Как да намерим мотивация да се развиваме?

Все повече хора се чувстват обезверени и нямат перспектива
Обновена: 10 дек 2018 20:17 | 10 дек 2018 20:13,
11

В днешното забързано ежедневие все повече хора изпадат в безпътица - чувстват се демотивирани, безперспективни, а всичко което правят, сякаш никога не е имало смисъл. На фона на всичко това през последните години мотивационните лектори стават все по-голям хит.

В края на годината всеки прави равносметки - какво сме постигнали, какво сме пропуснали. Поставяме си и цели за догодина, по-голямата част от които едва ли ще изпълним.

Къде се крие разковничето към вътрешната мотивация и каква е тайната на успеха и можеш ли да успееш, дори и да си от квартал Факултета - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на Максим Асенов.

Всеки човек има нужда от някой, който да го напътства и да сподели личния си опит за това как е успял в живота смята младежът.

"Успехът не се измерва само в пари, а и в свобода и това да можеш да си позволиш да живееш живота, за който мечтаеш. Успехът не е свързан с пари, защото за някои това не е ценност", каза още Асенов.

Според него повечето хора не са си поставили цел и това е причината за неуспехите и демотивацията.

"Мечта без план е много вероятно да не се сбъдне", заяви в предаването младежът.

Как се извървява пътя от Факултета до успеха?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели: 1.Добро възпитание,особено през първите 7-зависи изключително от родителите.2.Добро образование и продължаване на възпитанието-процесът вече е двустранен.3.Добра квалификация-зависи от субекта.4.Повишаване на квалификацията-зависи от субекта.5.Придобиване и на друга квалификация,ако не пречи на първата и по възможност достигане на експертно ниво.Не е лесно,но след преминаване на точка 5-кинтите идват сами!Ненапразно е казано,че човек е толкова велик,колкото са големи мечтите му!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При всяко тяло действат центробежни и центростремителни сили. Ако центробежните сили са по-силни, тялото постепенно се разпада. Ако центростремителните сили са по-силни, тялото продължава да акумулира енергия отвън. Купуването на вещи само по себе си не е развитие, може да е желание за запазване на постигнатото с труд с цел оцеляване, но не е развитие. Майкъл Джексън, Елвис Пресли ... все са били много богати, но не може да се говори, че богатството ги е развило като личност, следва *** смърт
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 4Значи никога не ги постигаш.Какъв е смисълът да са ти цели?Все едно да гониш вятъра.
8
1
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Всички мечти се постигат с пари, иначе си остават само мечти.Не го слушайте тоя от статията. Сигурно е написал книга и иска да му я купуват хората. С пари не може купи човек само по-дълъг живот и истинска любов. За много хора обаче любовта не е толкова важна.
7
4
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Винаги си поставям цели, които са по-високи от възможностите ми. Това ме мотивира да уча и да се развивам, за да ги постигна. Рядко постигам 100% от поставената си цел, но с много труд и упоритост постигам неща много над възможностите си в момента, в който поставям целите си. С ниски цели или цели на нивото на възможностите си не стигаш доникъде, не се развиваш.
6
1
 
7
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Аз се чуствам точно така, работя, плащам си разходите, излизам от време на време и така от няколко години и започвам да чуствам че буксувам на едно място, без да знам какво ми липсва и към какво да се насоча.Като говоря с познати ме питат "Какъв ти е проблема, живееш си ОК?"
5
0
 
13
 
! Отговори
Sniper преди 5 години
След като си набележите цели, дишайте равномерно, докато натискате спусъка.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставянето на реални и изпълними цели води до някакъв прогрес.Какво значение има ако си добър професионалист но караш стар голф ?Има една стара шотландска мъдрост : Безспорно парите не носят щастие но някак си е по-комфортно и уюутно да седиш в Мерцедес-Бенц отколкото на пейка на улицата."
3
3
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
С тия ниски цели до никъде няма да стигнеш.Трябва ти нещо по сериозно. Постави си за цел да станеш умен и образован човек, специалист и професионалист в някоя област. И ако си работен и не те мързи, те от самосебеси тия материалните работи и играчките сами ще дойдат при тебе или просто ще ги придобиеш лесно преди да се усетиш.Ако само преследваш материалните цели без реален план за тяхното постигане това води до "под кривата круша" . Или там където се намира над 80% от населението.
2
1
 
12
 
! Отговори
Шофьорът на Тато преди 5 години
Целите, които трябва да си поставя човек трябва да са постижими. Ето например бидона от банкя си е поставил за цел да стане милиардер и го постигна. Просто бидонът е напорист, безскрупулен, злобен, отмъстителен и страхлив, а това са качества, които е преценил, че ще го направят милиардер и както виждате е успял.Поуката:Ценете си качествата и се надупвайте на който трябва. Така ще си изпълните мечтите си.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставете си цели.Например-искам да си купя мерцедес.Искам да си построя къща.Искам да имам скъпи дрехи.Искам да мога да вдигам 150 от лежанка.Искам да имам красива жена/мъж.Или някакви такива неща.Постигайки целите си ще бъдете по-щастливи.Ако това не помага намерете си някой дилър купете си малко екстази и рестартирайте психиката.Все нещо ще помогне.