На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!

Патриарх Неофит и митрополитите поздравяват всички българи със светлия празник
25 дек 2018 11:25,
84
На Рождество: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!
Снимка: БТА

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Господ Исус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме "ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия" /Исус Навин 1:7/. Това се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" от главния секретар на Светия синод - Мелнишкия епископ Герасим.

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала.

В него се казва, че затова в този свят и пресветъл ден Светата Православна църква ни призовава, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние щедро да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и възможностите ни, та между нас да няма никой самотен и без надежда. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни призовава да стоим непоклатно във вярата, ни учи: "Вие сте светлината на света" /Мат. 5:14/.

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни чеда в пределите на Родината и извън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни успехи, мир в семействата, училищата, държавните институции, та да има повече благост, търпение, добра воля и любов.

Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си послание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До АНТИ 58 Е , имахме и държавник Костов , но го отхвърлихме ,защото Царя щял да ни управи по бързо. Е , сега духаме супата.
50
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Капитализма е проста саморегулираща се система. По трудно е да накараш парите да идват при теб. Успееш ли , живееш като бял човек. Не успееш ли живееш във вечен недоимак , като при соца.
49
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 48 Даваш ли си сметка каква огромна глупост си написал ?Да ни сравняваш със СК е лудост.Как може да ти харесва концлагер с ядрени ракети? Човеко , мирогледа ти е тотално сбъркан.
48
0
 
0
 
! Отговори
Чирков преди 5 години
Пич, няма ка да си отвориш сам сърцето! Трябва ти професионална помощ и добра клинична пътека, покриваща и затварянето му накрая на цялата операция.
47
2
 
6
 
! Отговори
истината боли преди 5 години
Моля?! Нали само преди броени дни ви гласуваха субсидия от 44 000 000, да 44 милиона лева, от парите на данъкоплатците - нечувано и анти-конституционно, защото това е намеса на държавата в религиите - вече като при комунизъм дължавата чрез субсидии избира печелившите и губещите. Та какво правите с тези парички или защо да не източиме стадото още - винаги може Ролекс и Линкълн! Братя и Сестри, не се лъжете - крадат Ви!! Не се свенят и от Коледа!!!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бъдем добри и милостиви през целия ни живот.Да помагаме на хора попаднали в беда. ПРОСТО ДА БЪДЕМ ДОБРИ ХОРА.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 60Ревем с кървави сълзи, щото вие скачахте по площадите, ЗА --СДС !А изборите сега - ясно как ги печелят !
44
2
 
3
 
! Отговори
Гуси преди 5 години
Да се хванем за палците и да отворим д-та, сестри. Да отворим и широки джобове, че днес ни е жътва. Амиин!
43
2
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Борисов не управлява, той командва България, като бащиния.Управляват политиците, НЕ партийци, като Бойковистите.Ако имахме държавник, щяхме да сме по-уредена страна !
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауИ да охкаш, и да не охкаш - все тая. Това няма да ти помогне да си оправиш живота.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Религиозните са тези, които не искат да си го уредят сами "Браво! Както отговорил поетът Иван Бездомний на въпросът " кто же управляет жизнью человеческой и всем вообще распорядком на земле?" - Сам человек и управляет, поспешил сердито ответить Бездомный.Та и ти така...
40
2
 
7
 
! Отговори
Бог е любов! преди 5 години
Честито РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Бъдете здрави,щастливи и се обичайте. Да не обръщаме внимание на атеисти, които искат да ни обиждат.Имало ги е и ще ги има и през комунизма и сега за съжаление.Човек трябва да носи вярата в себе си. Съгласна съм,че много от поповете са уж вярващи,но има кой да ги съди.Има и свястни свещенници,които служат на Бога..За тях не мога да кажа нищо лошо,но има и покварени попове.
39
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ох, спирам ... хем религиозен хем гупав .. Нямам сили.
38
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 47Защо по деволите реши, че не ми е уреден живота ? :D Религиозните са тези, които не искат да си го уредят сами ами чакат господ да им помогне. Еми ... няма да им помогне.
37
2
 
6
 
! Отговори
Калифер до Бау преди 5 години
Не, Ботев не е вярвал, или поне на смешниците в черни рокли. Това изразява със стихотворението "Моята молитва". А религиозните ги остави, те са научени да не мислят, само да вярват в небивалици, писани в старите книжки.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаСеверна Корея произвежда междуконтинентални балистични ракети, атомни централи, спътници и всичко необходимо за живот. САЩ се отнасят с респект към Северна Корея. Това не става с нисък стандарт на живот. А в България е мизерия, Бългрия и гвоздей не може да произведе, българите мият улиците и слугуват по целия свят и всички третират България и българите с презрение като хора втора ръка.
35
3
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
От педофилите на църквата
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауРелигията не разделя хората. А ако ти не можеш да уредиш живота си, не са ти виновни религиите. Впрочем светът е пълен с банални хора като теб, на които все нещо им влияе и не могат да уредят живота си - религията, комунистите, капиталистите, работодателите, така че не си никакво изключение, много сте.
33
4
 
4
 
! Отговори
Achr. преди 5 години
Тука един цитира библия друг корана, да очакваме включване с тората и бхагават гита. (умишлено не поставям главни букви) Значи религиите все още постигат своето- да манипулират и видиотяват, да внушават небивалици, заплахи и чувство за вина (последното важи особено за тия от снимката).
32
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 41Проблема е, че религията разделя хората. Мразят се, бият се и това влияе и на мен. Не мога да си мълча. Не е просто тихичка вяра у дома ...