Таксиджиите бесни, държавата ги неглижирала

Готвят протест – искат високи тарифи и нови стоянки
12 дек 2018 11:45, Нели Христова
60
Таксиджиите бесни, държавата ги неглижирала
Снимка: Pixabay

Нов протест се организира в столицата. На улицата ще излязат таксиметровите шофьори, които са недоволни от пренебрежението на държавата към сектора им. Сред техните искания са опресняване на принципите, по които се формира тарифата им, както и засилване на контрола спрямо стоянките.

Още по темата

"Протестът ще бъде днес на ул. "Московска" пред Общината. Те не искат да разговарят с нас. Ние ще продължаваме с протестите. Управлението е алогично. Казват, че оставят пазарът сам да се регулира. Но как да се регулира сам, като има закон за формиране на тарифите. Този закон трябва да предпази шофьорите от формирането на ниски цени. Лошо е ние да казваме как трябва да бъде. Държавата има своите изградени органи, които получават заплати. Нека бъдат така добри да си свършат работата", обясни Драгомир Петков от Националния таксиметров синдикат(НТС) пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че след като живеят в Европа, таксиметровите шофьори търсят средноевропейски цени. Техните доходи не съответствали на разходите им, които също били средноевропейски.

"Мястото за изчакване на клиенти е нашето работно място. Нека да се уважава. Настояваме за повече регулация, защото иначе ще настане законът на джунглата. Готови сме дори на гладна стачка", посочи още Петков.

Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат отбеляза, че от началото на септември пишат до транспортната комисия, но не получават никакво внимание и никакъв отговор.

"Трябваше да се изготви доклад, за който държавата плати, но никой не го коментира. В момента минимална тарифа не е въведена. Общината въведе само таван. Такситата са малък, дори среден бизнес. Който не би следвало да се регулира от държавата. Но се. Законите целят да ни предпазят от дъмпинг, но законите не са обновени. Никой не се съобразява със стоянките. Тези места са отредени за нас, за да не пречим на движението и гражданите. Не бива да бъдем оставяни да работим извън закона. Готови сме да направим национален протест. Поскъпването на хляба се отразява и на нас", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
понеже преди 5 години
До Анонименси анонимен, ще ти каже едно, най мразим анонимните онанисти
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Най-мразя бакшишии. Нагли , недоучени и глуповати"Глуповати, глуповати, ама са много оправни да те излъжат в парите.Най-често нямат да върнат.
50
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В последно време като поръчваш такси по телефона трябва задължително да заявиш, че не искаш ром, защото те преобладават като таксиджии.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-мразя бакшишии. Нагли , недоучени и глуповати. Каквото и да реват съм против тях.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поскъпването на хляба се отразява и на нас", заяви той.ми стойте гладни бе
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСамо космонавтите не са излизали да протестират от далновидното управление на тиквунтака е, засега само пeдeрaститe излизате да протестирате + платената червена сгaн.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не държавата не ги неглежирва по скоро ги игнорва защото няма много фъндинг за таксиджий-карабайлъ. Така трябва да пише на новия дебилски-български.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гено"На всички коментиращи и плюещи таксиметържиите - по една яка помпа на следващото возене."---Ами, ако някой от "коментиращите и плюещите" ти навре на теб помпа някъде отзад?Над 70% от таксиджиите са с адресна регистрация във Факултета, Филиповци, Бусманци съмнително "хигиенизирани" и сериозно ухаещи. Колите им са с траен "аромат" на пепелник, но чалгата им е наред издънена докрай.
44
1
 
11
 
! Отговори
G.Ivanov преди 5 години
Пак ли вие бееееее ......има ли нещо от което сте доволни в този живот и тази държава Сложете си по една голяма талебела на стъклото -возя за 10лв на км и като минат 10 дни ще возите и за 0,10ст на курс Като не можете да оцелявате защо сте още в такситата ,нима е единственатра работа в света или само тя ви дава най мързеливия начин за печалба
43
0
 
13
 
! Отговори
А не искат ли преди 5 години
случайно да се изкъпят, да си обуят дълги ***, да не дънят чалгата на МАХ и да не ми отказват курсове, които не са до Пазарджик на нощна тарифа. Да си плащат данъците е екстра, за която дори не смея да мечтая. Като не им харесва да въртят геврека да си намерят друга работа.
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само космонавтите не са излизали да протестират от далновидното управление на тиквун
41
12
 
2
 
! Отговори
Гено преди 5 години
На всички коментиращи и плюещи таксиметържиите - по една яка помпа на следващото возене.
40
1
 
12
 
! Отговори
ЦЦ преди 5 години
Таксиджиите са НАЙ-ДОЛНАТА прослойка на обществото - в буквален смисъл! Долни циркаджии и измамници, помпачи, бездарни.
39
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ГеноКазах ти, бъркаш в джоба на панталона и каквото хванеш, твое е!
38
0
 
8
 
! Отговори
някой преди 5 години
До ГеноКато не си учил, Ша са редиш навсякъде!
37
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ГеноБоли ме оная работа, че си таксиметров шофьор! Като ти е тежко и даваш акъл, защо не станеш миньор?
36
0
 
2
 
! Отговори
До Гено преди 5 години
От авробионите ви получих алергия
35
27
 
2
 
! Отговори
Гено преди 5 години
И малките курсове за по 5 лева не се взимат, щот аз примерно съм застанал в редичка на съдебна палата и ми идва някой скъсан да го карам на 2 километра. Е как няма да го изгоня, нали после пак ша трябва да са наредя отзад на редичката да чакам дедовия. Научете се клиентите, за къс курс си поръчваш по телефона или бецален тройно. От стоянка в центъра ша земаш за минимум Люлин или Младос.
34
25
 
3
 
! Отговори
Гено преди 5 години
Я се спрете малко ве ей. Аз съм таксиметров шофиор. Що не станете и вий кат е толкова хубаво а. Ела да яидиш какви клиенти всеки ден возя, полвината баня не са виждали от седмица. Не отричам, че помпим сметката и не връщаме стинки. Ама това е щото са ниски таксите, а децата вкъщи се в ръцете на гледат. Кат искате евфопейска уалуга ще си плащате по европейски
33
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До ПредприемачПоздрави приятелю , ама мноооого си прав за бакшишите )))