Грипната вълна се бави – януари ще е!

Мръсният въздух помага за разпространението на вируса
8
Грипната вълна се бави – януари ще е!
Снимка: pixabay

Грипната вълна у нас малко се забави и пикът ще е през януари. Това обяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на "Национален център по заразни и паразитни болести".

"Засега националният център официално е установил 6 случая на грип А от тип H3N2 и няколко случая на А (H1N1), известен като свински грип. Не всички районни здравни инспекции обаче изпращат качествени проби", уточни той пред bTV.

Още по темата

Грипът А(H3N2) поразява повече възрастни хора и води до усложнения при заболяванията на белите дробове.

Другият – А(H1N1), който беше по-разпространен миналата зима, поразява по-младите хора в активна възраст. Той тръгва бързо, но и отшумява по-бързо.

Проф. Кантарджиев пак напомни, че болните трябва да си стоят вкъщи, защото в едно затворено пространство ще заразят поне трима души.

"Ако попаднете около болен човек, покрийте носа си мокра кърпичка и след това избършете бюрото си с такава кърпичка", съветва още епидемиологът.

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че мръсният въздух помага за разпространението на грипа, тъй като намалява имунитета на организма.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ги навръзвате тези новини, факири сте.
7
1
 
17
 
! Отговори
Бизнес за милиарди преди 3 месеца
Не бойте се, планирани са грипните епидемии! От година на година ги усъвършенстват грипните вируси - за да не е ефективно самолечението, но българският народ е древен и познава много билки и цярове!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами забави се защото Краварската лаборатория в Румъния има проблем. Вирусовият апарат е дефектирал и до отстраняване на повредата ще мине време. За някои това което казвам ще им се стори като лоша шега. Но за мен не е никаква шега а живата истина. Мой познат работи не в лабораторията а в едно близко предприятие до нея. В тази лаборатория се произвеждат вирусите. Такива лаборатории има по цял свят. От къде нашите ще знаят кога и какъв вирус ще дойде да не би да им казва баба Ванга.
5
0
 
20
 
! Отговори
бай х преди 3 месеца
До Анонимен 2

и на мен личната ми беше изписала за грип / червено гърло + кашлица/ вносни лекарства за 65 лв / аз само ги проверих колко струват / и дадох рецептата на моя позната от друга аптека и ми даде български варианти /по евтини /за общо 24 лв и след 2 дни бях здрав ... всичко е бизнес ... къде си Хипократе ??
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С астма съм. Пулмоложката, която ми следи състоянието ми изписа бронховаксом. Било имуностимулатор. 30тина лв. Като му прочетох страничните ефекти, те са точно задух, астма и т.н. Ами ако се бях доверила и не бях прочела листовката? Тия лекуват или убиват всъщност?
3
0
 
19
 
! Отговори
Оруел преди 3 месеца
Значи ще пръскат януари!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам дали се бави грипа, но личната лекарка е като подивяла. Обещали са й семинар на банско по Коледа, а януари да е на Малдивите, на пресконференция и продава никому ненужни бъркочи, на една определена фармацевтична компания,като обезумяла. Всеки който влезе при нея си излиза с рецепта на стойност между 50 и 80 лева,като е бетер катаджия. Преценя по дрехите, кой колко дране може да понесе. А парите от неиздаването на касовите бонове, са й джобните.
1
1
 
16
 
! Отговори
Кольо преди 3 месеца
*** и заглавието, от къде се знае кога ще има грипна епидемия да не бида със самолети да я носите!?