Няма страшно. Това е просто любов! Билбордове влудиха мрежата

Разгорещени дискусии "За" и "Против" джендър пропагандата
Обновена: 18 дек 2018 22:03 | 13 дек 2018 14:15, Анисия Иванова
462

Снимка: Булфото, Нова Варна

Скандални билбордове с гей пропаганда разгневиха в последните дни жители на няколко големи града у нас. Прегърнали се еднополови двойки са заснети в гръб на фона на ключови сгради - Народното събрание, Народния театър "Иван Вазов", НДК.

А посланието е: "Няма страшно. Това е просто любов". В долния край е мотото на ЛГБТИ общността "Различни хора, равни права" и знакът на ЕК.

Във Facebook билбордове предизвикаха разгорещени дискусии "За" и "Против".

Повечето потребители са недоволни, защото провокативната "реклама" е поставена на ключови места.

Във Варна е на булевард "Васил Левски", близо до Майчин дом, и на бул. "8-ми Приморски полк".

В Бургас - три билборда са поставени на булевардите "Ст. Стамболов" и "Индустриална", в непосредствена близост до Технополис, Второ РУ на МВР и Мол Бургас Плаза, разбираме от мрежата.

Заради вълната от обществено недоволство от Община Варна съобщиха, че започват акция по премахването им. Но варненци явно са изпреварили общинарите и тази нощ скандалните послания са намазани със спрей.

Ето и малка част от коментарите в мрежата: "Във Варна проблемът го решихме с голяямо количество боя...."

Бургас: "Тъй като не смятам за уместно ЛГБТИ посланията да се натрапват по този начин на ДЕЦАТА НИ, още по-малко в месеца на Рождество Христово, писах жалба до Общината на адрес: obshtina@burgas.bg. Ако попаднете и на други такива билбордове в града - моля, споделете снимки и местоположение, за да препратим и тях. Изразете и своята лична гражданска позиция до институциите!"

София: "Преди да ме обвините в расизъм или там, каквото се сетите, споделям този билборд, защото не съм съгласна с него! Всеки е свободен да има каквато иска ориентация, обаче такива реклами няма да търпя, точка!"

"Недопустимо е децата да бъдат така провокативно насърчавани, чрез асоциацията: билборд, реклама, шоколад... или сладолед. А щом е на билборд сред големия град, значи е нормално :-( И не само. Значи още, че е модерно и щом е модерно, трябва да се пробва :-( Това най-много ме притеснява."

От пост на писателя Александър Урумов във Facebook става ясно, че: "10 хиляди евро последователно са предложени на няколко рекламни агенции в София за аутдор рекламата за джендър-пропагандата. Нито една от тези агенции не е приела тази отвратителна, провокативна кампания - въпреки стагнацията в този сектор. В една от тях ми казаха: "Предпочитаме да изгубим пари, но не можехме да приемем тази поръчка. Ние също имаме деца, които ще гледат тези билбордове".

"Все още има хора с ценности, за които децата са по-висша ценност от 30-те сребърника на злото", обобщава творецът.

А журналистът Петьо Блъсков пише в пост: "Драги български европейци, платихте ли си данъците? Отлично! Ето тук можете да видите нагледно за какви жизненоважни каузи се изразходват вашите пари. Освен за издръжката и джобните на 2 милиона северноафрикански "клети бежанци", в момента протича изключително важна масирана медийна кампания. Във всеки голям град на България са инсталирани билборди, от които ни залива светлината на хомосексуалната любов. Платената от Европейската комисия агресивна хомо реклама иде да ни каже, че вече отношенията мъж - жена не са евро коректни. Такива вече кучета ни яли. И никой няма да дава пари от общия чувал, за реклама на традиционното семейство."

От социалната мрежа става ясно, че кампанията е дело на GLAS Foundation, а целта - за повече разбиране и толерантност. Планувано е билбордовете да бъдат поставени паралелно в Бургас, София, Варна и Пловдив до края на януари 2019.

Ето и коментари от страниците на фондацията:

"С риск да прозвуча като хейтър... но мое мнение. Българското общество вижда Евгени Минчев, Азис, Кулагин и други "VIP"-ове и на база тях изграждат картинката си за цялата LGBT общност. Да бъда честен гледайки най-изявените хомо хора по медиите и аз бих задраснал плаката... Но това е друга тема".

"Разберете трябва да бъдел доста смели, умни и "изобретателни" в подхода си. Нима някъде по света някой е получил права и уважение от едното нищо, навсякъде са работили и са се борили за това. А ние какво, правим си някакви билбордове, които най-вероятно са и фотошоп (нищо лошо), показваме най-лошите страни на обществото си и си организираме мини събития за нас си. Съдбата обича смелите мили мои, докато мишуваме, ще бъдем третирани като мишки и различни. Съжалявам, но това е жалката реалност в БГ - борим огъня с юмруци".

"Снимките от билбордовете са реални, от България, и не са монтаж", "Реално тази част от обществото над 30 години прави само едно - тъпче и се обединява основно за хейт!"

Билбордът е по проект, финансиран от ЕК – "Заедно за правата на ЛГБТИ в България", казва Моника Писанкънева, един от експертите, работил по него, която е активист във Фондация "Ресурсен център - Билитис" и един от организаторите на "София прайд". Целта на кампанията - да се променят обществените нагласи в обществото.

"Ние очакваме подкрепа, някой трябва да подготви обществото да живее с представители на ЛГБТИ. Използвали сме умерени и скромни визии, не показваме секс или целувки дори", настоява тя.

Редакцията на Dnes.bg припомня, че под натиска на обществото в началото на годината правителството се отказа от ратификация на Истанбулската конвенция, чрез която се налагаше джендър идеологията. През юли Конституционният съд отхвърли Конвенцията, като реши, че тя размива границата между двата пола и не съответства на Конституцията на Република България. А по думите на външния министър Екатерина Захариева заради България целият ЕС няма може да я прилага. Явно след законовата забрана джендър пропагандата търси "по-меки" начини за влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
2
 
4
 
! Отговори
АХА преди 5 години
Пропаганда чиято цел е подмяна на българския поглед на нещата с чужд такъв(глобалистки).Целта е разбиване на семейната единица за още по лесен контрол върху отделните индивиди.В богатия западен свят вече са стигнали до десетки на брой полове,няколко различни на брой сексуални ориентации и тн.Аз не вярвам,че се инвестират толкова много пари само за толерантност.По -скоро глобалистите искат да ни сринат демографски и морално умишлено...Съпротивлявайте се с тази мерзост...
305
4
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Пешо 'плоскоглавата газета' бил възмутен - неговите данъци едва ли не крадяла Гейропа и пилеела за хомо-пропаганда.Слушай и пълней..
304
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не разбират(за съжаление!) от думи! Агресивно натрапват заболяването си на другите!! Ако зависеше от тях и наложат своята "просто любов", животът на Земята ще свърши за едно поколение!!! Ако не защитим(а това може да стане само СИЛОВО) децата и внуците си от тяхната нагла пропаганда(парите и "медииките" са в техни ръце) нас "хетерогенните" нормални хора ни чака ИЗЧЕЗВАНЕ!!!!
303
4
 
8
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 5 години
Не мога да разбера как толкова много разврат е стоял години наред в сянка?не вярвам всичките от от другия бряг да са действително такива. Мисля, че от свободия хората забравиха за какво са създадени на земята. Жените все повече се натрапват с еманципацията и заемат ръководни постове, мъжете пренебрегват кавалерството(то вярно на кого да го доказват). скъпи жени, нали бяхте нежен пол, останете си такива, пазете мъжете, ще имате нужда от тях.
302
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те знаят, че са ненормални и това ги комплексира.Затова се мъчат най-напред себе си да убедят, че са като другите.
301
19
 
8
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Животът би бил чудесен ако всички българи (дори и аз) се затрият от земята. Българина, най-долната раса из цялата галактика. Отвратен съм. Много жалко за историята ни. Ще ми се България никога да не е съществувала. То не бяхте расисти, то не бяхте хомофоби. Пазели си децата. Умрете и вие и вашите непланувани и случайно заченати деца!
300
6
 
13
 
! Отговори
напълно неутрален преди 5 години
ВЕДНАГА ДА СЕ НАМЕРЯТ ВИНОВНИТЕ ЗА ТАЗИ ГНУСНА САТАНИНСКА ЗЛОДЕЙНА ПРОПАГАНДА И ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ
299
4
 
4
 
! Отговори
Любов и още нещо преди 5 години
Защо чета толкова омраза, защо никой не мисли, искате да сте свободни, но във вас виждам нещастни овчици, които пуснати свободно да пасят се страхуват от самите себе си. Да обичаш, да те обичат това е живота. От къде идва любовта е Божие решение, а не болест, или вашите гадост които пишете. Уважавайте любовта на хората около вас, и не се срамувайте от вашата. Две жени могат да бъдат и красота и експлозия. Двама мъже, те трябва да имат поведение на мъже и тогава ще има щастие за жените.
298
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичайте се, любете се помежду си, но защо непрекъснато ни се натрапвате! Защо искате да го лансирате като на-важният въпрос в държавата!
297
1
 
1
 
! Отговори
hmmm преди 5 години
Какво бях написал толкова, че ми изтрихте коментара?
296
1
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОВА Е ПРОСТО ПРЕГАЗЕН БИЛБОРД DONT WORRY
295
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 304а ти колко деца имаш? явно не си застаряваща лелка..., или според ЛГБТ децата не са нужни? или е ок да вземете някое дете и да го напраите и него хомо,като всички станем хомота откъде ще идват децата. хубаво е, че си се махнал от България, ако всички българи бяха като теб намаше да имаме 1300 г.история. Кажи къде си, за да може всички като теб да напуснат! И без това сме в демографска криза
294
0
 
1
 
! Отговори
От 308 преди 5 години
Говорех за 304, моя грешка.
293
2
 
11
 
! Отговори
Роки преди 5 години
Ако хапвате в Макдоналдс риска да станете гей нараства с 10%.
292
3
 
1
 
! Отговори
Спас преди 5 години
Обява: лезбиец оправя лезбийки и други неоправени висшистки.
291
3
 
18
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Да парадираш със сексуалността си е нищо повече от емоционален комплекс,висока степен на потиснатост,иначе нямаше така да издевателстват над обществото.Който е доволен от живота си,не занимава със себе си другите.На всички ни е заложено да се възпроизвеждаме,дар от природата,останалото е слаб характер.
290
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такива моменти осъзнавам, че съм взел правилно решение да напусна България. Всяка нормална държава приема хора с различна сексуална ориентация, само ние не можем. Е, затова ще сме на това положение, на което сме. В 21-ви век, застаряващи лелки пишат как не искат децата им да виждат тези плакати. Повярвайте, ако децата ви са хомосексуални, няма да ги промени вашето пазене, а само ще им създадете комплекси и страхове.
289
4
 
20
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Това какво и с кого вие правите каквото и да е в спалнята си (стига да е в рамките на закона) никои не го касае и никои не ви е ограничил.Затова нямате право да викате, че нямате права.Имате същите права като нас хетеросексуалните.Това, че не ви стигат и искате да имате повече от нас е съвсем друга тема която никога няма да стане факт. Никой не ви е забранил да си родите деца,няма такъв закон,затова каквото сами си направите си е ваше.Но сте длъжни да спазвате нормите и законите като всички нас.
288
4
 
6
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
2. Формулирайте кратки, точни и ясни искания и предложения! Замислете се върху тях и тогава ги предложете за масово обсъждане. *** пример: защо хората са против осиновяване на деца от хомосексуални двойки? По същата причина поради която сме против и осиновяването на деца от педофили. Няма как да дадем права на само на вас. Или на всички или на никои. Това е. Затова формулирайте исканията си така, че да са еднакво приемливи за всички.
287
1
 
11
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Просто го направете както трябва: Покажете, на нас нормалните, че вие така или иначе сте част от обществото ни (без значение дали го знаем или не). Вземете едни палатки, едни столове и маси и седнете кротко в някой парк. Сложете табели (доктор еди кой си, адвокатка еди коя си и тн.) и предложете безплатни консултации на хората. Покажете им, че вие сте също данъкоплатци и, че работите като нас, че живеете като нас. Така няма да провокирате хората да ви гледат с отвращение, а с разбиране.