Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...

Ексвицето Валери Симеонов: Вярно е, имаше порой!
183
Здравата ограда пак падна, до Малко Търново! Онази, срещу бежанците...
Снимка: Facebook

Депутат от БСП алармира, че оградата на границата ни с Турция, която трябва да спира нелегалните мигранти, е паднала.

Още по темата

Николай Цонков пусна в социалната мрежа Facebook снимка, на която се вижда, че защитното съоръжение е компрометирано.

Кадрите са от 4 декември. Паднала е ограда на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, обясни той.

На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.

Цонков уточни, че снимките са му изпратени от местни жители, които обаче не са от БСП.

Червеният депутат смята да се обърне към областния управител, защото вече има сигнал в прокуратурата за оградата.

На няколко пъти съоръжението пада, като обяснението на управляващите беше, че това се случва заради "метеорологични условия" - дъждове, порои, свлачища.

Това е и обяснението за новия проблем - пороят, който се изсипа на 28 ноември.

"Има средства за ремонт, вече се работи по него, а докато не бъде възстановена, граничари ще дежурят по 24 часа на мястото", обясни Валери Симеонов от Обединени патриоти.

Симеонов потвърди, че снимките са реални, но настоя, че това не означава, че оградата е построена зле.

"Никой не може да гарантира, че това няма да се повтори", призна той и допълни, че при природната стихия порой понякога има и човешки жертви.

"Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително пресечен терен", отсече още доскорошното вице.

При последните дъждове са паднали около 30-40 метра от оградата в местността Дълбок дол.

"На 28 ноември се наводни Одрин, дъждът се е изсипал точно в този участък и това изтичане на огромни количества вода е предизвикало отнасяне на пътища, помитане на чакъл, на дървета", обясни още Симеонов.

Управляващото мнозинство включи оградата в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, а снимането и приближаването до нея бе забранено. Ремонтът на оградата вече става без конкурс, за да можело поправките да се правят по-бързо.

В края на миналата година пък червеният депутат Елена Йончева направи филм, в който показа, че преминаването на защитното съоръжение не било проблем за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
14
 
! Отговори
ЛОШО преди 5 години
Симеонов , Каракачанов и Сидеров надминаха всички очаквания за Патриоти .Първия има Хотел до границата , организира превоз на ИДИЛ Бойци , Втория Продава Автоматично Оръжие от Казанлък на Мафията и БГ Паспорти печатани в БНБ , Третия превзе пазара на Дрога в България , след като Митьо Очите стана Невъзвращенец .
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо две години Петя Първанова симулира дейност и строга взискателност към подчинените, като разчита на приятелски връзки с Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера и бивш министър на вътрешните работи. Интелектуалният и политически титан Цветан Цветанов също е сред крепителите на рухващата кариера на преводачката от немски.През последното полугодие Първанова скъса нервите на управляващите, като неспирно си търсеше посланическо място в чужбина, но и така не я огря от Външно министерство. Възможно е да я огрее прокурорска проверка след одит, извършен от Сметната палат
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нормално е Строителят и падна, сега е наред и оградата.
55
4
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Смисъла от съществуването на тая държава е точно нула вече, най-добре да ни анексират сърбите или румънците.
54
2
 
13
 
! Отговори
Владко Гораноf преди 5 години
От тук ще замажем, от там ще опънем тел и пак милиони ще гушнем. Данъкоплатецът е овца, която ще стрижем и доим дорде изчезне. Аз имам палат в полите на Витоша да довършвам, те за няк'ва ограда ми ревнали.
53
4
 
18
 
! Отговори
Niki13 преди 5 години
До Анонимен 59за съжаление не само БСП са комунисти , ГЕРБ също са комунисти , цдаже доколкото помня в управляващите органи на БСП има по-малко комунисти отколкото в управляващите органи на ГЕРБ. За умрялата "десница" въобще не искам да повдигам въпроса.
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез нефелни тикви каквото са пипнали всичко е рухнало или е в ремонти, колко трбва да си *** и една ограда да не можеш направиш като хората.
51
1
 
12
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ха ха ..Добре че не вали много дъжд че ще се разтопи -нали е от захар.Дано с откраднатите пари си построят качествен имот че ако падне ние ще му плащаме ремонта пък оградата ,кучета я яли то и без това никой не иска в България ,пък по този разбит път нищо не може да се пренесе .
50
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И още нещо, нямам нищо срещу социалистическите партии стига да гледат интересите на хората и да се борят с неравенствата. Но БСП не е социалистическа партия, а руска партия и ксенофобска партия. БСП трябва да бъде изхвърлено от ПЕС защото няма нищо общо с тяхната идеология. БСП са комунисти и крадци.
49
0
 
18
 
! Отговори
сер преди 5 години
Една дума: КРАДЦИ!
48
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено БСП е алармирало. Доколко е вярно е друг въпрос. БСП обичат да лъжат.
47
2
 
37
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Стратегически обект от значение за националната сигурност, струващ по 1000000(милион) лв/км, с качество, по-лошо от на селски обор...Кога ще има присъди за национално предателство?
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има прокуратура в тая държава, незабавно да се намеси.Месеци наред ни втълпяват вина на Иванчева за недоказан подкуп,а кражбите за милиони на висши държавни служители се неглижират.Калпави строежи и ремонти за стотици милиони и никой не е виновен!Това никъде го няма!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и оградата им кат пътищата и ремонтите в София
44
0
 
27
 
! Отговори
Ще правите като вятъ преди 5 години
Боко да тури данък порой за да построим нова ограда - качествена, а когато се строи ограда тя не трябва ли да издържа на порой и на вятър ?
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчността и наглостта на Гроб и Патриотите ще приключат 1400 годишната история на тази държава!Да живее Боко Кратуната!
42
1
 
21
 
! Отговори
обществени поръчки преди 5 години
много рушвет малко качество
41
0
 
25
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Вече май всичко, което се строи някъде, се прави само и единствено с една-едничка цел - да започне да се ремонтира възможно най-скоро! И да се прескачат обществените поръчки за ремонтиращите, ако е възможно... ако ли пък не, поръчките се правят по старата изпитана схема!
40
0
 
17
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
Ако вдигнат ограда не за 100 хиляди на километър , а за 100 милиона на сантиметър, тогава съм сигурен, че ще издържи минимум 10 години!
39
0
 
38
 
! Отговори
бай х преди 5 години
имаме такава телена ограда на село за кокошките , построена е от дядо и тате преди 50 години ... зиме и лете и не е мръднала ... а на тая ограда сигурно емигрантите ги е страх да се облегнат за да не падне :)