За две седмици във ВМА: Трета трансплантация на черен дроб

Реципиентът е 31-годишен мъж, донорът - жена на 54 години
Обновена: 15 дек 2018 12:48 | 15 дек 2018 12:20, Анисия Иванова
3
За две седмици във ВМА: Трета трансплантация на черен дроб
Снимка: ВМА

Трета трансплантация на черен дроб извършиха в рамките на две седмици специалисти от Военномедицинска академия, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Реципиентът е 31-годишен мъж, а донорът - жена на 54 години. Сложната интервенция е била извършена в късния следобед вчера.

Още по темата

По-рано през деня, въпреки сложните метеорологични условия, екипи на ВМА и на УМБАЛ "Александровска" са били транспортирани със самолет C-27J "Spartan" от транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до УМБАЛ "Света Марина" - Варна, където е била извършена експлантацията на органите.

Пациентът е в добро състояние, заявил проф. д-р Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, цитиран от пресцентъра на ВМА.

Ръководството на болницата изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

Екипът на ВМА благодари и на колегите си от варненската болница за доброто сътрудничество, както и на екипите на Военновъздушните сили за бързата и своевременна реакция във всяка донорска ситуация, се казва още в съобщението от болницата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Бившия преди 5 години
Нито е военна, нито е медицинска, нито е академия. По цитат на генерал от резерва, чакал три часа да го прегледат, но цивилнитв го преварили заради клин. пътеки.
2
1
 
3
 
! Отговори
АЛО!!! преди 5 години
Спрете да убивате-некадърници от комсомола и БКП!!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един спасен човешки живот.