Шефът на "Пирогов" за камерите: Ще сме спокойни!

"Ще се повиши контролът. Не става дума да се вижда пациента"
Обновена: 14 дек 2018 09:56 | 14 дек 2018 09:52,
7

Видеоконтрол на входа и изхода на инвазивните кардиологии, като мярка срещу фиктивните пациенти – това предлагат от НЗОК.

Какво показа последният анализ за работата на медицинските заведения у нас, наречен индекс на болниците?

Още по темата

"Аз приемам тази мярка като нещо нормално, защото в "Пирогов" сега навсякъде има камери. Това е двустранен процес. И медиците, и хората могат да са спокойни, ако се случи някакъв инцидент. Едва ли не се прокрадна идеята, че пациентите ще бъдат гледани постоянно. Но това не е така. Единствено ще се повиши контролът. Не става дума да се вижда лицето на пациента или дори самата манипулация", поясни изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той подчерта в "България сутрин", че болниците нямат право да показват манипулацията на видео. Единствено тези операции, които ще се изучават, могат да бъдат излъчвани, но само с подпис и съгласие от пациента, допълни той.

По линия на индекса на болници, проф. Балтов отбеляза, че има ниво на компетентност, което трябва да се спазва.

"Когато един пациент бива опериран от медици без опит – картинката е различна. Само 9% от болниците могат да извършат абсолютно всички манипулации. Малките болници трябва да осъзнаят, че има граници, в които трябва да се поберат. Не може да искат да правят всичко. Годината беше тежка за "Пирогов" и болницата доказа, че работи добре. Ние имаме готовност да дадем работа на колеги, които искат да работят при нас. Детските ни клиники са най-натоварените в цяла София", изтъкна медикът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от подобни идеи - тамън се отървахме от пръстовите отпечатъци, сега пък и камери! Неспазването на Регламент 679/2016 година се санкционира с 20 мил. евро.Здравната каса ли ще плаща ?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да е имал тре телефона.Единият е бил личният му.Вторият служебният.А третият за пряка връзка с Банкнянския бидон за докладване как върви бизнеса с амфети и кога ще отчете парите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Камерите са ненужни. Необходимо е болницата да се снабди с охранители.
3
0
 
4
 
! Отговори
шапшал преди 5 години
Това , което твърди Асанчо Балтов , сам ли си измисли или му го подсказа леля Дияна Енчева Малушева - професорка ортопедка от Институт Пирогов - филиал на врачанската болница.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята за камери е наложителна - това означава сигурност срещу всякакви спекулации.Камерите са необходими и дори задължителни и в училищата, най-вече за спокойствието на малкото деца, които действително искат да учат, средство срещу агресията и безнаказаността на самозабравили се дембели и уругвайци, както и за сигурността на учителите и децата; и така и не е ясно защо баба Такева е против камерите и защо соц-конюнктурата продължава да я търпи.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния герберастки крадльо, сложен до бездънната каца с мед.