Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има

БСП го атакува за въздуха, той: Какъв дим идеше от "Кремиковци"!
71
Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има
Снимка: БТА

БСП атакува премиера Бойко Борисов за отровния въздух на доста места в страната, а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена.

Още по темата

"През 2008 - 2009 година, когато бях кмет, над София се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв щеше да бъде. Поемам ангажимент всички мерки, които министерството е приело по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем", отсече Борисов и призна, че дори не помни кой беше екоминистърът по това време.

Коментарът му дойде в отговор на декларация на левицата, прочетена от Манол Генов, в която беше посочено, че представителството се паникьосало от угрозата за поредните санкции от ЕК и се хвърлило в имитация на мерки за чистота на въздуха.

Генов обясни, че общинските власти са най-близко до проблема и могат да го разрешат, но нищо не могат да направят, ако липсва подкрепата на държавната политика, а точно там кабинетът се бил провалил.

От 25 общини с мръсен въздух доста над допустимото едва 7 били получили финансиране, а на останалите не им останало нищо друго, освен да трупат папки с документация от обследване, програми, планове.

"И ако тези дни е модерен призивът как столичани трябва да пътуват със зелен билет, да оставят колите си и да се возят на градския транспорт, стотици хиляди семейства от тези 18 общини, които не бяха допуснати до финансиране, бяха пратени за зелен хайвер и хората ще свалят маските срещу задушаване, едва когато ви свалят от власт", обвини червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Когаро работи фабрика има дим. Когато не работи няма дим. Няма работа, няма заплати, няма икономика, няма живот.Приятен ден!
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски фалира КТБ, това му беше приноса.
3
2
 
8
 
! Отговори
Гербухо Гербухов преди 5 години
Признава си,че като кмет е имало кофти въздух.Яко, яко.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, къф Кремиковци.Тва беше миналата ера при соца.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС вече ни осъди за мръсния въздух и отделно се готви да ни налага санкции, а тоя дебел картоф тръгнал да търси кусури в екопрограмата на Орешарски.