Психопрофил на убиеца на животни – мъж, образован...

Насилието над четириноги от деца е признак за агресия
5 дек 2018 21:40, Нели Христова
19
Психопрофил на убиеца на животни – мъж, образован...
Снимка: Pixabay

Мъж на възраст между 25 и 60 години, образован, добре разбиращ до какво ще доведат действията му. Притежава законно оръжие. Това най-често е психопрофила на убиеца на животни, разкрива "24 часа".

Най-чести жертви на разгневени хора, чиито мотиви са отмъщение, стремеж за доминация и омраза, падат кучетата. След тях се нареждат така наречените вредни хищници – лисици и чакали.

В малките населени места хората стрелят по почти всичко, дори и по овце, които са влезли да пасат в чужда нива, а оръжията са добре познати – ножове, мачете, набиване на кол, удряне с брадва или лопата. Или с две думи – кой, каквото има под ръка.

По-рядко жени се заканват да убият животно, но не липсват и дами, които проявяват агресия. От фондация "Четири лапи" разказват за жена, която публикувала снимка във Facebook на хляб, напоен с антифриз. Жалбите за агресия над животни са над 200 на година.

Според психолози има връзка, между подобни крайни прояви над четириноги и насилието у дома. Ако едно дете е бито от родителите си, то често изкарва агресията си върху животните.

Всъщност, проучване от САЩ показва, че близо 88% от семействата, които са малтретирали наследниците си, са нападали и животни.

48% от изнасилвачите и 30% от педофилите също са били агресивни към беззащитните същества. Тази статистика показва, че всъщност насилието над животни е най-ранния признак за по-късна агресия у детето.

Дори мотивите като отмъщение, желание за доминация и омраза са сходни с тези, които убийците имат когато погубват хора.

А някои посегателства над животни са наистина крайни – всички си спомняме за Мима, чиито лапички бяха отсечени.

През 2014 г. пък 21-годишен забива котката на вуйчо си на кол. Причината – битови скандали. Убиецът нарича извиканите на място полицаи боклуци и заплашва, че ще убие и тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
До anon преди 5 години
А в закона пише кучетата от опасни породи с намордник и на верижка.Стопаните на големите породи кучета да не ги пускат да хапят хора. Спазвайте закона и никой няма да ви гърми кучето. Кучето не е по-важно от човека.
14
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос към Иво преди 5 години
Тебе улични кучета хапали ли са те, че чак искаш българите някой да ни сготви със зеле??Ама искам да отговориш с Да или Не. Има разлика в това дали се защитаваш или убиваш животно, защото ти е забавно. А за новината ще кажа. Толкова хора са нападнати от кучета тия дни, вместо журналисти да напишете дали това е нормално в бяла държава, пишете подобна глупост.
13
2
 
2
 
! Отговори
anon преди 5 години
В България има закони. Насилието над животни е незаконно. Ако някой комплексар реши че е нормално да застреля куче, не е ли нормално да го пребия с лопатата ?
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой ползва вече хладни оръжия. Случаите Скрипал и Кашоги показаха, че хладни оръжия не са нужни, ако има химия от пръв поглед или след смъртта.
11
11
 
5
 
! Отговори
иво преди 5 години
Тоя мършав народ си заслушава страданията, да изчезва по-бързо, че *** за зеле не става от вас
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До муспи 8Все евреите ни виновни! А Тъпун и Бъбун винаги невинни! За това от България направихме ***!
9
4
 
21
 
! Отговори
Влади преди 5 години
А какви са хората от село, колещи прасенце или кокошка? Убийци???Бързо забравихте селските си корени! А тези хора убиват също и зли, болни кучета. Всяко нещо, което е прекалено е извратено! Прекален светец и Богу не е драг.Едни мои състуденти - тя веганка, той вегетарианец, детето също. Сега реват, че детето им не расте. Що ли?
8
5
 
8
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Знаете ли какво говори хилядолетния човешки опит? Там където няма евреи, няма и убийства на животни.
7
7
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"От фондация "Четири лапи" разказват за жена, която публикувала снимка във Facebook на хляб, напоен с антифриз."Честно? Ужас...
6
11
 
30
 
! Отговори
Още 1 профил преди 5 години
Сега е ред на психопрофила на куче-фила: от 23 до 78 години, или мъж едвам завършил средно с преписване, или жена с вишу ама недолюбвана от мъжете. Ненамерили разбиране сред нормалните хора, те си купуват псенце, което да е 100% зависимо от тях. Проявяват насилие над нормалните хора с пускане на едро куче в паркове да ги плаши или с миниране на тротоарите с кафяви парчетии.
5
10
 
21
 
! Отговори
Константин преди 5 години
*** статия, оправихте хората и вече се грижим за животните. И аз да попитам, защо на протестите на веганите, ходеха хора с кучата, те не ядат ли месни продукти. И защо тези от четири лапи не въведат някакви нормални правила и няма да има зверства. Ама тях ги интересува само да лапат отпусканата им пара. Изобщо не ги интересуват животните, като са толкова загрижени, защо популацията на гладни и бездомни животни се увеличава. Защото тези и подобните им организации нищо не правят за животните.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А статия със заглавие "Психопрофил на песа убиец на деца и възрастни" кога ще излезе.Щото аз от малък мечтая да стана "профайлър" и ще ми е много интересно да прочета нещо по темата...
3
8
 
27
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 5 години
МНОГО СЪЛЗЛИВА статийка. Лицемерите кучкари се интересуват само от кучета. Хранят ги с кокали от други животни, пък "обичали" животните.Плъховете също са бозайници, също се грижат за малките си. Хиените- също. Но кучелюбците не обичат хиени и плъхове. Лицемери!
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятай ловците какви психопати са. Вероятно Бити с дилафа като малки и изнасилвани с канелката на бурето, от пияните си близки роднини.
1
9
 
31
 
! Отговори
Как пък не преди 5 години
А на мен пък човекът дето онзи ден застреля 3 големи кучета на гробището пуснати без стопанин от предната новина ми се вижда повече от нормален. Тия от 4-ри лапи да прибират уличните кучета и ще видят как ще намалее агресията. Не искам глутница гладни кучета да ме гонят или хапят. Бездомните котки щом не хапят са ми безразлични. И да са бълхливи, поне изчезват и не ми пречат.