Починалият в Стара планина – лекар в "Александровска"

Тази неделя д-р Марио Шкодров щеше да навърши 27 години
13 дек 2018 07:20, Златко Желев
41
Починалият в Стара планина – лекар в "Александровска"
Колаж: Facebook

С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…

Това написаха в страницата си във Facebook от съвета на младите лекари в УМБАЛ "Александровска".

Още по темата

Новината за смъртта на туриста бе съобщена вчера, след като близо два дни 30 спасители с кучета издирваха мъжа.

Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ "Готови за успех" в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители.

Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори.

От тази година младият лекар започна да специализира "Спешна медицина" и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ "Александровска".

"Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро… Горди сме, че имахме честта да го познаваме! Поклон пред светлата му памет!", пишат неговите колеги
 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
До Стою 30 Браво Стою, един от малкото смислени коментари.
30
0
 
34
 
! Отговори
Стою преди 6 месеца
Не го корете момчето. Никой разумен не тръгва , за да си търси смъртта, инстинкта за самосъхранение е мн. силен .Най-вероятно е планувал бързи действия , но ситуациите са различни в сегашно климатично време.За мен той е един страдалец с изключителна воля- сам , сирак , завършил медицина .Колко са такива , вие познаватели подобни ? Обикновено се срещат обратно- имащи, безволеви ,без хъс в живота, готованци.
Бог да го прости !
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Клуб 27

Бих дал какво ли не да съм отново на 27 години.И не бих си пропилял толкова глупаво животът.
28
1
 
7
 
! Отговори
аз съм си аз преди 6 месеца
Според мен такива нещастия трябва да се използват за да се предотвравяват следващи.
1. Да тръгнеш сам не е умна постъпка.
2. Да тръгнеш по тъмно не е умна постъпка.
3. Да не си носиш външна батерия и резервен телефон ....
4. Да не ползваш GPS ...
5. Да не носиш запалки и кибрит ....
6. Дрехите явно също са му били недостатъчни...
7. Храна явно не е имал....
Колко още основни положения за пребиваване в планина не е спазил?!?! Или е луд, или е ***, или се е самоубил умишлено. Такъв човек не си го
27
0
 
8
 
! Отговори
Горкият преди 6 месеца
До Дее*а

За теб става дума, не за доктора. Искрено ти съчувствам. Дори не мога да си представя колко е труден живота ти с толкова злоба. И колко труден ще става занапред.
26
14
 
5
 
! Отговори
Аха, преди 6 месеца
До гневна

Стой в Стара планина навън нощем и се оплаквай от съдбата. Съдбата ли кара невежи и неподготвени хора да се правят на велики и да рискуват живота на още хора, които ги търсят? Това е просто надценяване и неправилна преценка на възможностите. Ако и в работата си е бил такъв, значи е спасил доста животи - умирайки млад и не успявайки да обърка пациентите си. Плюйте ме, колкото искате.
25
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 месеца
До Клуб 27

На мен пък ми беше супер. Да ти кажа, винаги е злокобна тази възраст, на която умираш.
24
0
 
19
 
! Отговори
Адонис преди 6 месеца
Стара планина е границата между топлите южни и студените северни течения и времето е изключително динамично.Температурите могат да паднат с 20 градуса за минути...от +10 до -10 за 30 мин.
23
11
 
6
 
! Отговори
Анон преди 6 месеца
Жалко за младия живот, но...Какъв ли лекар би бил, щом е с толкова рисково поведение? В професията си, човек е такъв, какъвто е и в живота.
22
2
 
2
 
! Отговори
Клуб 27 преди 6 месеца
27 е някаква злокобна възраст много звезди починаха точно на 27.
п.п дори и кода за този коментар почва с 27....
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До хижа "Амбарица" пътят и изобщо теренът е изключително труден и тегав. Да не кажем дори, че тази хижа си е трудно достъпна. Важно е човек да прави адекватна самопреценка за възможностите си и за заобикалящите го фактори, а природата и времето са сериозни такива. Жалко е, млад човек, хуманна професия..., да почива в мир!
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Таню
Каква е тази крайна отправна точка? Ако си толкова объркан, добре е изобщо да не стъпваш в планината. Обективността се нарича навсякъде хейт вече, а се възхваляват неразумните постъпки. Сума ти народ рискува живота си за да го търси и спаси. Как се губи човек с телефон и gps през 21век?
19
0
 
18
 
! Отговори
Таню, преди 6 месеца
Всъщност нищо хейтърско няма в повечето постове. Има обективни и разумни такива, съдържащи съжаление за рано заминалия си живот, но и предупреждение, че това е последица от не много разсъдъчно поведение. Нека не затваряме очи пред истината и не наричаме хайтъри хората, които назовават нещата с истинските им имена, само защото съжалението не е единственото, което мислят и чувстват във връзка с този случай.
18
2
 
31
 
! Отговори
гневна преди 6 месеца
Жалко за младият човек !Съдбата не е била благосклонна към него.
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен

"...реално означава че е работил срещу банкянския..."

Къде тук видя политака, бе? Ненормалник!
----------------------
Светла му памет на момчето.
16
2
 
25
 
! Отговори
Таню преди 6 месеца
Факт е, че Балкана е суров. И на мен ми се е виждал,като разходка в парка, само че воден от приятели с крайна отправна точка някоя хижа. Последните години преходите ми са малко по-некоординирани и се натъквам на редица природни феномени - скоротечни мъгли и температурни инверсии, скелети на нападнати и изядени животни, "шпалири" от хищници... Там горе си е истинската природа. Макар и така казано, хич не съм съгласен с дотук излятия хейт. Дано момчето вече почива в мир, заобиколен от обичните си!
15
2
 
42
 
! Отговори
Fck преди 6 месеца
С Планината шега не бива. Стара Планина е прекрасна ,но и опасна. Малко заслони ,дълги разстояния между хижите. Бързо променящи се условия климатични. Особено зимата и ,като се стъмни бързо е мн лошо. Ако найстина хижаря му е казал да не тръгва значи е трябвало да послуша човека. Да почива в мир ! Кво да кажем повече планината си взима своето.
14
4
 
4
 
! Отговори
100ИЛ преди 6 месеца
Да се разбира - Другарска жалейка
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бог да прости момчето
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жалко за младия човек, но както е казал народът "сам човек и за в банята не става, трябва някой да му изтрие гърба" , а ти тръгни декември да газиш Балкана по тъмно.