Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...

Ексвицето Валери Симеонов: Вярно е, имаше порой!
183
Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...
Снимка: Facebook

Депутат от БСП алармира, че оградата на границата ни с Турция, която трябва да спира нелегалните мигранти, е паднала.

Още по темата

Николай Цонков пусна в социалната мрежа Facebook снимка, на която се вижда, че защитното съоръжение е компрометирано.

Кадрите са от 4 декември. Паднала е ограда на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, обясни той.

На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.

Цонков уточни, че снимките са му изпратени от местни жители, които обаче не са от БСП.

Червеният депутат смята да се обърне към областния управител, защото вече има сигнал в прокуратурата за оградата.

На няколко пъти съоръжението пада, като обяснението на управляващите беше, че това се случва заради "метеорологични условия" - дъждове, порои, свлачища.

Това е и обяснението за новия проблем - пороят, който се изсипа на 28 ноември.

"Има средства за ремонт, вече се работи по него, а докато не бъде възстановена, граничари ще дежурят по 24 часа на мястото", обясни Валери Симеонов от Обединени патриоти.

Симеонов потвърди, че снимките са реални, но настоя, че това не означава, че оградата е построена зле.

"Никой не може да гарантира, че това няма да се повтори", призна той и допълни, че при природната стихия порой понякога има и човешки жертви.

"Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително пресечен терен", отсече още доскорошното вице.

При последните дъждове са паднали около 30-40 метра от оградата в местността Дълбок дол.

"На 28 ноември се наводни Одрин, дъждът се е изсипал точно в този участък и това изтичане на огромни количества вода е предизвикало отнасяне на пътища, помитане на чакъл, на дървета", обясни още Симеонов.

Управляващото мнозинство включи оградата в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, а снимането и приближаването до нея бе забранено. Ремонтът на оградата вече става без конкурс, за да можело поправките да се правят по-бързо.

В края на миналата година пък червеният депутат Елена Йончева направи филм, в който показа, че преминаването на защитното съоръжение не било проблем за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега с интерес очаквам да видя, дали и какви неустойки ще плати фирмата - изпълнител и как ще бъде санкционирано отговорното лице - надзорник по изпълнението.Ама много ми е интересно.
97
0
 
17
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
96
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човече, няма такова нещо като "българска азбука". Ами не, като цяло българинът е масово необразован и не много умен. Без значение колко тапии за висше образование има. У нас те се раздават като предизборни кюфтета. Високото самочувствие без покритие е нещо, което е още по-вредно от заниженото такова.
95
2
 
13
 
! Отговори
???? преди 5 години
До 359Напротив- много търпим! Българският народ е един от най-древните, културно развити и умни народи! Вследствие на Османската империя, СССР и сега се оказва САЩ - на българина му е втълпено, че е точно обратното. Дори и историята ни е подменена! Като народ сме участвали активно в ранното развитие на днешната цивилизация! Милиони пишат на Българската азбука! Всички повтаряте като папагали - бълг. бил "***", "тиква"... - да има и такива, но нима няма такива америк., руснаци, турци...
94
0
 
10
 
! Отговори
BOKO преди 5 години
TOVA E NAI VELIKAta balgarska stena pred neia dorikitaiskata blednee
93
20
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А бе няма да се учудя, ако местни жители "не от БСП", да са я бутнали, за да клепат управляващите. Като не са от БСП защо пращат сигнал на активист от БСП, а не до местния кмет, гранична полиция или областния управител?
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не се сещам Валери Симеонов да се е захванал с нещо и да го е довършил докрай - качествено и в срок. На него му дай само да плямпа небивалици, да обижда и да се прави на бей.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Компрометирана ограда е проектирана и изпълнена от бивши и настоящи компрометирани . Може и да са местни б о. К лу ци.Други няма да позволят да им вземат милионите под носа.
90
2
 
23
 
! Отговори
50 преди 5 години
Абе,този порой не може ли най-после и вас да отнесе нанякъде, че да не се видите и чуете!
89
1
 
19
 
! Отговори
смях преди 5 години
Днес оградата, утре кабинета. Нека ще !
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не държава, овчерник е нашето, ама и по-зле ще става
87
2
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Има си контролни органи, ние плащаме данъци те да работят, а ако не работят има държава. Разбира се, че ще цъкаме минуси на бавноразвиващ индивид като теб, който дори пише неграмотно. Недей дава акъл кой какво, а мълчи, че си личи колко си *** като заговориш....а и устата ти мирише на засъхнало мирене.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИДЕТЕ БЕ в ИЗРАЕЛТе са ходили :) и не само там
85
12
 
2
 
! Отговори
359 преди 5 години
хора, какво ни става, що така лесно разпъваме някой, и като той си подаде оставката какво се промени. тези политици са от този народ, ние сме такива и това получаваме.а за ограда, не знам, аз си мисля, че е по-добре да ти е заградено дворчето, ясно че е не бетон, но така казвам ..ето до тук е родината, не минавай. винаги скачаме и недоволстваме, някаква национална черта стана, кой каквото и да направи все хулим, не знам , може би така се чувстваме значими и морални а всички други са предатели.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оградата е бутафарна, важното е, че някой хора прибраха едни пари и сега живеят по-добре. Да не завиждаме, кой как се уредил
83
3
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Бойко ви каза -Лош матриал.Цяла годинада лъже ни спря.Грабят в поредниягербав мандат,кокала стискат,чак до откат.Коледа идвасъс чудеса.Чудо е ***,да не крадат.Бъркам във все повечепразния джоб,ГЕРБ ще ги псувам,здраво нонстоп.
82
6
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
До (8) Нещо не си ме разбрал май. Мразя набедените за патриоти обединени и.диоти. Най-малко от всичко на света искам да се правя на адвокат на Симеонов. Но факт е че само седите пред компотите давате акъли и нищо друго не правите. А иначе искате по-добър живот. Е тия неща не могат заедно. Защото да построите по-добра ограда не означава наистина да я построите а да направите така че този който трябва да я построи да го направи. Ама лесно е да цъкаш минуси без да се замисляш. За това сме експерти
81
1
 
27
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Държавата на безкрайните ремонти...Както беше казал един турски бизнесмен:"Ние имаме държава-българите нямат"!"Кражба до дупка"!Това е водещото мото.40 лампи монтирани в подлеза на "Шипка" във Варна,на стойност...70 000 лв.Някой трябва да взриви тази държава!
80
0
 
26
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
Петърчо, в Унгария построиха ограда 3 пъти по евтина на км от нашата....или там дъжд не пада? Идеята е дълбоко бетоново легло и нагоре ограда, като има пресечен терен се прави бразда, която отвежда водата, но такава на снимката няма, а и да има видимо не върши работа
79
1
 
23
 
! Отговори
???? преди 5 години
Каква е тази ограда, бе господа военни експерти, министри, инженери - за кокошки !? Ама кинтите са взети - за проектиране, изпълнение... Сега нови пари ще си наредите за ремонта - икономиката работи и "оградните майстори " пак така ще я направят до др. дъжд! Да - терена е тежък, ама нали е държавна граница все пак. Виждал съм къщи на разни разбирачи, като този на тежки терени с масивни, не падащи огради :). На мен ми е ясно, че това е само за "престиж", да обясняваме по ТВ как бълг. гр. е непр