Няма страшно. Това е просто любов! Билбордове влудиха мрежата

Разгорещени дискусии "За" и "Против" джендър пропагандата
Обновена: 18 дек 2018 22:03 | 13 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
462

Снимка: Facebook и Нова Варна

Скандални билбордове с гей пропаганда разгневиха в последните дни жители на няколко големи града у нас. Прегърнали се еднополови двойки са заснети в гръб на фона на ключови сгради - Народното събрание, Народния театър "Иван Вазов", НДК.

А посланието е: "Няма страшно. Това е просто любов". В долния край е мотото на ЛГБТИ общността "Различни хора, равни права" и знакът на ЕК.

Във Facebook билбордове предизвикаха разгорещени дискусии "За" и "Против".

Повечето потребители са недоволни, защото провокативната "реклама" е поставена на ключови места.

Във Варна е на булевард "Васил Левски", близо до Майчин дом, и на бул. "8-ми Приморски полк".

В Бургас - три билборда са поставени на булевардите "Ст. Стамболов" и "Индустриална", в непосредствена близост до Технополис, Второ РУ на МВР и Мол Бургас Плаза, разбираме от мрежата.

Заради вълната от обществено недоволство от Община Варна съобщиха, че започват акция по премахването им. Но варненци явно са изпреварили общинарите и тази нощ скандалните послания са намазани със спрей.

Ето и малка част от коментарите в мрежата: "Във Варна проблемът го решихме с голяямо количество боя...."

Бургас: "Тъй като не смятам за уместно ЛГБТИ посланията да се натрапват по този начин на ДЕЦАТА НИ, още по-малко в месеца на Рождество Христово, писах жалба до Общината на адрес: obshtina@burgas.bg. Ако попаднете и на други такива билбордове в града - моля, споделете снимки и местоположение, за да препратим и тях. Изразете и своята лична гражданска позиция до институциите!"

София: "Преди да ме обвините в расизъм или там, каквото се сетите, споделям този билборд, защото не съм съгласна с него! Всеки е свободен да има каквато иска ориентация, обаче такива реклами няма да търпя, точка!"

"Недопустимо е децата да бъдат така провокативно насърчавани, чрез асоциацията: билборд, реклама, шоколад... или сладолед. А щом е на билборд сред големия град, значи е нормално :-( И не само. Значи още, че е модерно и щом е модерно, трябва да се пробва :-( Това най-много ме притеснява."

От пост на писателя Александър Урумов във Facebook става ясно, че: "10 хиляди евро последователно са предложени на няколко рекламни агенции в София за аутдор рекламата за джендър-пропагандата. Нито една от тези агенции не е приела тази отвратителна, провокативна кампания - въпреки стагнацията в този сектор. В една от тях ми казаха: "Предпочитаме да изгубим пари, но не можехме да приемем тази поръчка. Ние също имаме деца, които ще гледат тези билбордове".

"Все още има хора с ценности, за които децата са по-висша ценност от 30-те сребърника на злото", обобщава творецът.

А журналистът Петьо Блъсков пише в пост: "Драги български европейци, платихте ли си данъците? Отлично! Ето тук можете да видите нагледно за какви жизненоважни каузи се изразходват вашите пари. Освен за издръжката и джобните на 2 милиона северноафрикански "клети бежанци", в момента протича изключително важна масирана медийна кампания. Във всеки голям град на България са инсталирани билборди, от които ни залива светлината на хомосексуалната любов. Платената от Европейската комисия агресивна хомо реклама иде да ни каже, че вече отношенията мъж - жена не са евро коректни. Такива вече кучета ни яли. И никой няма да дава пари от общия чувал, за реклама на традиционното семейство."

От социалната мрежа става ясно, че кампанията е дело на GLAS Foundation, а целта - за повече разбиране и толерантност. Планувано е билбордовете да бъдат поставени паралелно в Бургас, София, Варна и Пловдив до края на януари 2019.

Ето и коментари от страниците на фондацията:

"С риск да прозвуча като хейтър... но мое мнение. Българското общество вижда Евгени Минчев, Азис, Кулагин и други "VIP"-ове и на база тях изграждат картинката си за цялата LGBT общност. Да бъда честен гледайки най-изявените хомо хора по медиите и аз бих задраснал плаката... Но това е друга тема".

"Разберете трябва да бъдел доста смели, умни и "изобретателни" в подхода си. Нима някъде по света някой е получил права и уважение от едното нищо, навсякъде са работили и са се борили за това. А ние какво, правим си някакви билбордове, които най-вероятно са и фотошоп (нищо лошо), показваме най-лошите страни на обществото си и си организираме мини събития за нас си. Съдбата обича смелите мили мои, докато мишуваме, ще бъдем третирани като мишки и различни. Съжалявам, но това е жалката реалност в БГ - борим огъня с юмруци".

"Снимките от билбордовете са реални, от България, и не са монтаж", "Реално тази част от обществото над 30 години прави само едно - тъпче и се обединява основно за хейт!"

Билбордът е по проект, финансиран от ЕК – "Заедно за правата на ЛГБТИ в България", казва Моника Писанкънева, един от експертите, работил по него, която е активист във Фондация "Ресурсен център - Билитис" и един от организаторите на "София прайд". Целта на кампанията - да се променят обществените нагласи в обществото.

"Ние очакваме подкрепа, някой трябва да подготви обществото да живее с представители на ЛГБТИ. Използвали сме умерени и скромни визии, не показваме секс или целувки дори", настоява тя.

Редакцията на Dnes.bg припомня, че под натиска на обществото в началото на годината правителството се отказа от ратификация на Истанбулската конвенция, чрез която се налагаше джендър идеологията. През юли Конституционният съд отхвърли Конвенцията, като реши, че тя размива границата между двата пола и не съответства на Конституцията на Република България. А по думите на външния министър Екатерина Захариева заради България целият ЕС няма може да я прилага. Явно след законовата забрана джендър пропагандата търси "по-меки" начини за влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно, перверзията просто ще ни обезличи.Това е просто любов, безплодна.
5
6
 
46
 
! Отговори
Не на ИК преди 5 години
За тези, които не са наясно, *** обучението в училищата не цели просто да се бори с половата дискриминация, а представя сексуалните отклонения и разстройствата на половата идентичност за нещо нормално. Намерете в интернет статията на "Дойче Веле" за *** обучението в Германия!
4
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината е фалшива. Проучват мнението на хората по този въпрос. Но тава не е нещо, което се купува от магазина, че да му правят реклама. Престанете да пишете фалшиви новини, ако искате да ви четат сайта.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Блица писаха,че били във Варна и Бургас,ама скоростно ги свалили!
2
6
 
29
 
! Отговори
баси продажниците преди 5 години
Никакви обществени нагласи няма да промените!Внимавайте,ама много,да не си промените снимките на личните карти!Че има и по-лошо!
1
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм виждал такива билбордове, това е фалшива новина.