Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има

БСП го атакува за въздуха, той: Какъв дим идеше от "Кремиковци"!
71
Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има
Снимка: БТА

БСП атакува премиера Бойко Борисов за отровния въздух на доста места в страната, а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена.

Още по темата

"През 2008 - 2009 година, когато бях кмет, над София се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв щеше да бъде. Поемам ангажимент всички мерки, които министерството е приело по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем", отсече Борисов и призна, че дори не помни кой беше екоминистърът по това време.

Коментарът му дойде в отговор на декларация на левицата, прочетена от Манол Генов, в която беше посочено, че представителството се паникьосало от угрозата за поредните санкции от ЕК и се хвърлило в имитация на мерки за чистота на въздуха.

Генов обясни, че общинските власти са най-близко до проблема и могат да го разрешат, но нищо не могат да направят, ако липсва подкрепата на държавната политика, а точно там кабинетът се бил провалил.

От 25 общини с мръсен въздух доста над допустимото едва 7 били получили финансиране, а на останалите не им останало нищо друго, освен да трупат папки с документация от обследване, програми, планове.

"И ако тези дни е модерен призивът как столичани трябва да пътуват със зелен билет, да оставят колите си и да се возят на градския транспорт, стотици хиляди семейства от тези 18 общини, които не бяха допуснати до финансиране, бяха пратени за зелен хайвер и хората ще свалят маските срещу задушаване, едва когато ви свалят от власт", обвини червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Бас хващам, че след като си монтират новите катализатори, филтри на комините, въведат си новите цени на дърва и въглища и новите екотакси, няма и думичка да чуете повече за мръсен въздух! Нищо, че при следващата мъгла пак ще е смрад. Гарантирано от ционистките ***. От ЕС като искат тука чист въздух, да направят условията като при тях- безплатно включване на газ и ниски цени, субсидии и т.н. Не да ми вдигат дървата.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце и в детската като се е насирал е викал на леличката : " Орешарски е виновен!!"
23
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да не забравяме гордостта на кyманизите ... - пушещ, заводски комин... - имаше го, дори по банкнотите до Гошо Тарабата...
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Орешарски беше Борисов, а след Борисов ще е Нинова.
21
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски доведе България до Трета национална катастрофа. Нормално е след това да не може държавата да функционира дълго време и да не се изпълняват стратегиите.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов подари Кремиковци на седесара му приятел който го източи, а после Дянков го наряза за скрап. Митал се опита да го спаси, но Борисов го отряза, за да съсипе и ЦСКА.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и едни "индийци" го разфасоваха Кремиковци и Къде са Парите ?сега едни "други индийци " ще лапнат Чез !а стадото бле ли блее кат матрял
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина вече оправданията с Орешарски звучат банално и жалко.
17
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Знаех си аз че пак Орешарски ще е виновен.....Какви пари за екопрограми пак ще усвояват.Истината е в ниските доходи.Никой не е луд да цепи дърва и да се мъчи ако може да натисне само един бутон.
16
2
 
17
 
! Отговори
хаха преди 5 години
И като се провалите в изпълнение на екостратегията винаги може да заявите с гордост, Орешарски е виновен!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от дейностите по намаляване на вредните емисии е усилено газифициране на домакинствата и осигуряване на евтина газ за битови нужди. Така няма да се горят дърва и твърди горива. втория аспект е ликвидиране на всякакви зони за паркиране, изграждане на многоетажни паркинги, забрана за паркиране по улиците в центъра и натоварените улици,като по този начин ще се намлят задръстванията и ще се намалят отделянето на вредни газове.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стотинките които ви плащат ЦЦ и ББ за да се правите на герберски *** да не ви стигнат за лекарства на родителите и децата ви.
13
6
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 11 червен анонимник. Едвам дишате вие, да ва *** в червените.......Защото драпате постоянно за властта, а все не ви е дава точно народът......
12
14
 
2
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
Ха-ха, Боко пак им го ....на позитанците три ката. Те винаги се издънват при техните управления, и то много яко, ама много обичат да плюят по другите.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглата физиономия на самозабравилата се пекинска патица зад Тиквата казва ВСИЧКО за отношението на управляващата шайка към народа. ЕДВАМ ГИ ДИШАМЕ ВЕЧЕ
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Пеевски беше предложен от Станишев за шеф на ДАНС по времето на Орешарски, юли 2013 г.Забрави ли?
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво, остава ти 1 месец от крайния срок, който постанови съдът в Страсбург да изпълниш критериите за чистота на въздуха, след което следват санкции за България. Решението на съда е от миналата година. Докъде стигна?
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и умрелите разбраха, че Борисов и Пеевски фалираха КТБ.Ама нали трябва да се ......... на метеното.....
7
7
 
7
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Един ден мъгла и всички предатели вкл. и БСП започнаха да пеят мантрата с мръсния въздух. Надявам се не вярвате на глупостите, че им пука за вашето здраве. Нищо, за сметка на това ще имате нови по- строги изисквания за горивните материали и съответно нови цени, нови данъци, нови екотакси и т.н. Честит ви чист въздух. Хахаха
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена."Иронично, Баце е, че ЕС заяви, че нямате никаква стратегия за чистотата на въздуха, обявиха ни за държавата с най-мръсен въздух, осъдиха ни в Страсбург и скоро ще ни налагат санкции, и всичко това през твоето управление.