Празнуваме Деня на бащата

Честват се родителските грижи на мъжете
Обновена: 26 дек 2018 16:09 | 26 дек 2018 15:46, Елка Василева
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

На днешния втори ден от Коледа - 26 декември, в България се отбелязва Денят на бащата.

Денят на бащата е празник, на който се честват бащинството и родителските грижи на мъжете. Празникът прославя бащите и бъдещите бащи.

В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември.

В този ден се чества паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като славен родоначалник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски епископ на град Ерусалим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ден на бащата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
По необяснима традиция в България съдиите в стил "копи-пейст", пишат решенията за развод и дават родителските права на жената. Тя пък задължително след това използва детето като средство за изнудване на бившия съпруг и като разменна монета за финансовите си проблеми. Детето се настройва срещу бащата и така в бъдеще се появяват предубедени майки, мразещи мъжете, съдии даващи решения "копи-пейст". Такава е преобладаващата стастистика. Жалко но е факт. Ицо Хазарта направи пробив, ама щотое известен
16
6
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 5 години
А пък ти злобееш.Измислил си хипотетична жена, която ти пречи. В живота не можеш да я срещнеш, търсиш я по форумите и набеждаваш всеки коментатор, който ти се стори, че е жена.В конкретния случай, не взимаш никакво отношение по темата, засегната в коментар 4. Та не знам кой тук е ограниченият? Измисляш си някакви неща, спориш с хипотетичната жена, която съществува само в главата ти и се опитваш да облекчиш нервното си напрежение като обиждаш.Най-добре *** на консултация при психотерапевт.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Ама ти си много ограничена! Очевидно си засегната от проблема с родителските права и издръжката. Доживели ли сме да видим някоя разведена майка да гледа детето си без издръжка от бащата, и без да го дава на майка си, че да питаш има ли такива бащи? Егати злобното същество. Че и верен отговор си дала на въпроса който си задала. Запозната си с всички бракоразводни дела и лични истории на хората ли? Като не си случила на мъж, не е нужно да си го изкаарваш на останалите. Пръдла!
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 12Баба ти е лелче :)А ти не знаеш какво да кажеш, затова набеждаваш хората, че са ***, НПО-та и не знам още какво.
13
4
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Лелче, дори и да не си НПО активистка, тезите ти са 1 към 1 с тези от джендърските организации.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 10Не съм НПО-активистка, а ти се измъкваш!
11
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Ами индо-българите си гледат децата, като жиявеят без брак. И мъжете, и жените с помощта на техните семейства или ги оставят в дом. Вторият коментар не е мой, НПО активистке.
10
8
 
6
 
! Отговори
До До 4 преди 5 години
От теб ли ме очаква нещо? :)И как реши, че съм активистка на някаква НПО?Ще ти задам само един въпрос.Когато някой мъж дръзновено се бори за родителските права и успее да ги получи заедно с общото дотогава жилище, кой след това гледа детето? (Верният отговор: Майка му) Но аз нямам предвид тези случаи.Попитах, ще доживеем ли някой мъж да предяви искане той да поеме грижите за извънбрачно дете, създадено от самия него? Без да търси издръжка, да си го гледа той сам, а не да го даде на майка си.
9
0
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 5 години
Знаеш ли какво те очаква ??
8
0
 
3
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО !!!! преди 5 години
Няма такъв празник ! Правовата система мрази и ненавижда бащите които отглеждат децата си !!!!!!!!!!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важно е семето без него няма живот
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деня на бащата в Германия е официален и не се работи но на 8 мзрт няма нищо.
5
2
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
НПО активистке, я кажи в повечето случаи съдът на кого присъжда децата, издръжката и общото жилище? На мъжа или на жената?
4
12
 
8
 
! Отговори
ЩеДоживеем ли даЧуем преди 5 години
че и в нашата татковина има хора от категорията "Самотен баща"?Имам предвид не онези разведени мъже, на които са присъдени родителски права, нито овдовелите татковци.Имам предвид мъже, които са имали доблестта да кажат: "Това дете го създадох аз. Между мен и майката нещата не се получиха. Разделихме се. Но детето ще го отгледам!"Засега такива няма.Затова, съществата с ограничено мислене най-после да разберат, че нямат основание да *** на тема "Жените са виновни за демографската криза!"
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на запада ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА Е ДЕН151 НА МАЙКАТА И БАЩАТА!
2
10
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
деня на рогоносеца,ако трябва да сме точни,нали такъв точно е бил йосиф
1
6
 
7
 
! Отговори
А+ преди 5 години
И кои са именинци днес-а то всеки ден именинци има ,имен ден на тоя ,именен ен на ония ,именен ден и тоя и на ония .... .Простотия ....... .