Рокади в БДЖ: Двама излизат, двама влизат в Съвета на директорите

Новите членове: Григори Григоров и Светломир Николов
6 дек 2018 20:46,
3
Рокади в БДЖ: Двама излизат, двама влизат в Съвета на директорите
Снимка: Булфото, архив

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков извърши промени в състава на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщи на сайта си ведомството.

С протоколно решение на министъра като членове на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД са избрани Григори Григоров и Светломир Николов. Със същото решение като членове на Съвета на директорите са освободени Велик Занчев и Владимир Владимиров.

Назначеният одит е констатирал сериозни организационни пропуски в системата за прогнозиране, планиране и провеждане на обществени поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на подвижния железопътен състав.

Одиторите сочат, че Съветът на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД не е извършил анализ на докладвани неизпълнени мерки по ремонтната програма на дружествата, забавяне на обществените поръчки, недобро ресурсно осигуряване, липса на професионални кадри, както и липса на конкретни решения от Съвета на директорите за подобряване на състоянието на подвижния състав и други мерки за обезпечаване на графика на движение на влаковете.

За констатираните проблеми и пропуски министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията бе уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 24 октомври 2018 г., се напомня в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
БДЖ няма, но за сметка на това метро в София има, доволни софиянци, сигурни гласоподаватели за ГЕРБ. Това е тънката сметка. Унищожиха и разграбиха най -стария и сигурен транспорт в България.
2
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 5 години
Не в грешка си от прехода до ден днесшен всички управляващи унищожават БДЖ, как в цяла европа това е най ползвания бърз и екологичен транспорт, само в България го унищожават за да могат автобуси на по 40 години да заместят екологичния транспорт.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб унищожи БДЖ!