Грипната вълна се бави – януари ще е!

Мръсният въздух помага за разпространението на вируса
7 дек 2018 08:50,
8
Грипната вълна се бави – януари ще е!
Снимка: pixabay

Грипната вълна у нас малко се забави и пикът ще е през януари. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на "Национален център по заразни и паразитни болести".

"Засега националният център официално е установил 6 случая на грип А от тип H3N2 и няколко случая на А (H1N1), известен като свински грип. Не всички районни здравни инспекции обаче изпращат качествени проби", уточни той пред bTV.

Още по темата

Грипът А(H3N2) поразява повече възрастни хора и води до усложнения при заболяванията на белите дробове.

Другият – А(H1N1), който беше по-разпространен миналата зима, поразява по-младите хора в активна възраст. Той тръгва бързо, но и отшумява по-бързо.

Проф. Кантарджиев пак напомни, че болните трябва да си стоят вкъщи, защото в едно затворено пространство ще заразят поне трима души.

"Ако попаднете около болен човек, покрийте носа си мокра кърпичка и след това избършете бюрото си с такава кърпичка", съветва още епидемиологът.

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че мръсният въздух помага за разпространението на грипа, тъй като намалява имунитета на организма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ги навръзвате тези новини, факири сте.
6
1
 
17
 
! Отговори
Бизнес за милиарди преди 5 години
Не бойте се, планирани са грипните епидемии! От година на година ги усъвършенстват грипните вируси - за да не е ефективно самолечението, но българският народ е древен и познава много билки и цярове!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами забави се защото Краварската лаборатория в Румъния има проблем. Вирусовият апарат е дефектирал и до отстраняване на повредата ще мине време. За някои това което казвам ще им се стори като лоша шега. Но за мен не е никаква шега а живата истина. Мой познат работи не в лабораторията а в едно близко предприятие до нея. В тази лаборатория се произвеждат вирусите. Такива лаборатории има по цял свят. От къде нашите ще знаят кога и какъв вирус ще дойде да не би да им казва баба Ванга.
4
0
 
20
 
! Отговори
бай х преди 5 години
До Анонимен 2 и на мен личната ми беше изписала за грип / червено гърло + кашлица/ вносни лекарства за 65 лв / аз само ги проверих колко струват / и дадох рецептата на моя позната от друга аптека и ми даде български варианти /по евтини /за общо 24 лв и след 2 дни бях здрав ... всичко е бизнес ... къде си Хипократе ??
3
0
 
19
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Значи ще пръскат януари!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали се бави грипа, но личната лекарка е като подивяла. Обещали са й семинар на банско по Коледа, а януари да е на Малдивите, на пресконференция и продава никому ненужни бъркочи, на една определена фармацевтична компания,като обезумяла. Всеки който влезе при нея си излиза с рецепта на стойност между 50 и 80 лева,като е бетер катаджия. Преценя по дрехите, кой колко дране може да понесе. А парите от неиздаването на касовите бонове, са й джобните.
1
1
 
16
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
*** и заглавието, от къде се знае кога ще има грипна епидемия да не бида със самолети да я носите!?