Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!

Според премиера имаме най-силните "зелени" в света
Обновена: 18 дек 2018 17:02 | 18 дек 2018 13:45, Веселина Йорданова
339
Борисов за глобата: Не даваме тръбите, у нас не се приватизира!
Снимка: Правителствена пресслужба

Навсякъде се приватизира, в България - не се. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата за глобата от 77 млн. евро от ЕК за Българския енергиен холдинг.

Той отбеляза, че сумата ще бъде платена не от гражданите, а от печалбата на дружествата. Премиерът изтъкна, че преговори с Брюксел са се водили три години, като първоначалната сума е била 300 млн. евро, а после е била намалена на 77 млн.

Още по темата

"Това беше минималната сума, която договорихме, всичко останало беше приватизация на газопреносната система", заяви министър-председателят.

По думите му би било предателство, ако газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата.

"Представете си днес да ме питате защо правителството взе решение да приватизира тръбите и заглавията какви щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България", каза той.

Премиерът заяви още, че страната ни ще поиска допълнителни средства от Европейската комисия, за да продължи да охранява успешно външната граница на ЕС.

Борисов коментира темата пред журналисти след среща на политическите лидери в рамките на форума ЕС-Африка. 

"Досега Африка се подценяваше много. Всички трябва да им помогнем, те самите трябва да си помогнат. Европейската комисия трябва да събере 43 млрд. евро по "Фонд Африка". Само преди стотина години този континент беше колониална собственост и всичките ресурси бяха изсмуквани. България не е била колонизатор, но сме в ЕС и сме съпричастни. Длъжници са на Африка много от европейските държави. Този процес трябва да започне, защото десетки милиони се готвят да мигрират и този процес ще е много тегав за Европа", разясни премиерът.

"Тая тема "Банско" трябва да я развързваме и да стигаме до решения. Ако нашите "зелени" дойдат тук, ще ликвидират целия бранш в Австрия. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света, другаде няма да ги оставят да съществуват. 20 години няма правителство и президент, който да се изправи", каза още Борисов. 

Форумът в австрийската столица е под надслов "Сътрудничеството в дигиталната ера". Днес той бе открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. 

"Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят. Процес, който е прието да се нарича "Индустрия 4.0", а специалистите дефинират като индустриалната революция на днешния ден. И като всяка революция тя носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиката като цяло", отбеляза  Борисов в изказването си на форума на високо равнище, който се провежда във Виена под егидата на Австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Прогноза на Световния икономически форум показва, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват дигитални умения.

"Неслучайно те бяха основен елемент от програмата на триото Естония – България – Австрия и приоритет на Българското председателство", заяви Борисов. Той подчерта, че образованието е в основата на всяка една икономика и благосъстоянието на гражданите.

По думите му точно за това в следващите 2 години България ще инвестира 50 млн. евро от оперативните програми в проект "Образование за утрешния ден", който е насочен към дигитализацията на средното образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е казал МИН.чо в 12:00 криейки се около тоалетните , защото не разбира за какво се смеят и говорят другите . А в 17:00 ЕК МУУУУУУУУ отговори : ,, Никога не сме искали от България да продава тръбите "Това е достатъчно , това е Собственика на ГЕРБ !!!!
265
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 278 АнонименНай добре е да няма нищо в българия и да го удариме само на гей паради
264
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре е да няма внос от Русия на газ и гориво и части за Козлодуй. Със такъв внос ние ще нарушаваме санкции и ще ни очаква глоба.
263
1
 
18
 
! Отговори
Байфуй преди 5 години
На тоя май му е нужен преводач от български на български, защото нищо не му се разбира. Няма структура на мисълта, май и мисъл няма ... Те заради него ни и глобяват. Той не само оставя впечатление, че не знае къде се намира, но и наистина се дъпжи като изтърван. Обаче евала, че нарече Запада колонизатори и кръвопийци!!! Изкефи ме, ама що не им казва да си таковат таковата с тия тръби?! Да даде пример с Украйна. Та нея я четкат, а нас ни ебкат.
262
4
 
17
 
! Отговори
Бай уй преди 5 години
Абе ние като сме член на ЕС за *** ли ни имат, значи? Как ще ни налагат глоба за нещо, което си е наше? Все идно да ме глобят вкъщи, че тръбите ми са си мои!? Ама тия наистина ни имат за член ... Ако Боко е този, според когото съдят за нас, обаче, намирам някакво обяснение на ситуацията. А и друго ... гледам боко движи по тиа форуми с ръце в джобовете, ама с прибран врат в раменете, като че ли го е страх да не ми изпраска некой всеки момент един задвратник. Прилича на двойкаджия, на килимче ...
261
3
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Навсякъде се приватизира, в България - не се. - ВСИЧКИ ВЪРВЯТ НАПРЕД, *** НАЗАД...ТИКВА ТИ РАЧЕШКАТА МОЖЕШ ЛИ ДА Я БУТНЕШ ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ КОМУНИСТ ДЪРТ
260
1
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
че сумата ще бъде платена не от гражданите, а от печалбата на дружествата - ТИКВА Я ДА МИ ОБЯСНИШ:ДРУЖЕСТВАТА СА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА КОЯТО Е НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ/ШОТО АКО ИЗЧЕЗНАТ, ИЗЧЕЗВА И ДЪРЖАВАТА/ , ИЛИ ИНДИРЕКТНО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПРИТЕЖАВАТ ДРУЖЕСТВАТА....КОЙ ПЛАЩА СМЕТКАТА ? ИЛИ ТВЪРДИШ ЧЕ ЧЛЕН 1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ВАЖИ
259
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно ли разбрам несвързаните бъртвежи на този индивид, че заплашва екозащитните организации?
258
0
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Навсякъде се приватизира, в България - не се - ИСКАШ ДА КАЙШ НЯМА СВОБОДЕН ПАЗАР, НЯМА, ДРУГИ ФИРМИ, КОЛКОТО КАЖЕ БЕХ ТОЛКОВА СТРУВА ГАЗА...ТОКА...ВОДАТА
257
0
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
газопреносната система не е собственост на българските граждани и на държавата.-Хмммм БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ БИТУВАТ С РАЗБИРАНЕТО ЧЕ СА "ДЪРЖАВАТА" , А ТИКВАТА СИ ЗНАЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е НЕГОВА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, А БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА "КАТО НА ХОТЕЛ В ТАЯ ТЕРИТОРИЯ И ЩЕ ПЛАЩАТ ЗДРАВО".......ААААА МНОООО СИ ПЕЧЕН ВЕ ТИКВА, ТВА Е КАТО АГИТАЦИЯ КЪМ ПРОЛЕТАРИАТА ....ОТ ТАТО ЛИ ГО НАУЧИ, ДОКАТО МУ МАЧКАШЕ УШИТЕ
256
16
 
2
 
! Отговори
Байно преди 5 години
При комунистите глобата щеше да е 500 млн. Благодарение на Делян Добре, съветниците му и ГЕРБ днес ще платим само 77 млн. Нека бъдем реалисти и оценяваме направеното.
255
12
 
4
 
! Отговори
Блядовете искат преди 5 години
Да фалират Булгаргаз и да ни присвоят тръбите ни!Бойко разкри йодните на кремълския сатана и им попречи!Да живее Св Бойко- спасителят ни от руско енергийно робство!Амин!
254
10
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
До Газпром да плати Плащайте.Нали сте си комунисти."братската Русия" ви изпи кръвта продажна и ви ъправлява до ден днешен. Броя секундите докато ми изтрият коментара.несоциалистически.
253
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умирам от смях. Цензурираха думичката тикв.....к. Нямам думи. Сигурно някой прави странна асоциация с тази дума и затова тя му се струва неприемлива. Ще се пръсна! Разберете, тука говоря за сладка баница с тиква, не асоциирам с нищо друго. ама знам ли, гузен негонен бяга.
252
0
 
13
 
! Отговори
Колко платихме преди 5 години
Костов подписа с Газпром през 1998г цена кубик газ 150$ за 15 години напред.Дойде царчето и 2002 предоговори на 600$ кубика.Айде сега да сметнем или от глупост боли.
251
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНЕ ГО НАРИЧАЙТЕ ТИКВА - ОТ НЕЯ ИМА ПОЛЗА. ОТ СВИНСКИТЕ ТИКВИ ЗА ПРАСЕТАТА, А ОТ БЕЛИТЕ ЗА КОЛЕДА. НАЛИ ВСЕКИ ЩЕ СИ НАПРАВИ ***. ПО - ДОБРЕ Е КРАТУНА - ТЯ Е НАПЪЛНО КУХА САМО С ЧЕТИРИ СЕМКИ ЗА "РАЗПЛОТ"
250
2
 
8
 
! Отговори
Газпром да плати преди 5 години
Но вместо това , ние плащаме най-скъпата газ в Европа.ЕС дори ги осъди , вместо нас и ги задължи да ни свалят цената , но ние още сме благодарни за нещо преди век и половина , та плащаме чинно олигарските яхти.
249
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 258Ти знаеш ли български бе? голяма мъка си изпитал с написването на този трактат. Опитах се да разбера нещо ама не ми се получи. Така че ако някой е разбрал нещо моля да ми го преведе. Не че е голяма загуба.
248
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с тази глоба е направо ега ти гаврата. Сашо ти Дончев има наглостта да съди България защото вече не може да я изсмуква. А в Брюксел има кой да му играе по свирката. Това че сме в ЕС не ни прави изкупителни жертви заради това, което онези така наречени богати държави направиха с третия свят. Не мога да бъда токова всеотдайно съпричастна и политически коректна защото това е техен проблем а не наш. Мисълта че така се мъчат да ме използват ме изпълва с безкрайно отвращение. Нямам думи.
247
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са официално Террористи и подпалвачи..Оня ден в Добрич две коли лумнаха, от активисти и редници на Гербавата Хунта, заради суджукгейт.Разбира се -- няма да се докажи -- Нищо такова .А ВЧЕРА--ЕК ОСЪДИ Булгарисстан за 77 милиона евро...ЗА ТОТАЛЕН МОНОПОЛ ВЪРХУ ТРАСЕТАТА НА ТРЪБИТЕ В БГ !...ТОЕСТ--ДЪРЖАВЕН И САМО ЕДИН ДЪРЖАВЕН СОБСТВЕНИК !...НЯМА ЗАКОНОВ ХОД ЗА МАНЕВРИ !!...ТОВА КАЗВАТ Е.К. -- ЧЕ ДОРИ НЯМА И ЛЕГАЛЕН ХОД ДА НАПРАИШ, ДОРИ И ДА ИСКАШ ПОЧТЕННО ДА ПРАВИШ ТРЪБИ - НОВИИ !