На двата полюса: За участие в протести, за управлението

"Галъп": Преобладава мнението, че досега те са били спонтанни
83
На двата полюса: За участие в протести, за управлението
Снимка: БТА

Българите са разделени в мнението си дали биха участвали в протест срещу властта.

50% отговарят положително, 8% твърдят, че вече са участвали или в момента участват. 41% не биха взели участие в протест, а 1% се затрудняват да отговорят.

Данните са от независим телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен между 28-30 ноември сред 801 души в цялата страна.

На този фон 70% подкрепят протестите срещу кабинета. Според социолозите протестният потенциал в страната е сериозен и това прави вероятни нови обществени недоволства въпреки преминаването на текущата вълна на протести.

Преобладава мнението, че протестите досега са били спонтанни, изразено от 69%.

19% смятат, че митингите са платени, а 4% ги определят като криминални. Останалите не могат да преценят.

Разделени са и мненията за управлението на страната.

32% смятат, че правителството се справя "средно". "Много добра" оценка поставят 4 на сто от анкетираните, че се справя "добре" смятат 15%. 26% намират управлението за "лошо", а 21% го определят като "много лошо".

Така практически еднакви изглеждат дяловете на онези, които очакват предсрочно напускане на кабинета и онези, които очакват пълен мандат, посочват от "Галъп".

43% от анкетираните споделят мнението, че правителството ще остане на власт до края на мандата си през 2021 г. 29% възприемат опцията "до евроизборите", а 15% - до местните избори през 2019 г.

Данните са от независим телефонен сондаж по панелна методика, проведен в периода 28-30 ноември сред 801 души в цялата страна. Възможното отклонение е ±3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво да участвам в протест? За да дойде БСП на власт ли? Хехеее, вие за балъци ни взехте! Ако искам България да стане руска губерния и да излязе от ес, тогава ще участвам и ще вея бaйряци! Но аз не искам! БСП руската партия като дойде ще окраде държавата, ще се наплюска, ще се из...ди и ще си отиде! Както ВИНАГИ е правила! Ей това е истината.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друга опорна точка на гербавите ***: всеки, който протестира против наглото им и просташко управление е от БСП и е платен!Ами не щем и БСП за ваша изненада.
30
4
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
..Що ,бе 27.....КАТО СТАНЕШ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР , У СЛАМЕНА КОЛИБА ЛИ ШЕ ЖИВЕЕШ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА....КОГО ЛЪЖЕШ СЕГА .......МЕНЕ ИЛИ СЕБЕ СИ...????!!!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ и Домусчиев да събират 20 000 башибозук от Лудогорието и да тръгват за Франция и спасят кожата на Макрон !
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не се бях сетил, че няма кой да дойде по-добър от Батко!Върхът на умственото развитие на една нация!
27
1
 
5
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 5 години
Не съм съгласен с нищо от написаното дотук.
26
2
 
2
 
! Отговори
До банков директор преди 5 години
Добре правиш.
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестирате срещу какво ? Кой си мислите,че ще дойде на власт и ще ви направи стандарта като на немци,англичани....Съгласен съм за протести срещу социалната политика,но стоя твърдо зад мнението си,че към този момент ,стандарта на живот в България е най-висок от 89г.На БСП им сърбахме попарата.Между другото,точно Овчаров подписа за южен поток....само напомням
24
6
 
9
 
! Отговори
АБЕ , СМОТАНЯЦИ... преди 5 години
...И НА НАС НИ Е ТРУДНО В ЖИВОТА --АМА СЕ БОРИМ И НЕ ЧАКАМЕ НЕКОЙ .."ДА НИ ДАДЕ" , "ДА НИ НАХРАНИ" , "ДА НИ НАПОИ"...ИЛИ "ДА НИ ОБЪРШЕ ***".....КАТО НЕ МИ СЕ ПЛАЩА "РЕАЛНО" ЗА ПОЛОЖЕНИЯ ТРУД ---ВЗИМАМ СИ ШАПКАТА И СИ ОТИВАМ...!!!!!СВЕТА Е ШИРОК И ВЕЛИК и ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ !!!!/...нито София ...нито България са центъра на Света.../
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите *** постоянно пробутват лъжата, че всичко е заради доходите. Нагли и смешни сте. Доходите не ме карат да одобрявам "безвъзмездното" живеене на финансовия министър у кръстника му.
22
4
 
11
 
! Отговори
??? преди 5 години
800 човека голямо проучване сте направили всеки втори *** с феисбук мойе да направи същто. питаите 10000 20000 50000 хиляди тогава ми говорете за пручвания. или герб само за това плаща?
21
5
 
14
 
! Отговори
До бай ганьо преди 5 години
Лъжеш! Аз съм адвокат от 25 години, имам чудесна квалификация и добър стандарт, но протестирам категорично против скандалните наглеци в управлението!
20
15
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
При демокрацията умните и кадърните хора с кфалификация са добре и имат стабилни доходи, само мързеливците и некадърниците са бедни и протестират.
19
17
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
оставам с впечатлението че основната маса стачкуващи са без занаят,квалификация или сериозна доходоносна професия,хора под тези 3 определения никога няма да имат качествен живот до като разчитат на някого а не поемат контрол върху живота си,забелязвам че амбициозните с добра квалификация не се оплакват и не задължително искат да работят за някого . няма страна където ниско квалифициран труд да осигурява добър доход казано директно.всеки може да протестира но не всеки може да има решение на пробл
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички се кланят на Тиквата и на турците и нищо няма да стане.
17
11
 
4
 
! Отговори
Шеф преди 5 години
Всеки работник може по-всяко време да дойде при шефа и да поиска предоговаряне на договора си с по-високо заплащане. Сега има свобода и демокрация. Ако не получи пак е свободен да избира - да го преглътне и да продължава да работи на същото заплащане или да подаде заявление за напускане и да отиде при друг работодател или на Запад да работи за по-високо заплащане. Никой не е задължен насила да работи на ниска заплата при свободата и демокрацията.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези 4 % и другите 15 % дето викат че добре, са ясни, колерира добре с процентите на ГРЕБ около 20%, така че гербаджийчетата, както и да се кривите, гъзовете ви личат.
15
2
 
8
 
! Отговори
Властта преди 5 години
Протести - може. При демокрацията и свободата протести може. Властта ще изслуша народа, ще си води записки си исканията - нали за това е властта, за това има свобода и демокрация днес, за да могат хората да протестират - вече 30 години хората са свободни и се възползват от правото си да протестират по всякакви поводи - свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека, демокрацият даде на народа най-висшето благо!
14
7
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
" ВДИГАЛИ СЕ БИЛИ ЦЕНИТЕ"...??!!!ГЕ ВИНАГИ СЕ ВДИГАТ , БЕ НАИВНИКО....НЕМА СВАЛЯНЕ ВЕЧЕ!!!!АМИ , ХОДИ ПРИ ШЕФА СИ И ИСКАЙ И ТИ ....ДА ТИ ВДИГНЕ ЗАПЛАТАТА ,БЕ.....!И ШЕФА ЛИ ТИ Е БЕДЕН , КАТО ТЕБЕ ,БЕ....??!!!Я , СЕ ОГЛЕДАЙ И ВИЖ , ....КОЙ--КАК ЖИВЕЕ...!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стани да седна не