Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има

БСП го атакува за въздуха, той: Какъв дим идеше от "Кремиковци"!
71
Борисов обеща да изпълни екостратегия на Орешарски. Ако има
Снимка: БТА

БСП атакува премиера Бойко Борисов за отровния въздух на доста места в страната, а той иронично им отговори, че стратегията за чистотата на въздуха, ако е имало такава въобще по времето на кабинета на Пламен Орешарски, ще бъде изпълнена.

Още по темата

"През 2008 - 2009 година, когато бях кмет, над София се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата, така че ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв щеше да бъде. Поемам ангажимент всички мерки, които министерството е приело по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем", отсече Борисов и призна, че дори не помни кой беше екоминистърът по това време.

Коментарът му дойде в отговор на декларация на левицата, прочетена от Манол Генов, в която беше посочено, че представителството се паникьосало от угрозата за поредните санкции от ЕК и се хвърлило в имитация на мерки за чистота на въздуха.

Генов обясни, че общинските власти са най-близко до проблема и могат да го разрешат, но нищо не могат да направят, ако липсва подкрепата на държавната политика, а точно там кабинетът се бил провалил.

От 25 общини с мръсен въздух доста над допустимото едва 7 били получили финансиране, а на останалите не им останало нищо друго, освен да трупат папки с документация от обследване, програми, планове.

"И ако тези дни е модерен призивът как столичани трябва да пътуват със зелен билет, да оставят колите си и да се возят на градския транспорт, стотици хиляди семейства от тези 18 общини, които не бяха допуснати до финансиране, бяха пратени за зелен хайвер и хората ще свалят маските срещу задушаване, едва когато ви свалят от власт", обвини червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с такъв управник не ти рябват врагове нито природни бедствиятой изпълнава успешна и дветеа народа не го жали той си го заслужава жалко че у нас нормалните са само 20 процента- страдат заради 80-те процентамало.умници
64
0
 
2
 
! Отговори
shefket преди 5 години
brata rejeti glaviti na gerb da mrazat prirodata 4egie suzdala alah akbar
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените на тока и топлоенергията са високи дотолкова, че болшинството от хората колкото и да искат, не могат да си позволят да ги ползват, а са принудени да горят каквото намерят за да се стоплят. И кой е виновен за замърсяването???
62
12
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Ми така е.. Борисов е виновен че БСП не може да вземе властта , сега и за замърсяването на въздуха. Оставкааа ! И после какво ? Пак Борисов печели.Този филм сме го гледали два пъти.
61
8
 
16
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Когато той беше кмет:Първо нямаше толкова много СТАРИ коли в СофияВторо нямаше толкова много дошли от другите градовеТрето толкова много народ не се отопляваше на въглища, дърво, ***...Тъй че стига с тия изказвания... напред назад във времето....Аман от БОКО и политиците.... никакви решения само.....лаят
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В коалицията на Борисов тайно участва и ДСБ на Иван Костов.Министърът на околната среда и водите Нено Димов е от ДСБ, беше депутат и дясна ръка на Радан Кънев, а сега е в правителството на Борисов и е задръстил министерството с отпаднали бивши депутати от ДСБ.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук пък някаква шайба говори от името на целия български народ.
58
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пушек от Кремиковци имаше, но се виждаше отдалече, никога не е идвал в София.
57
4
 
19
 
! Отговори
До Странджата преди 5 години
Ей Странджа, мазна манджа.Като се подиграваш, че пущещият завод, е гордостта на комунистите, аз пък ще ти отговоря:А напушените с дрога тинейджъри са гордостта на мутренската демокрация.Преди 2 дни имаше статия, че България е на челно място по вземането на амфетамини,а преди 4, че половин милион млади българи употребяват наркотици.Така че да не е честита демокрацията. Както викаха от СДС, който не скача е червеен.От много скок подскок, няма да останат пари януари да си платим парно, вода и ток
56
12
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Ти на колко години си бре? Кремиковци не замърсявал!?!?!?И това бях жив да чуя.,,Въздуха" от Кремиковци СЕ ВИЖДАШЕ бе юнак.Както онзи от азотно -торовия в Ст.Загора и циментовия в Зл.Панега. Ами БуховоТова бяха УМЪРТВЕНИ зони на земеделски земи и населени места.А готовият продукт от Кремиковци в повечето случаи беше ПО-ЕВТИН от суровината.Но само и само работа да има.То и за това банкрутирахме.
55
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До СТРАНДЖАТАне забравяй и факта,че любимите ти Щати отказаха да подпишат договора за ограничаване на емисиите!"Пушещия заводски комин" в Бг е като .."светулка" на фона на пожара,бълващ милиарди куб.м. отрови ,на който "пожар" се крепят икономиките на най-развитите страни!..но ти си плювай по Бг,плювай си!...Зер за това ти плащат..
54
7
 
23
 
! Отговори
Bam преди 5 години
Борисов е за ***! Как може такъв лаишки отговор... Не се взимат мерки, неглижира се проблема и се заяжда на дребно с БСП... ОСТАВКА!
53
22
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да не забравяме гордостта на кyманизите ... - пушещ, заводски комин... - имаше го, дори по банкнотите до Гошо Тарабата...
52
36
 
9
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Давай Бойко,нормално мислещите и виждащи хора сме с теб. Не вини детската виеща ,,квота",те просто нищо не са видели в живота.Слободията я имат за даденост и мислят че винаги е било така.Не всичко е добре но никога не е било по-добре последните 70 години.
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...се виеше от "Кремиковци" дим във всички цветове на дъгата,..."---А-а, значи! Ето откъде е дошла идеята за знамето на "София Прайд" на сбърканяците! :)
50
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите кога и да вземат властта с фалшифицирани избори и платени избиратели от малцинството, все носят криза, И при Луканката беше така, и при Жан Виденофф, и при Гея, и при Ореха.
49
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А Божинов че играе у ,,Лариса,, ,а не у ,,Бистришките тигри,, оти там плащат повече...
48
6
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
Боко отново говори глупости, но толкова си може падишаха !!!
47
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради тоя глу пак, слуга на Брюкселските старци 16 000 души (64 000 със семействата им), загубиха работата си и Кремиковци беше нарязан на скрап от приятелчето му Румен Николов Пашата.Защо всички забравихте за оня 26-годишен студент от Лом, който извади 316 милиона за да купи Кремиковци.И след това изчезна безследно.Къде са журналистите ???
46
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес да има избори и тоя пак ще го изберат. Не че искат, ама то няма кой друг.Няма алтернатива. БКП не са алтернатива. Целият български народ мечтае за времето, когато БКП няма да е в парламента.