Четвъртъкът идва с топло и слънчево временно

Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса
26 дек 2018 13:40, Красимир Ангелов
1
Четвъртъкът идва с топло и слънчево временно
Снимка: БТА

Слънчево и сравнително топло за края на декември ще бъде времето в четвъртък, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта ще преобладава ясно, а през деня - слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът още малко ще отслабне и ще е до умерен от запад-северозапад.

Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градсуа, а дневните още малко ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8 градуса, за София - около 3.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са около 6-7 градсуа. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градсуа.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, по билата силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0 градсуа, на 2000 метра - около минус 4 градсуа.

В петък ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и ще се затопли още малко. Облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина и в котловините преди обяд - предимно значителна.

През нощта срещу събота и в събота, с усилване на вятъра от северозапад, температурите ще започнат да се понижават. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари