Протести, политика... 2018-та през погледа на фоторепортерите

Евгени Димитров разказа за сюжетите, които са запечатали с колегите му
26 дек 2018 11:17, Красимир Ангелов
10

Изпращаме една година наситена с много интересни събития. Водещи световни лидери бяха у нас, протести и абсурдни ситуации. Фоторепортерите са тези, които запечатват през обективите си тези моменти за историята. Евгени Димитров, който е част от тях, сподели в студиото на "България сутрин", че темите за един ден на фоторепортерите са много и от различни събития.

През 2018 година снимките, които са запечатели Евгени Димитров и колегите му в "Булфото", са маркирали основните акценти на отминаващата година. Сред тях са концертите, културните събития, протестите, европредседателството, социалните теми, абсурдните неща от ежедневието ни, инцидентите.

"Навлизането на дроновете в репортажната фотография, става все по-интересно, ние получаваме още една играчка, с която да се забавляваме и още една възможност", разказа Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Фоторепортерът обясни, че понякога е много трудно да се илюстрира едно събитие, особено когато самите хора с апарата са си поставили за цел да не запечатват трупове. Евгени Димитров каза, че трудно се снима при убийство, когато трябва да илюстрираш ситуацията с нещо странично.

Той сподели още, че сред ключовите лица от годината, които са запечатали с колегите му, са тези на Гинка Върбакова и Десислава Иванчева.

Фоторепортерът каза, че сред другите основни сюжети, които са предавани чрез снимки за 2018 година, са историята на кравата Пенка, "София прайд" и най-атрактивната тема - Спортът.

Още вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
к.5 преди 5 години
До Анонимен: извинете: "съмнение", не 'смнение".
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължение: Защо свидетелят Ваклин не каже най-после той член ли е на ГЕРБ и за какво точно беше подкупът. Според запознати лично Цв.Цветанов е разпоредил ареста на Иванчева като трябва да се подчетае и фактът, че пръв новината за ареста съобщи Ан.Тодоров, който уж случайно с е е озовал на бул."Раковски".
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължение:Смнение за начина за придобиване на парцела за строежа от Столична община и цената му - 7 лева на кв.м., както и всички издадени документи за по-малко от месец относно тази преписка от администрацията на Й.Фандъкова.Спряната преписка на 07.04. на зетя на Цветанов ли докара ареста на Иванчева, Дюлгеров и Петрова, с епитат хората в социалната мрежа и си задават въпрос ако това е така защо кметицата на Младост не го обяви публично и защо свидетелят Ваклин не каже най после /следва
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбук,25 декември 2018г. Версия,която засега звучи най-правдоподобно, се върти из социалната мрежа в последните няколко часа, а поводът за нея е арестът и държането в килия на Д. Иванчева и нейната заместничка Б.Петрова. Според версията ПРЕЗ АПРИЛ Иванчева в качеството си на кмет не е издала разрешение за строеж на ПЕТКО МИХАЙЛОВ, който е мъж на сестрата на Цв.Цветанов за строеж на МОЛ на стойност повече от 50 млн.евро, като повод за отказа на разрешителното се е оказало съмнение /следва
3
1
 
3
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Имаше една приказка за магарето което като минавало пред една сватба започнало неистово да реве.Че така ще остане отминаващата година в българската история. Като годината на Магарето.
2
6
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
много моля, пишете нещата с истинските им имена, - организирани платени протести от бсп - другарката "истина, спасителката" нинова!
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вой и писъци на *** както всяка година през последните 10. Весели Празници