Банев-младши: Баща ми ме прати в ада, след като се разсинових от Евгения!

Николай не знаел за милиардите, смята баща си за жертва
Обновена: 8 дек 2018 18:38 | 8 дек 2018 18:36, Веселина Йорданова
103
Банев-младши: Баща ми ме прати в ада, след като се разсинових от Евгения!
Снимка: архив, БулФото

Синът на Николай Банев заяви, че е некоректно като фалшива новина твърдението, че е "основен свидетел" срещу баща си в обвинението на спецпрокуратурата за пране на пари.

Още по темата
Николай Банев-младши, който е син на Дочка Банева, починала от рак преди 13 години, пише в писмо до "24 часа", че няма никакъв контакт с баща си.

"Тъй като след като се разсинових от Евгения Банева, той ме затрупа със среднощни електронни писания и заплахи, в които ме изпращаше в "деветия кръг на ада" (цитатът е точен). До този момент не знаех почти нищо за полагащото ми се като наследство от починалата ми на 31.08.2005 г. майка. Впоследствие научих, че аз и сестра ми Раиса сме били подложени на множество опити за измама", обяснява Банев-младши.

Той допълва, че за всичко това вече има прокурорски и следствени действия, които се намират в различни фази.

"Що се отнася до обвиненията на Специализираната прокуратура за над 1 милиард, веднага след ареста на Евгения и Николай Баневи във Франция, аз бях призован за разпит, заедно с много други хора. Да, казах само истината! Да, известно ми беше, че съществуват офшорни фирми, управлявани от баща ми и Евгения Банева. Това го знае целият български народ още от времето, когато гръмна "Панама гейт". Дори Евгения обясни по много медии, че това било световна практика", пише той в писмото.

Николай Банев-младши заявява, че свидетелствал искрено пред държавното обвинение, но не като основен свидетел.

Той не знаел за "никакви милиарди" и смята баща си също за жертва на Евгения Банева, без да го оправдава. Синът посочва още, че ще търси всички свои права като наследник на майка си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи бившата секретарка иска да излиза да се грижи за някакви деца, ама те не искат тя да се грижи за тях. Да ви имам ценностите на бг бизнесмените. Жена му починала и на него му се привидял терен за секлецарката. Кашмер, както се казва на северозапад