Политиците ни чуват все по-малко, смята Славчо Пеев

Без вяра нашата професия е безсмислена, категоричен е актьорът
26 дек 2018 08:51, Красимир Ангелов
23

2019 гледания   |  Още видео

Ние, актьори, режисьори, художници - хората на изкуството, които правят наистина изкуство, сме свикнали да не плачем. Свикнали сме да се борим сами, сами си правим това, което ни ражда нашата глава и сърце. Днес не ми се плаче, не бива, защото с молби, плач и песимизъм никъде нищо не е станало по-добро.

Това каза актьорът Славчо Пеев в студиото на "Денят ON AIR" навръх Коледа. Според него трябва да направим така, че всеки, които дойде и слуша нещо от нас, да вярва, защото всичко, което правим, е бъдеще, вяра.

"Без вяра нашата професия е безсмислена. Всеки трябва да направи нещо, за да не бъде така, но с приказки няма да стане. Ние говорим от сцената на театъра, но не ни чуват. Все по-малко и по-малко политиците ни чуват. Не е въпросът да е политика, а трябва да е възпитание", сигурен е Пеев.

Той е категоричен, че в спектакъла "Да, господин премиер" репликата "Важното е това, че трябва да се лишим от доста неща, за да го имаме много повече след това" описва точно това, което трябва да направим, за да се оправи нашата държава и да тръгнем по един по-добър път.

"Ние сме се лишили от много неща. Ние сме последни в Европа по доста класации. 20 лв. не е даване на повече пари, това е обидно. В България политиката стана много сложна, защото децата и младежите тръгнаха навън. Просто беше, когато си стояхме тук, но сега е различно", смята актьорът.

Все пак актьорът мисли, че би искал да види нещо хубаво и позитивно в България, но за жалост не става.

"България е страшно много ни е дала тази територия, дава ни много възможности, които не използваме. Ние имаме море, имаме планини. Дадено ни е тук да идва половин Европа", добави той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Какво още каза Славчо Пеев  вижте в следващото видео на Bulgaria ON AIR

 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е беден? Българите ли? Не съвсем. Дойдат празници-всичко се инася за чужбина, Пазаруване - за милиони. Вижте по големите вериги какво става... Дигнеш глава към блоковете-всички с модерни дограми... Поръчваш си лаптоп или друга техника от нета-няма. Изчерпано. Бабите се надпревареат кой поврче стотачки да даде на измамниците. И това ако е бедност...
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До x 17

Абсолютно си прав колега по писане. Неграмотните , пияниците , некадърните и щатните партийни , профсъюзни и комсомолски работници бяха доволни и щастливи от социалистическия строй на Тодор Живков , защото получаваха високи заплати без да работят. Те и сега нищо не работят , ама и нищо не получават.
17
12
 
7
 
! Отговори
x преди 1 година
В днешна България всеки работлив и предприемчив човек,намира своята реализация.
Само за Коледата над 300 хиляди българи заминаха на екскурзии по чужбина.
Цял месец магазините пращяха по шевовете от купувачи,моловете бяха пълни до откат.
Славчо си реве за онези времена,когато една тясна прослойка "творци" беше дундуркана и глезена от власт имащите за да възвеличава ролята на партията и лично на др.живков,а всички останали бачкахме за жълти стотинки и се редяхме по безкрайни опашки за кило банани
16
13
 
2
 
! Отговори
saki преди 1 година
Казва си болката човечеца, толкова си може. Но какъв фактор е той ? Какъв поглед има върху големите неща , от малкия си беден апартамент. Не е ходил по света, на различни места, не е управлявал голям бизнес, не е поемал рискове, не се среща с големите и влиятелни хора като равен Как тогава дава мнения , след като няма никакъв опит.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нашето общество. Славчо Пеев е бивш доносник на ДС , а сега е морален ментор . Ето с такива хора искаме да вървим напред. Е няма как да стане .
14
2
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
От твоето писание има само един извод...щом никъде няма демокрация,ние народът нищо не можем да променим следователно да гласуваме винаги за Боко Тиквата. Историята на света отхвърля твоята удобна за управляващите теза.С други думи ти си роб,а не този който иска да променим нещата.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя никога не е бил артист а само под лога на властимащите.
12
3
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Странно решение - на Коледа да слушаме партийния секретар на Сатиричния театър, др. Пеев.
11
1
 
7
 
! Отговори
65 преди 1 година
Не коментирам филма ,а играта на Пеев.На театър ходя на 2-3,месеца.Ама питам ,къде беше той и защо коментира какво ние трябва да направим.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антибоко

Ве целия свят няма демокрация. Освен това демокрацията е невъзможна. Има нещо като представителна демокрация, но представителите не се представят от народа, а от олигарсите. На народа му остава да избира от представените им. Това е ужким демокрацията. А избраните после работят за представителите ги, а не за избралите ги. Затова ще има бедност. Илюзията на потребителството донякъде ти дава самочувствие. Но иначе си роб.
9
2
 
10
 
! Отговори
Антибоко преди 1 година
Съгласен,но имам и уточнения...1. Управляващата клептокрация в Б Г не са политици ,а шайка безскрупулни крадци.2.БГ народът,дали защото е мазохистично настроен или защото е изключително прост и обезверен гласува за тях. 3.Трябва да се гласува за да има промяна. 4.Гласувайте за Демократична България.
8
1
 
15
 
! Отговори
Цецо Ухото преди 1 година
Чувам ви!
7
1
 
14
 
! Отговори
дърт преди 1 година
Те (политиците) и себе си не чуват когато дават обещания и ни обясняват колко добре живеем!
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Висока чуваемост имаше по времето на Андрей Луканов, Жан Виденов, Сергей Станишеф. Но най-висока беше при Орешарски. Само с времето не познаваше, хората го плюеха, той си мислеше че вали дъжд.
А, и не можа да чуе кой предложи Пеевски.
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До истина е

Те бил ли си в Африка за да ми обясняваш как живеят в африканските страни? Май по-далече от клубчето на БСП не си стигал
4
17
 
10
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До истина е 3 При соца нямаше лъжи , кражби и корупция / уж де../ и пак бяхме най бедни. Да си спомним "истината" за Чернобил,посвеместните кражби на дребно от предприятията и рушветите да се добереш до желана стока.Защо се наложи да се оцветява държавния бензин , а де ?
3
8
 
13
 
! Отговори
65 преди 1 година
Един слаб актьор за мен.В ,,Матриархат” имаше теи изречения и толкоз.А когато актьорите у нас страдаха и се пропиваха от мъка ,че култураа загива и то безвъзвратно,ти Славчо къде беше?В Гърция. Още помна изказването ти за живота ти там.Айде млъкни
2
7
 
27
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Срамно е ,че сме в ЕС. , защото живеем по зле и от африканските страни ,защото лъжата ,кражбите ,корупцията е начин на живот на управляващите !!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли се чудите какво да напишете за ракетното нападение на Израел върху Дамаск от от Ливанското въздушно пространство ? И как ракетите са изпопадали...

Спонсорирани публикации