17 г. от трагедията "Индиго" – 7 погубени детски живота!

Осъдени има, но условно, други се отърваха само с глоби
21 дек 2018 08:20, Златко Желев
12
17 г. от трагедията "Индиго" – 7 погубени детски живота!
Снимка: архив, Булфото

Днес се навършват 17 години от трагедията пред столичната дискотека "Индиго". При инцидента загинаха 7 деца, а други 12 бяха ранени.

Около 18:30 часа на 21 декември 2001 г. 600 деца напират да влязат в дискотеката, при което вратите внезапно се отварят под напора на тълпата и десетки биват стъпкани.

Едно от децата умира на място, четири - по-късно в "Пирогов", а две - в Първа градска болница.

Загинаха: Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

Седем години по-късно, след многократно отлагане и връщане на делото от начало, осъдени за трагедията с глоба от по 800 лева са охранителите Георги Василев и Анри Силаги.

Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на дискотеката Ангел Николов - глоба от 3000 лева.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 3 месеца
В този ден аз бях там и цялата простотия стана, от следното. Отпред бяха по малки колкото мен, зад мен бяха по големи на 16 17години. Някой мина и каза първите 20 влизат безплатно и големите се урнаха, а отпред бяха по малките. И там на *** стълби се изпотъпкаха. И аз бях отпред но с моята група приятели решихме да отидем за цигари и се спасихме!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мутрите дето днес гледат умно и доволно се откупиха от независимия съд и винивни няма!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е, че са виновни тези които организират това "мероприятие". След като организираш такива неща, събираш хора(деца) на едно място, трябва да се грижиш за безопасността им...
Всичко останало е смешна държава.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Виждам доста коментиращи утайки които не знаят дори къде е било индиго. И тъй като никога не сте виждали подхода към самото място смеете да твърдите че някой е напирал като говедо , стълбите са много и се заледяват един да се хлъзне помита всичко като домино.Само безпътна и безхаберна българска утайка е готов да хвърли вината на деца.И за това няма и да има правосъдие щото ония са същите бели *** като вас дето ги написахте тия глупости в коментарите.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не са присъди, а някакъв абсурден фарс. Ако искаш да организираш мероприятия за деца или детски дискотеки, трябва да си взел най-сигурният мерки.
6
3
 
9
 
! Отговори
Ferdy преди 3 месеца
Децата на едни, стъпката и убиха децата на други. Това е факт, върху който никой не иска да мисли. Съдим тези, които не са поставили навреме огражденията за говеда. Живеем в среда, в която никой не зачита другия, от най-ранна детска възраст.

Най-вероятно тъпкалите днес са потравмирани, но не е ясно дали са си направили изводите.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жертви на безхаберие бяха тези деца. Светла им памет!
4
7
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 месеца
Жертви на нехайството на демокрацията ,лека им пръст !!!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цвети почиваи в мир
2
12
 
22
 
! Отговори
Ристу преди 3 месеца
Тълпата е виновна. Бутат се като идиoти. В Япония да знаете какви хубави опашки има. Никой не се пренарежда. Всеки уважава другия.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мир на праха им.