. А Павлин Дошмановски държи на думите си - местните власти нарочно прикриват истината за починалите.

Вижте повече във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До 5"Защо да не са чували за това село!? В село Бреницаааа с вино карат воденицааааа........обрееее....."...Животът там е същински рай...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Павлин Дошмановски е месния лидер на ДПС, жена му на предходните избори беше кандидат за депутат от ДПС. За съжаление г-н Дошмановски се опитва да прави черен пиар с тези 3 нелепи смърти случая, което не му прави чест. В наше село всички си знаем Павлин като един не особенно примерен гражданин. Осъждан е за трафик на 30 кила дрога и едно изнасилване на малолетна, също така има и много бройни дребни кражби. В момента Павлин е в бизнеса с дървата. Целта му е да изреже каквото е останало от гората.
6
1
 
2
 
! Отговори
отврът преди 5 години
Това е координирана акция на президентството, Крушовица и "майките" на Валери Симеонов.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас държа,че лъжат,че хората не са загинали от студ и глад,за да могат управниците на селото да се отърват от отговорност.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, сега какви последствия ще понесе копеикаджията ,който ни обяснява как хората умират по пътищата . Ама той държал на думите си, въпреки че хората са умрели и вече са ги били заровили по топлото време.
3
2
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Защо да не са чували за това село!? В село Бреницаааа с вино карат воденицааааа........обрееее........
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Социалния патронаж разнасят храната всеки ден по обяд и би трябвало те първи да забележат състоянието на възрастните хора. Това обаче се е случило вероятно събота и неделя, когато не се разнася обяд.А твърдението на уж загрижения комшия, че кметът или не знам си там кой си не се бил грижел ми се вижда по-скоро като пореден опит за очерняне, каквото си ни в кръвчицата - едва ли на кмета му влиза в задълженията да обикаля селото в събота и неделя.Лека им пръст на хората.
1
8
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Abe sega ....... laga do laga.... te toploto bil.....o te piele rakija abe ajde ... Bolgarinot mnogu lazi