Починалият в Стара планина – лекар в "Александровска"

Тази неделя д-р Марио Шкодров щеше да навърши 27 години
13 дек 2018 07:20,
41
Починалият в Стара планина – лекар в "Александровска"
Колаж: Facebook

С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…

Това написаха в страницата си във Facebook от съвета на младите лекари в УМБАЛ "Александровска".

Още по темата

Новината за смъртта на туриста бе съобщена вчера, след като близо два дни 30 спасители с кучета издирваха мъжа.

Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ "Готови за успех" в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители.

Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори.

От тази година младият лекар започна да специализира "Спешна медицина" и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ "Александровска".

"Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро… Горди сме, че имахме честта да го познаваме! Поклон пред светлата му памет!", пишат неговите колеги
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Стою 30 Браво Стою, един от малкото смислени коментари.
26
0
 
35
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Не го корете момчето. Никой разумен не тръгва , за да си търси смъртта, инстинкта за самосъхранение е мн. силен .Най-вероятно е планувал бързи действия , но ситуациите са различни в сегашно климатично време.За мен той е един страдалец с изключителна воля- сам , сирак , завършил медицина .Колко са такива , вие познаватели подобни ? Обикновено се срещат обратно- имащи, безволеви ,без хъс в живота, готованци.Бог да го прости !
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Клуб 27Бих дал какво ли не да съм отново на 27 години.И не бих си пропилял толкова глупаво животът.
24
1
 
7
 
! Отговори
аз съм си аз преди 5 години
Според мен такива нещастия трябва да се използват за да се предотвравяват следващи. 1. Да тръгнеш сам не е умна постъпка.2. Да тръгнеш по тъмно не е умна постъпка.3. Да не си носиш външна батерия и резервен телефон ....4. Да не ползваш GPS ...5. Да не носиш запалки и кибрит ....6. Дрехите явно също са му били недостатъчни...7. Храна явно не е имал....Колко още основни положения за пребиваване в планина не е спазил?!?! Или е луд, или е ***, или се е самоубил умишлено. Такъв човек не си го
23
0
 
8
 
! Отговори
Горкият преди 5 години
До Дее*аЗа теб става дума, не за доктора. Искрено ти съчувствам. Дори не мога да си представя колко е труден живота ти с толкова злоба. И колко труден ще става занапред.
22
14
 
5
 
! Отговори
Аха, преди 5 години
До гневнаСтой в Стара планина навън нощем и се оплаквай от съдбата. Съдбата ли кара невежи и неподготвени хора да се правят на велики и да рискуват живота на още хора, които ги търсят? Това е просто надценяване и неправилна преценка на възможностите. Ако и в работата си е бил такъв, значи е спасил доста животи - умирайки млад и не успявайки да обърка пациентите си. Плюйте ме, колкото искате.
21
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До Клуб 27На мен пък ми беше супер. Да ти кажа, винаги е злокобна тази възраст, на която умираш.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анон преди 5 години
Жалко за младия живот, но...Какъв ли лекар би бил, щом е с толкова рисково поведение? В професията си, човек е такъв, какъвто е и в живота.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хижа "Амбарица" пътят и изобщо теренът е изключително труден и тегав. Да не кажем дори, че тази хижа си е трудно достъпна. Важно е човек да прави адекватна самопреценка за възможностите си и за заобикалящите го фактори, а природата и времето са сериозни такива. Жалко е, млад човек, хуманна професия..., да почива в мир!
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТанюКаква е тази крайна отправна точка? Ако си толкова объркан, добре е изобщо да не стъпваш в планината. Обективността се нарича навсякъде хейт вече, а се възхваляват неразумните постъпки. Сума ти народ рискува живота си за да го търси и спаси. Как се губи човек с телефон и gps през 21век?
17
0
 
18
 
! Отговори
Таню, преди 5 години
Всъщност нищо хейтърско няма в повечето постове. Има обективни и разумни такива, съдържащи съжаление за рано заминалия си живот, но и предупреждение, че това е последица от не много разсъдъчно поведение. Нека не затваряме очи пред истината и не наричаме хайтъри хората, които назовават нещата с истинските им имена, само защото съжалението не е единственото, което мислят и чувстват във връзка с този случай.
16
2
 
31
 
! Отговори
гневна преди 5 години
Жалко за младият човек !Съдбата не е била благосклонна към него.
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"...реално означава че е работил срещу банкянския..."Къде тук видя политака, бе? Ненормалник!----------------------Светла му памет на момчето.
14
2
 
25
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Факт е, че Балкана е суров. И на мен ми се е виждал,като разходка в парка, само че воден от приятели с крайна отправна точка някоя хижа. Последните години преходите ми са малко по-некоординирани и се натъквам на редица природни феномени - скоротечни мъгли и температурни инверсии, скелети на нападнати и изядени животни, "шпалири" от хищници... Там горе си е истинската природа. Макар и така казано, хич не съм съгласен с дотук излятия хейт. Дано момчето вече почива в мир, заобиколен от обичните си!
13
4
 
4
 
! Отговори
100ИЛ преди 5 години
Да се разбира - Другарска жалейка
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости момчето
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за младия човек, но както е казал народът "сам човек и за в банята не става, трябва някой да му изтрие гърба" , а ти тръгни декември да газиш Балкана по тъмно.
10
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е бил отдаден на професията си и е помагал на възрастни и болни хора, реално означава че е работил срещу банкянския. Вторият все реве че няма пари за пенсии и прави всичко възможно да ги умори и разтовари социалната система. В този ред на мисли имаме основен заподозрян с мотив.
9
18
 
25
 
! Отговори
Дее*а преди 5 години
Несправедлив е живота, а тия с "бог" дет му използват името за щяло и не щяло, да земат млъкнат, че ще ви се невиди и вярващите.. Непрекъснато си отиват млади и достойни хора, тия религисти дай им само за бог да говорят.. Идете на близките на загиналите да им кажете - спокойно има бог и сега той/тя е на по-добро място... Такъв да ми дойде и каже това в очите и ще му избия зъбките религиозни. А по темата - не останаха лекари в тая страна, та да си позволяваме лукса да губим малкото останали..
8
0
 
66
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Бог да го прости !!! Но през зимата дори и вълците слизат от планината,а не се качват в нея...