Любов като приказка: Науката ги събра, те 50 години не пускат ръцете си

Вижте красивата история на семейство Белмустакови
26 дек 2018 07:40, Красимир Ангелов
21

Всички сме виждали снимки на възрастни двойки, будещи умиление с посланията си в едно време на криворазбрана любов. Те са негласното доказателство, че все пак фразата "и заживели щастливо до края на дните си“ все пак не е само финал на хубава приказка.

Тодор се ражда във Враца и е част от известния македонски род Белмустакови - изобретател, инженер, посветил целия си живот на науката.

Тя е родом от Дряново, родена и израснала в семейството на модистка и известен тревненски дърворезбар. Малинка Белмустакова - една от първите математички, обучени да работят с компютър по времето на соца.

"Беше обичайно запознанство по служба. Първото, което забелязах в нея обаче, бяха едни много красиви крака. След една година тя вече беше моя жена“, казва Тодор.

Макар че науката ги събира, те вече 50 години не пускат ръцете си. Казват, че младостта им протича в едно време, много различно от сегашното, в което да бъдеш само с един човек е въпрос на чест.

Тя му помага цял живот в научната работа, а той има изключително високи технически пробиви и изобретения, включително и в чужбина, но признателността към идеите му у нас, често е равна на мълчание.

Малинка, от друга страна, освен математик, е наследила любовта към модата от майка си и цял живот създава дрехи, както за себе си, така и за десетки други хора. Това е и причината, някои да я наричат Мадам Бланш и да се обръщат след нея по улиците.

Повече за голямата им любов вижте в репортажа на Божила Симова, оператора Драгостин Иванов и монтажиста Мирослав Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Има и не толкова хубави жени, които не се продават за пари. Ти едва ли си Брат Пит. Имай постижими изисквания и ще си ок.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямаш пари ще си говориш за льобоф колкото си искаш. А хубавите жени се продават за пари и се стремят да се продадат колкото се може по-скъпо.
11
3
 
4
 
! Отговори
Дяда преди 5 години
*** се от умиление.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10 Ако ще я купуваш да, ако говорим за любов нещата не стоят баш така. Това не е пазар за да си "избираш каквато ти е кеф". Ти избираш и теб те избират. Не може само с претенции, правят се и компромиси, защото иделани хора няма. Ако и жените за теб да са"стари бабички" и стока, от която да си избираш според кефа, си разбирам защо не ти "върви" с тях. Жените търсят отношение и уважение, което ти явно не проявяваш.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаш ли пари - от каквато си искаш черга си избираш жена каквато ти е кеф. Нямаш ли пари - стари бабички.
8
3
 
5
 
! Отговори
Мъррр преди 5 години
Виждала съм дамата в църквата, която ходя много приятна жена, а за меркантилни ли са жените сигурно има и такива, но повечето по- скоро търсят мъж, който да е зрял, уравновесен, да им дава чувство на сигурност и да може да поема отговорност по принцип такива хора се реализират добре в живота и финасовите възможности са следствие на тези качества, а не обект на това, което жените харесват защото това което харесват са изброените черти
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 8 Е пич ти ако искаш някоя манекенка, "плеймейтка" или друг подобен типаж жена със скъпа поддръжка, чийто работа е да изглежда красива е едно, съсвесм друго е ако искаш нормално,обикновено момиче от "твоята черга".
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение как изглеждаш, имаш ли пари - хубави жени. Жената гледа парите, не как изглеждаш.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 2"Да можеше жените и децата да растат по дърветата,..."---Е, с'я! По дърветата ли да се катерим за едното щастие :):)
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахха явно на много от пишещите тук не им "върви" с жените :)А това че си ***, изглеждаш зле, не се къпеш, дебел си, не можеш да общуваш с жените, имаш ниско самочувствие и/или всичко на куп, не значи че жените те гледат в портмонето. Теб гледат и не им харесва това което виждат или помирисват.Имах един познат дето все жените не му "връзваха" и все "гледаха парите". После поотслабна, взе да спортува и веднага си намери момиче, без да си е си е променил финансовото състояние.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, Краси! Що не пишете на по колко години са били Белмустакови когато са се оженили? Това също е интересно. Познавам възрастна двойка, съответно, той на 75 и тя на 70,със "семеен стаж" вече над 50 години (от декември 1967), и изглеждащи несравнимо по-добре. Той инженер, тя счетоводител.
2
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Да можеше жените и децата да растат по дърветата, а вие мъжете да се грижите само за портмонетата си.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрасно!Дано още 50 години да бъдат здрави и щастливи!